محققان دانشگاه آکسفورد، آزمایش بالینی واکسن کرونای خود را که با همکاری شرکت سوئدی «آسترازنکا» در دست تولید دارند، متوقف کردند.
به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی livemint، محققان دانشگاه آکسفورد در یک بیانیه رسمی اعلام کردند که در انتظار نتایج بررسی بی خطری واکسن آسترازنکا از سوی نهادهای نظارتی انگلیس ، سازمان تنظیم داروها و محصولات بهداشتی (MHRA) هستند.
این محققان دانشگاه آکسفورد یادآور شدند: در حالی که هیچ نگرانی در زمینه بی خطری واکسن آسترازنکا در آزمایش بالینی کودکان وجود ندارد اما قبل از انجام هرگونه واکسیناسیون بیشتر در این آزمایش ، منتظر اطلاعات اضافی از سوی MHRA در مورد بررسی موارد نادر« ترومبوز / ترومبوسیتوپنی» در بزرگسالان هستیم.
ترومبوز به موقعیتی گفته میشود که یک لخته در داخل عروق سالم تحت شرایطی خاص ایجاد شود که میتواند مانع جریان خون در عروق شود. ترومبوسیتوپنی یا کمبود پلاکت خون وضعیتی است که در آن تعداد پلاکت های خون کاهش می یابد و فرد مستعد خونریزی شود.
سخنگوی دانشگاه آکسفورد هم اعلام کرد: هیچ نگرانی در زمینه بی خطری واکسن آسترازنکا در مطالعه بر کودکان وجود ندارد ، اما این مطالعه در انتظار برای ارایه اطلاعات اضافی در مورد این واکسن از سوی سازمان تنظیم داروها و محصولات بهداشتی متوقف شده است.
وی افزود: سازمان تنظیم داروها و محصولات بهداشتی (MHRA) انگلیس هم اکنون سرگرم بررسی ارتباطات احتمالی میان تزریق واکسن آسترازنکا و موارد نادر لخته شدن خون در بزرگسالان است.
وی یادآور شد: در مطالعه واکسن آسترازنکا بر کودکان، اثربخشی این واکسن بر بیش از ۳۰۰ کودک ۶ تا ۱۷ ساله بررسی می شود.
این توقف آزمایشی آخرین تحول در حماسه در حال جریان در مورد واکسن آسترازنکاست که عرضه بی حاشیه ای در خارج از کشور نداشته است.
نگرانی ها در مورد حوادث لخته شدن خون در تعداد کمی از گیرندگان واکسن آسترازنکا در هفته های سر خط خبرها قرار گرفته است و باعث شد که بیش از دوازده کشور اروپایی ماه گذشته به طور موقت استفاده از این واکسن را به حالت تعلیق درآورند و منتظر توصیه های سازمان نظارتی اروپا در مورد استفاده از واکسن آسترازنکا باشند.