تعدادی از واحدهای صنفی مرغ فروشی در شهرستان مریوان در اعتراض به گران شدن قیمت این ماده غذایی و پایین آمدن سود فروش، اقدام به بستن مغازههای خود کردند.
مغازه های مرغ فروشی شهرستان مریوان برای چهارمین روز متوالی از باز کردن مغازه های خود امتناع کردند، آنها با این دلیل که قیمت مرغ افزایش پیدا کرده ولی در مقابل سود فروش آنها نه، در اقدامی هماهنگ از باز کردن مغازه و فروش مرغ خودداری کردند.
با بسته شدن مرغ فروشی های مریوان هم اکنون مرغ تنها در سوپرمارکت ها برای فروش عرضه میشود و برخی صنوف دیگر از جمله ساندویچی ها نیز از این فرصت استفاده کرده و اقدام به فروش مرغ میکنند.
در فضای مجازی مریوان پویش یک هفته مرغ نخرید تا مرغ ارزان شود ایجاد شده و مردم را به عدم خرید مرغ تشویق میکنند تا قیمت این کالای اساسی کاهش پیدا کند.
مدیر کشتارگاه صنعتی مریوان و مدیر تعاونی مرغداران مریوان و سروآباد روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مغازه های عمده فروشی مرغ در مریوان در اعتراض به پایین بودن سود فروش خود چهار روز است که بستهاند.
عبدالعزیز خوشنواز با بیان اینکه فروشندگان مرغ در مریوان از سود فروش خود ناراضی هستند و درخواست افزایش سود فروش دارند، گفت: سود مغازه داران از فروش هر کیلوگرم مرغ ۷۵۰ تومان است ولی اینان تقاضای افزایش آن به یک هزار تومان و یک هزار و ۲۰۰ تومان دارند.
وی یادآور شد: به منظور رسیدگی به اعتراض مرغ فروشی های دیروز جلسه ای با حضور نمایندگان این صنف و مسوولان شهرستانی در فرمانداری برگزار و درخواست های آنها بررسی شد.
خوشنوار ادامه داد: در این جلسه به مرغ فروشی های اعلام کردیم افزایش سود عمده فروشی در مرکز استان توسط سازمان صنعت و معدن با هماهنگی جهاد کشاورزی و اتحادیه مرغداران تعیین میشود و افزایش قیمت در سطح شهرستان بدون مصوبه استانی امکان پذیر نیست.
مدیر تعاونی مرغداران مریوان و سروآباد اضافه کرد: در این جلسه درخواست ها و اظهارات مرغ فروشی صورتجلسه شد و به آنها وعده دادیم که به استان اعلام خواهیم کرد و در صورت تایید می توانیم سود فروش را افزایش دهیم در غیر این صورت تابع قیمت اعلام شده از مرکز استان هستیم.
وی با انتقاد از وعده و وعیدهای برخی از مرغ فروشی ها به مردم گفت: در روزهای اخیر مرغ فروشی های مریوان با دادن وعده و وعید کاهش قیمت مرغ از شهروندان خواسته اند مرغ نخرند در حالیکه قیمت مرغ ثابت است و با نخریدن آن کم نخواهد شد.
خوشنواز تاکید کرد: کاهش قیمت مرغ تابع عرضه و تقاضا در بازار است و اگر هم یک ماه شهروندان مرغ نخرند قیمت آن کاهش نخواهد یافت مگر اینکه قیمت نهاده ها و هزینه مرغداران کاهش یابد در این صورت شاهد کاهش قیمت خواهیم بود
مدیر تعاونی مرغداران مریوان و سروآباد افزود: هم اکنون قیمت مرغ زنده در مرغداری های مریوان و سروآباد ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان است و به قیمت ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان نیز به فروشگاه ها عرضه میشود و آنها نیز با سود ۷۵۰ تومانی، هر کیلوگرم مرغ را به ۱۸ هزار و ۲۵۰ تومان میفروشند.
وی دلایل گران شدن مرغ را کاهش جوجه ریزی، افزایش قیمت نهاده ها، افزایش قیمت حامل های انرژی و گرمای هوا که باعث تلفات در مرغداری ها شده، اعلام کرد.
خوشنواز افزود: در شهرستان مریوان هم اکنون ۲۰۰ مغازه مرغ فروشی فعال هستند که در چهار روز گذشته بیش از ۱۵۰ واحد اقدام به بستن مغازه های خود کردهاند.
وی یادآور شد: در شهرستان مریوان و سروآباد روزانه بطور میانگین ۲۷ تن گوشت مرغ عرضه میشود که با توجه به آمار تولید، ۴۰ درصد مازاد داریم که به سایر استانها صادر میشود.
خوشنواز اضافه کرد: هرگونه افزایش یا کاهش قیمت مرغ در مریوان و سروآباد تابع مصوبات استانی است و این شهرستان ها نمیتوانند خودسرانه قیمت را افزایش یا کاهش دهند.
یکی از شهروندان مریوانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن ابراز نگرانی از وضعیت پیش آمده اظهار داشت: افزایش قیمت مرغ در این شرایط که ویروس کرونا باعث کاهش درآمد مردم شده، بسیار نگران کننده است.
وی افزود: گوشت مرغ یکی از کالاهای اساسی است که در سبد غذایی تمام خانوارها وجود دارد و نمی توان مصرف آن را انکار کرد لذا از مسوولان تقاضا داریم در این شرایط سخت کمی هم به فکر مردم باشند.
این شهروند گفت: شغل و درآمد بیشتر مردم در شهرستان های مریوان و سروآباد از راه مرز است که در ماههای گذشته بدلیل بسته شدن مرز درآمد آنها بشدت پایین آمده و بسیاری از مردم قادر نیستند مایحتاج اولیه خود را تامین کنند و افزایش قیمت مرغ که یکی از اقلام ضروری آنهاست باعث نگرانی و فشار بر آنها شده است.
یکی از مرغ فروشی های سطح شهر مریوان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با ابراز نگرانی از وضعیت پیش آمده اظهار داشت: در روزهای اخیر متاسفانه قیمت مرغ افزایش یافته و سود حاصل از این افزایش به جیب مرغداری ها می رود و سود کمی عاید ما می شود.
وی افزود: میزان سود مرغ فروشان از فروش مرغ ۱۴ درصد تعیین شده درحالیکه فقط چهار درصد از این سود نصیب ما می شود و ۱۰ درصد دیگر به جیب دلالان و واسطه ها میرود.
وی یادآور شد: مرغ فروشان مریوان در نامه ای به مسوولین خواستار افزایش سود خود به میزان مصوبه دولت هستند و همانند سایر شهرهای استان درخواست خرید مرغ به صورت مستقیم از کشتارگاه و حذف واسطه ها و عاملین دارند.
این مرغ فروش اضافه کرد: متاسفانه میزان آب و خون موجود در مرغ کشتار مریوان نسبت به سایر شهرهای تابعه زیاد است و مردم برای خرید هر مرغ حدود ۱۶۰۰ تومان پول آب می پردازند که اصلا منطقی نیست.
وی گفت: ما مرغ فروشان مریوانی از شهروندان درخواست داریم تا زمانی که قیمت مرغ گران است، اقدام به خرید نکنند تا قیمت کاذب کاهش پیدا کند.
باتوجه به گفته ها و شرایط اقتصادی به وجود آمده ناشی از ویروس کرونا که باعث آسیب به اقتصاد خانوارها شده انتظار مردم این است که قیمت مرغ به عنوان یکی از اقلام ضروری در سبد خانوارها کاهش پیدا کند تا به راحتی بتوانند نسبت به تامین این کالای اساسی اقدام کنند.