دبیر اجرایی کنگره ملی علم خواب گفت: کم خوابیدن در حوادث شغلی بسیار اثرگذار است و بیشتر حوادث رانندگی نیز ناشی از کم خوابیدن است.
لحیا افشاری صالح امروز در نشست خبری کنگره ملی علم خواب، با اشاره به اینکه «زمان خواب بسیار مهم است»، اظهار کرد: بدن انسان طوری طراحی شده است که هر چند ساعت یکبار میل به خواب پیدا میکند.
وی افزود: نور، خواب انسان را تنظیم میکند. براساس طبیعت، انسانها باید شب بخوابند و روز فعالیت کنند. 2 تا 5 صبح و یک تا سه ظهر سطح هوشیاری انسان کم است. در کشورهای صنعتی و کشور ما شیفت شب وجود دارد.
عضو هیئت علمی گروه طب کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: هورمونهای انسان در شب تنظیم میشوند. خوابی که در طول روز انجام شود، کیفیت خواب شب را ندارد. مدت زمان خوابیدن در کیفیت فعالیت او در طول روز اثرگذار است.
افشاریصالح با بیان اینکه «اصول بهداشت خواب باید رعایت شود»، عنوان کرد: برای تنظیم خواب، نباید بعد از ساعت 6 تا هفت بعد از ظهر قهوه، چای، شکلات مصرف کرد. افراد سیگاری نیز نباید بعد از ساعت هفت شب به بعد سیگار بکشند. شبها نباید غذاهای پر ادویه، چرب، کافئیندار و شکلات مصرف شود.
وی بیان کرد: کم خوابیدن در حوادث شغلی بسیار اثرگذار است. بیشتر حوادث رانندگی نیز ناشی از کم خوابیدن است. ترشح هورمونهای رشد در شب است و نیاز است افراد در آن زمان در خواب باشند. ما شبها خورشید را به خانه خود میآوریم.
عضو هیئت علمی گروه طب کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از امسال دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در رشته فلوشیب خواب پذیرش میکند.