; ?>; ?> دنیا و آژانس انرژی اتمی به ایران بدهکارند - مردم سالاری آنلاين
۰
شنبه ۲۱ فروردين ۱۴۰۰ ساعت ۱۳:۴۷

دنیا و آژانس انرژی اتمی به ایران بدهکارند

رئیس جمهوری با انتقاد از بدعهدی آژانس انرژی اتمی، آمریکا، اروپا و کشورهای صنعتی درباره ایران تاکید کرد که آنها بدهکار ما هستند نه طلبکار و باید بدهی خود را پرداخت کنند.
رئیس جمهوری با انتقاد از بدعهدی آژانس انرژی اتمی، آمریکا، اروپا و کشورهای صنعتی درباره ایران تاکید کرد که آنها بدهکار ما هستند نه طلبکار و باید بدهی خود را پرداخت کنند.
به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس‌جمهوری پیش از ظهر شنبه در آیین پانزدهمین سالروز ملی فناوری هسته‌ای که بصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، با تاکید بر اهمیت فناوری هسته ای و حساسیت جهانیان در این زمینه، اظهار کرد: اگر جهانیان به اهداف جمهوری اسلامی ایران و اخلاق و اعتقاداتی که در این کشور حاکم است، توجه کنند، قاعدتاً حساسیت آنچنانی نباید داشته باشند؛ چراکه این فناوری مثل سایر فناوری نو است که در کشور ما در حال توسعه است، اما چون خودشان معمولا از این فناوری در جهان استفاده دیگری کردند مصداق ضرب‌المثل کافر همه را به کیش خود پندارد، هستند و ما را در سلسله خود قرار می‌دهند؛ لذا گاهی ابراز نگرانی می‌کنند، درحالیکه جمهوری اسلامی ایران از ابتدا اهدافش روشن بوده و از این فناوری در بخشهای مختلف کشور از جمله صنعت، کشاورزی ، پزشکی و به ویژه خوره انرژی و برق استفاده می‌شود.
وی با بیان اینکه اگر جهانیان درست بیندیشند، نگرانی‌شان نابجاست، خاطرنشان کرد: همین نگرانی نابجا حدود ۱۶ سال است که موجب ایجاد دردسر برای ملت ایران شده است؛ اگر این تفکر غلط در ذهن آنها نبود و اگر آنها کاملا به آنچه سابقه ملت ایران است اعتماد می‌کردند، از این مشکلات خود بخود عبور میکردیم. ما هنوز هم با دنیا و آمریکا ییها داریم حرف می‌زنیم برای دست برداشتن از اقدامات غیر قانونی‌شان، بر این مبناست که آنها تفکری دارند و بر مبنای این تفکر برای خود دردسر و نگرانی ایجاد می‌کنند.
رئیس‌جمهوری تصریح کرد: یکبار دیگر تاکید میکنم تمام فعالیت‌های هسته ای ما صلح آمیز و برای اهداف غیر نظامی است و همانطور که رهبری چندین مرتبه بر آن تاکید کردند از دید اخلاق اسلامی و فقه ما پیگیری کردن یک سلاح مخربی که بتواند خطری بزرگ برای جامعه‌ای بزرگ باشد، جایز نیست؛ اگر جهانیان به این موضوع توجه کنند، می‌فهمند که ایران دنبال چنین کاری نیست.
روحانی با اشاره به آثار و بقایای بجا مانده از واقعه هیروشیما گفت: هنوز آثار آن کار خطرناک و غلطی که آمریکایی ها در جنگ جهانی دوم در ژاپن انجام دادند؛  موجود است؛ با مشاهده این صحنه ها میفهمیم که این، مسیری غلط و نادرست است و ما دنبال مسیر صلح آمیز هستیم.
وی در ادامه به ارائه گزارشی از اقدامات دولت یازدهم و دوازدهم در حوزه فناوری هسته‌ای پرداخت و خاطرنشان کرد: در دولت تدبیر و امید دو اقدام مهم در حوزه هسته‌ای انجام دادیم؛ تا پیش از تشکل دولت یازدهم فعالیت ایران برای غنی سازی بی جهت از سمت غرب فعالیتی غیر قانونی بود و در شورای امنیت چندین قطعنامه علیه ما تصویب کرده بودند و در همه آنها از ما خواسته شده بود که غنی سازی را در ایران متوقف کنیم و کار ما از دید آنها نامشروع و غیر قانونی بود؛ ما این را تمام کردیم و همه قطعنامه‌ها برای همیشه به زباله دان تاریخ رفت و از سال ۱۳۹۴ فعالیت های هسته ای ایران کاملا قانونی شد و بهانه از دست آنها گرفته شد.
رئیس جمهوری افزود: یکی از آثار پر افتخار برجام این بود که صنعت و فناوری هسته ای را در ایران بطور کامل قانونی کرد و در واقع حق ملت ایران را بازستاند. ما همچنین این فناوری را توسعه دادیم درحالی که برخی به دروغ و غلط می‌گفتند که اینها برجام را امضا کردند و در برجام یکسری چیزها از جمله پولهای کشور در بانک‌های خارجی و رفع تحریم‌های نفت و فلزات را برداشتند ولی در عوض این فناوری را معامله کردند؛ آنها این دروغ بزرگ را تکرار میکردند اما هر چه می‌گفتیم آنها دروغ می‌گویند، اقلیتی باور نمی‌کردند.
روحانی ادامه داد: اخیرا مجلس یازدهم مصوباتی انجام داد که تکالیفی برای سازمان انرژی اتمی تعیین کرد؛ این تکالیف نشان‌ داد که توانمندی هسته ای ما از هر زمان دیگری بیشتر است؛ این موضع را دنبال و افراد عاقل می‌دانستند اما عده ای هنوز در شک بودند که امروز این شک و تردید برطرف شده است. امروز می بینیم وقتی به سازمان انرژی اتمی می‌گویند که یک زنجیره IR۶ می‌خواهیم، این زنجیره افتتاح می‌شود. ما از لحاظ تکنولوژی حتی به سانتریفیوژ IR۹ رسیدیم که ۵۰ سو است و امروز برای مردم و جهانیان روشن شده که در دولت تدبیر و امید چه کار عظیمی انجام شده است.
وی با تاکید بر اینکه امروز شاهد پیشرفت‌های بسیاری در فناوری و تولید در حوزه هسته ای هستیم، اظهار کرد: یکی از افتخارات دولت در ۸ سال قبل توسعه فناوری در حوزه هسته ای در زمینه های مختلف است.
رئیس جمهوری در ادامه با بیان اینکه «ما همچنان بر عهد خودمان پایبندیم»، خاطر نشان کرد: عهد ما با دنیا اجرای NPT بود؛ در این NPT دولت‌های عضو متعهد می‌شوند که فعالیت‌هایشان صرفاً صلح آمیز باشد و انحراف به فعالیتهای نظامی نداشته باشند و این فعالیت های صلح آمیز با کمک آژانس انرژی اتمی و سایر کشور ها انجام شود؛ ما به NPT پیوستن و به پادمان عمل می‌کنیم، الان آنها باید بگویند که در این زمینه چه کمکی به ما کرده اند؟ بگویند در ساخت سانتریفیوژها، لیزر، ایزوتوپ‌های پایدار و حتی آب سنگین که صلح آمیز است چه کمکی کرده اند؛ آژانس که فقط برای بازدید و نوشتن گزارش نیست، بلکه باید کمک و حمایت هم بکنند؛ این طلب ما از آژانس، کشورهای صنعتی و جهان است.
وی افزود: اینکه ما می گوییم حتی پروتکل الحاقی را هم بصورت داوطلبانه اجرا کنیم و در واقع آژانس بالاترین نظارت ها را بر ما داشته باشد، در برابرش نباید اینگونه باشد که دنیا بگوید من در فعالیتهای تجاری و اقتصادی شما را تحریم نمیکنم؛ این حداقل حداقل حداقل است بلکه آنها در برابر این  فعالیت صلح آمیز با توجه به نظارت آژانس باید به ما کمک کنند؛ آژانس، آمریکا و اروپا و کشورهای بزرگ صنعتی بدهکار ما هستند نه طلبکار و باید بدهی خود را پرداخت کنند.
رئیس جمهوری گفت: ما کشوری هستیم که حتی در زمینه غنی سازی روی پای خود ایستاده ایم؛ امروز در اداره نیروگاه بوشهر روی پای خود ایستاده ایم و موظفیم در زمینه توانمندی های علمی گامهای بلند و جدیدی برداریم.
روحانی در پایان با گرامیداشت یاد شهدای علمی از رئیس و کارکنان سازمان انرژی اتمی تقدیر کرد و گفت: ۱۳۳ دستاورد علمی طی یکسال گذشته در سازمان انرژی اتمی نشان از تلاش و اقدامات انجام شده در این مجموعه است. امیدواریم بتوانیم با برداشتن گام‌های بلندتر شاهد سربلندی ایران عزیز باشیم.
کد مطلب: 147553
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *