; ?>; ?> آغاز موج اپیدمی کرونا در ۶ استان - مردم سالاری آنلاين
۰
پنجشنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۹ ساعت ۱۵:۲۷

آغاز موج اپیدمی کرونا در ۶ استان

بر اساس آخرین بررسی‌های صورت گرفته درباره بیماری کووید ۱۹ در کشور تا روز ۲۷ فروردین ماه، در ۶ استان به نظر می‌رسد موج جدید اپیدمی کرونا آغاز شده است؛ این درحالی است که باید مدنظر داشت یک استان می‌تواند چندین اپیدمی متوالی و چندین پیک منحنی را تجربه کند.
بر اساس آخرین بررسی‌های صورت گرفته درباره بیماری کووید ۱۹ در کشور تا روز ۲۷ فروردین ماه، در ۶ استان به نظر می‌رسد موج جدید اپیدمی کرونا آغاز شده است؛ این درحالی است که باید مدنظر داشت یک استان می‌تواند چندین اپیدمی متوالی و چندین پیک منحنی را تجربه کند.
به گزارش ایسنا، بر اساس بررسی‌های اپیدمیولوژی صورت گرفته بر روند ابتلا و گسترش ویروس کرونا در ایران و جهان که از سوی وزارت بهداشت منتشر شده، تا روز ۲۷ فروردین بیش از دو میلیون و ۸ هزار و ۱۶۴ نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۱۲۷هزار و ۱۴۷ نفر جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست داده‌اند.
به طور کلی در جهان کشورهای آمریکا، اسپانیا، ایتالیا، فرانسه و آلمان رتبه‌های اول تا پنجم ابتلا به بیماری کووید۱۹ را به خود اختصاص می‌دهند.

بر اساس اعلام گزارش منتشر شده از سوی وزارت بهداشت، ایران نیز رتبه هشتم ابتلا به کروناویروس را به خود اختصاص می‌دهد و بر اساس آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت تا ۲۷ فروردین ماه ۷۳ هزار و ۳۸۹ نفر در کشور به کرونا مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۴ هزار و ۷۷۷ نفر جان خود را از دست داده و ۴۹ هزار و ۹۳۳ نفر نیز بهبود یافته‌اند. بر اساس بررسی‌های صورت گرفته بیشترین شناسایی موارد قطعی ابتلا به این بیماری در روز ۱۱ فروردین ماه بوده است.

تحلیل احتمالی وضعـیت منحنی اپیـدمی اخیـر در استان‌ها
برای ارزیابی روند گسترش بیماری کووید۱۹ در استان های مختلف کشور از تحلیل روند تغییرات اتفاق افتاده برای موارد ابتلا و مرگ گزارش شده روزانه استفاده شد. برای محاسبه روند تغییرات ابتلا و مرگ در ۵ روز اخیر، ابتدا متوسط سه روزه تعداد گزارش ابتلا و مرگ هر روز با میانگین گرفتن از داده‌ای همان روز، روز قبل و روز بعد محاسبه شد. سپس میزان افزایش هر روز نسبت به روز قبل محاسبه شد. در نهایت، تغییر روند ابتلا و مرگ آخر با میانگین گرفتن از اعداد به دست آمده برای روزهای آخر محاسبه شد. برای تحلیل بهتر، شاخص‌های ۵ روز آخر وارد آنالیز شد. برای تحلیل احتمالی وضعیت منحنی اپیدمی مواردی مدنظر قرار گرفت.
در مواردیکه هر دو شاخص تغییر روند ابتلا و مرگ در سه روز اخیر روند افزایشی داشت، منحنی اپیدمی احتمالاً روند افزایشی دارد. در مواردی هم که شاخص تغییر روند ابتلا نزولی ولی شاخص تغییر روند مرگ صعودی بود، احتمالاً اخیراً پیک اول اپیدمی رد شده است. همچنین در مواردی که هر دو شاخص تغییر روند ابتلا و مرگ در سه روز اخیر روند نزولی داشت، منحنی اپیدمی احتمالاً روند نزولی دارد. از سوی دیگر در مواردی که تغییرات ناهمگن شاخص های روند ابتلا و مرگ و میر تغییرات بیش از حد انتظار هر کدام از داده های ابتلا و مرگ دیده شد، رفتار ناسازگار داده‌ها وجود دارد و تحلیل بهتر را در روزهای بعد و با داده‌های درست‌تر می توان ارائه داد.
در مورد شش استان تهران، آذربایجان شرقی، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، گیلان و مازندران به نظر می‌رسد موج جدید اپیدمی شروع شده است. به نظر می‌رسد پنج استان اصفهان، ایلام، خراسان جنوبی، همدان و خراسان رضوی اخیراً پیک اپیدمی را تجربه کرده‌اند. چهار استان مرکزی، قم، آذربایجان غربی و کرمان روند نزولی را نشان می دهد. در مورد ۱۴ استان البرز، سمنان، یزد، قزوین، زنجان، اردبیل، لرستان، خراسان شمالی، گلستان، چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان، بوشهر و هرمزگان ناسازگاری داده‌ها اجازه تحلیل درستی از وضعیت اپیدمی را نشان نم‌یدهد. باید مدنظر داشت که یک استان می‌تواند چندین اپیدمی متوالی و چندین پیک منحنی را تجربه کند.

آیا کشورها موفق به خم کردن منحنی مرگ ناشی از کووید-۱۹شدند؟
برای پایان دادن به یک بیماری همه‌گیر، کشورها باید منحنی ابتلا و مرگ خود به آن بیماری را خم کنند. آنها باید با اقدامات کنترلی خود زودتر به قله منحنی در نمودار دست پیدا کنند و سپس تعداد موارد روزانه را کاهش دهند. این نمودار نشان می‌دهد که آیا کشورها به این مهم دست یافته‌اند یا خیر، ولی آنچه در این نمودار مهم‌تر است، این است که سیاست گذاران کشورها با انتخاب استراتژی های درست، مسیر خود در راستای شیب نزولی به دست آمده را ادامه دهند و بکوشند کووید ۱۹ کم ترین آسیب را به کشورهایشان وارد نماید و هزینه کم تری را در این خصوص بپردازند. سازمان جهانی بهداشت ، استراتژی‌های خود در راستای پیشگیری از گسترش انتقال ویروس کرونای جدید را در قالب شش راهبرد اعلام کرده است.
قطع زنجیره‌ی انتقال انسان به انسان شامل کاهش عفونت های ثانویه از راه محدودیت تماس‌ها و مراقبت‌های کادر بهداشتی و درمانی، شناسایی، جداسازی و مراقبت به هنگام بیماران، شناسایی و کاهش احتمال انتقال از منابع حیوانی، توجه به موارد ناشناخته مهم در مورد شدت علائم بالینی، میزان انتقال و عفونت، گزینه‌های درمانی و تشخیص‌های سریع و واکسن، به اشتراک گذاشتن اطلاعات حیاتی به دست آمده و خطرات شناسایی شده با دنیا و مبارزه با اطلاعات غلط، به حداقل رساندن تأثیرات اجتماعی و اقتصادی این همه گیری از طریق جلب مشارکت های چند بخشی همگی جزئی از این راهبردها هستند.

درس آموخته‌های کشورهای جهان در مواجهه با کووید-۱۹:کانادا
کانادا از کشورهای آمریکای شمالی، با مساحت ۹ میلیون و ۹۳هزار و ۵۱۰ کیلومتر مربع و جمعیت ۳۷ میلیون و ۶۷۱ هزار و ۱۵۸ نفر است. اپیدمی کووید-۱۹ در این کشور از هشتم اسفند ماه ۱۳۹۸ آغاز شد. این کشور هم اکنون از جهت ابتلا به بیماری در رتبه سیزدهم جهان قرار داشته و تاکنون ۲۵هزار و ۶۸۰ مورد تأییدشده بیماری و ۷۸۰ مورد مرگ گزارش کرده است. برخی از تجارب و اقدامات انجام شده در این کشور شامل موارد زیر است:
_محدودیت پروازهای خارجی و بستن مرزها به روی مسافران خارجی (خدمه هواپیما، دیپلمات ها، اقوام درجه اول شهروندان و شهروندان آمریکا از این قانون مستثنی هستند.
_حمایت دولت از کانادایی های خارج از کشور با اعطای وام ضروری و کمک به بازگرداندن آن ها به کشور 
_اعلام وضعیت اضطراری در برخی ایالات
_اختصاص کمک ۱۵۰ میلیون دلاری ایالت کبک جهت کمک به کسانی که مایل به قرنطینه خود می باشند و تشویق این رویکرد در سطح جامعه
_همکاری‌های بین المللی در برنامه های تشخیصی، تولید واکسن و انجام کارآزمایی های بالینی
_پایش منظم وضعیت کووید-۱۹ و تأثیر آن در سطوح ایالتی ، منطقه ای و بین‌المللی
_تدوین راهنمایی عمومی برای آگاه سازی در سطح جامعه
_ اقدامات نوآورانه اجتماعی مانند یک طرفه کردن مسیر پیاده‌رو ها به منظور رعایت بیشتر فاصله گذاری اجتماعی در برخی شهرها
کد مطلب: 127491
برچسب ها: کرونا
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *