یک عضو هیات علمی دانشکده علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی از تهیه نخستین اطلس مرجع گردهشناسی در کشور خبر داد و گفت: این اطلس یک مرجع علمی پایه در مطالعات گیاهشناسی، تبارشناسی، اکولوژی و... است.
احمدرضا محرابیان در گفتوگو با ایسنا اظهارکرد: از شش سال گذشته تاکنون تهیه اطلس مرجع گردهشناسی ایران به تفکیک اسپور خزهها، نهانزادان آوندی، گرده بازدانگان و گیاهان گلدار در دانشگاه شهید بهشتی آغاز شده و تصویربرداری، تهیه بانک اطلاعاتی و شرح گرده شناسی و اسپور برای حدود ۸۰۰ دانه ضگرده به اتمام رسیده است.
وی ادامه داد: دانشگاه شهید بهشتی همزمان با انجام این کار از گیاهشناسان دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور دعوت به همکاری کرد البته این پژوهش به عنوان یک اقدام علمی ملی، نیازمند عزم همه گیاهشناسان کشور است.
به گفته این عضو هیات علمی دانشکده علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی، اطلس گردهشناسی به عنوان یک مرجع علمی پایه در مطالعات گیاهشناسی، تبارشناسی، اکولوژی، دیرینهشناسی، کنترل کیفی عسل، اقلیمشناسی دیرینه، باستانشناسی و بازسازی تمدنهای گذشته و مطالعات آسم و آلرژی کاربرد دارد و تهیه آن نیازمند دانش گیاهشناسی است.
محرابیان با بیان اینکه تهیه اطلس گرده گیاهان شهر تهران نیز با همکاری مرکز تحقیقات آسم و آلرژی دانشگاه تهران انجام شده و در مراحل نهایی است، تصریح کرد: در کنار این اطلس، مطالعه گرده گیاهان زراعی ایران و اطلس گیاهان تولید کننده عسل نیز در قالب رسالههای ارشد و دکترا آغاز شده و پیشرفت خوبی دارد.
وی در پایان گفت: تهیه تصاویر این اطلسها با استفاده از میکروسکوپ الکترونی نگاره (SEM) و میکروسکوپ نوری انجام میگیردهمچنین آزمایشگاه گیاه شناسی - گرده شناسی دانشکده علوم و فناوری زیستی برای اولین بار در ایران با انجام مطالعات گردهشناسی عسل (ملیسوپالینولوژی) در راستای کنترل کیفی عسل با صندوق حمایت از توسعه زنبورداری کشور همکاری میکند.