واکسن "کووید-۱۹" شرکت "مُدرنا" پس از تزریق در بدن بزرگسالان پاسخ ایمنی قوی ایجاد کرده و هیچ گونه عارضه جانبی جدی نداشته است.
به گزارش ایسنا و به نقل از د پرینت، این واکسن که "mRNA-۱۲۷۳" نام دارد توسط شرکت مُدرنا با کمک موسسه ملی بهداشت دولت ایالات متحده در حال تولید است. در این مطالعه کوچک ۴۰ فرد بزرگسال بالای ۵۶ سال شرکت کردند. فاز ۱ این مطالعه تحقیقاتی نشان داد که واکسن کووید-۱۹ که توسط شرکت داروسازی مدرنا، مستقر در ایالات متحده ساخته شده است، بدون اینکه عوارض جانبی جدی ایجاد کند، یک واکنش ایمنی قوی در بدن بزرگسالان ایجاد میکند.
محققان این مطالعه از دانشکده پزشکی دانشگاه اموری و دانشکده پزشکی دانشگاه مریلند انتخاب شدهاند. مدرنا به تهیه پروتکل مطالعه کمک کرده و واکسن را تهیه کرده است، اما نقشی در تأمین بودجه نداشته است. موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی بعنوان حامی مالی و تصمیم گیرنده در زمینه طراحی و اجرای مطالعه فعالیت داشت. طبق نتایج این مطالعه این واکسن در بزرگسالان مسن مقادیر بالایی از آنتی بادیهای متصل کننده و خنثی کننده را تولید میکند. آنتی بادیهای خنثی کننده از تعامل ذرات عفونی با سلولهای میزبان جلوگیری میکنند در حالی که آنتی بادیهای متصل میتوانند به ویروس کرونا متصل شوند اما لزوما به آن حمله نمیکنند.
این مطالعه خاطرنشان کرد که آزمایش واکسن بر روی شرکت کنندگان مسن از اهمیت بالاتری برخوردار است زیرا این افراد بیشتر در معرض خطر ابتلا به نوع وخیم کووید-۱۹ قرار دارند و احتمال مرگ آنها در اثر ابتلا بالاتر است.
شرکت کنندگان در این مطالعه به دو گروه تقسیم شدند. گروههای سنی بین ۵۶ تا ۷۰ سال و کسانی که ۷۱ سال به بالا داشتند. هر دو گروه دو دوز ۲۵ میکروگرم یا ۱۰۰ میکروگرم واکسن، با فاصله ۲۸ روز دریافت کردند. واکسن در شرکت کنندگان هر دو گروه واکنشهای آنتی بادی اتصال و خنثی تولید کرد اما پاسخ آنتی بادی و سلول تی در گروهی که دوز ۱۰۰ میکروگرم دریافت کرده بودند، بیش از پاسخ افرادی بود که ۲۵ میکروگرم دریافت کرده بودند.
برخی از شرکت کنندگان پس از واکسیناسیون عوارض جانبی خفیف تا متوسط مانند خستگی، لرز، سردرد، میالژی(درد عضلانی) و درد در محل تزریق را تجربه کردند.
محققان این مطالعه گفتند: چنین عوارض جانبی وابسته به دوز دریافتی بوده و پس از تزریق دوم بیشتر مشاهده شده است.
به یکی از شرکت کنندگان در گروه سنی ۵۶-۷۰ سال دوز دوم واکسن تزریق نشد زیرا در بافت نزدیک ناخن دچار عفونت شد. اما طبق نتایج هیچ گونه عارضه جانبی جدی گزارش نشده است.