محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران نکاتی را درباره شستن ظروف بیماران مبتلا به کووید-۱۹ مطرح کرده است.
۱) هنگام تماس با ظروف استفاده شده بیمار مبتلا به کرونا، دستکش پوشیده شود.
۲) بهتر است تا حد امکان از ظروف یک بار مصرف استفاده شده و پس از استفاده دور انداخته شوند.
۳) برای شستن ظروف معمولی بیماران، از مایع ظرفشویی معمولی و آب داغ استفاده شود.
۴) پس از پایان شستوشوی ظروف در صورت عدم استفاده از دستکش، دستها بلافاصله با آب و صابون شسته شوند.
۵) در صورتی که از دستکش آشپزخانه استفاده میشود، پس از پایان شستوشو، دستکشها درآورده شده و با آب داغ و صابون شسته و خشک شوند. سپس دستها نیز مجددا با آب و صابون شسته شوند.
۶) دستکشهای یک بار مصرف مورد استفاده برای حمل ظروف آلوده، در کیسههای زباله یا پلاستیکهای دو لایه دور انداخته شوند.
۷) در صورت امکان، ظروف در ماشین ظرفشویی با دمای آب ۶۰ درجه سانتیگراد و ماده شوینده شسته و خشک شود.
۸) در صورتی که برای خشک کردن ظروف از دستمال مخصوص استفاده میشود، دستمال پس از استفاده با مایع شوینده شسته شده و به طور کامل خشک شود.