وقتی هفته گذشته شنیدیم
اکبر عالمی به کرونا مبتلا شده تماسی با خودش گرفتیم به این امید که بگوید حالش خوب است و خبر، دروغ. اما او که در بیمارستان بستری بود بعد از اینکه مطمئن شد خبرنگار ایسنا با او صحبت میکند تایید کرد که به کرونا مبتلا شده ولی حالش خوب است.
او که با صدایی گرفته و همراه با سرفه اما نسبتا سرحال صحبت میکرد، گفت: سهشنبه هفته قبل برای فیلمبرداری مستندی به بیمارستان رفتم و با وجود اینکه خیلی رعایت کرده بودم کرونا گرفتم.
البته
دستیارش میگوید نمیتوان با قطعیت گفت که این ابتلا در بیمارستان رخ داده است.
عالمی در همان چند روز ابتدایی مثل خیلی دیگر از بیماران کوید 19 حال عمومیاش بد نبود، اما در مدت چند روز با مشکل جدی مواجه و مجبور به استفاده از دستگاه ونتیلاتور شد. روز گذشته خبر رسید که حال او کمی بهتر شده و سطح اکسیژن خونش افزایش داشته اما از آنجا که شرایط این بیماری گویا چندان پایدار نیست، بامداد امروز، سهشنبه 22 مهرماه از دنیا رفت.
درگذشت این مستندساز و منتقد از جهات گوناگونی سبب ناراحتی جامعه هنری در بعدی فراتر از سینما شد، چرا که خیلی از هنرمندان نسل جدید سینما، اکبر عالمی را به واسطه اجرای برنامه هنر هفتم دهه 70 تلویزیون میشناسند که نه تنها باعث علاقهمندی خیلی از آنها به سینما شده، بلکه درسهای زیادی را هم از او فراگرفتهاند.
بجز واکنش سینماییها مثل شهرام مکری، حسن فتحی و پوران درخشنده و دیگرانی که در فضای مجازی دلنوشتهای را برای اکبر عالمی نوشتند، ابراهیم حاتمیکیا هم متنی را در اختیار ایسنا قرار داد و از دوران جوانی خود یاد کرد که عاشق فیلمبرداری بود و در "دلچسبترین کلاس فیلمسازی" شاگرد اکبر عالمی شد.
متن کامل حاتمیکیا را در این
لینک میتوانید بخوانید.
سیفالله صمدیان تصویرهایی را شهریور امسال از اکبر عالمی در شورای ارزیابی هنرمندان ضبط کرده که آن را نه تنها آخرین تصاویر ثبت شده با دوربینش از عالمی می داند، بلکه آن را حاوی حرفهایی عنوان میکند که گویی وصیتنامه هنری این مستندساز است.
عالمی در این تصویر که نسخه کاملش را در این
لینک میبینید، به نحوه کار شورای ارزیابی هنرمندان برای دادن عنوان درجه یک انتقاد دارد.
مستند «مردی برای تمام فصلها» روایتی از اکبر عالمی است که سازندهاش
روناک جعفری درباره آن به ایسنا توضیح داده است.
احمد ضابطی جهرمی - مستندساز - که میگوید بیش از نیم قرن با اکبر عالمی دمخور بوده در فراق و اندوه دوست دیرینهاش
یادداشتی نوشته است.
بجز سینماییها، از اهالی ادبیات هم نسبت به درگذشت این هنرمند واکنش نشان دادند. ابراهیم خدایار -رئیس انجمن علمی نقد ادبی ایران - در
پیامی نوشت که اهالی ادبیات بیشتر عاشق اکبر عالمی بودند.
عالمی که زمانی در تلویزیون مجریگری هم کرده، از سوی علیاکبر عبدالرشیدی ـ از مجریهای باسابقه سیما - به عنوان یکی از مجریهای عصر طلایی تلویزیون مطرح شد.
او در گفتوگویی با ایسنا با بیان اینکه «کارنامه حرفهای آقای عالمی از چند جهت قابل مطالعه و بررسی است» درباره فعالیت او به عنوان یک مجری تخصصی نکاتی را اشاره کرده است که در این
لینک میخوانید.
مرور خاطرات حضور او در برنامه هنر هفتم گزارشی است که ویدیویی قدیمی از آن را هم در این
لینک میتوانید ببینید.
در این باره عبدالعلی علیعسگری - رییس سازمان صدا و سیما - هم در
پیامی گفت که اکبر عالمی نقشی مهم در شناساندن هنر هفتم داشت.
حسین انتظامی - رییس سازمان سینمایی - نیز در
پیامی نوشت، درگذشت عالمی اندوه این روزها را دو چندان کرد.
اکبر عالمی؛ معلم اخلاق و تصویر گزارشی تصویری از عکاسهای ایسنا در طول سالهای مختلف است،
نوشتاری از علیاکبر عبدالعلیزاده و
پیامهای تسلیت برخی مدیران و هنرمندان از دیگر گزارشهای ارسال شده امروز برای درگذشت این استاد سینماست.