۰
يکشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۰۵

ورود سهام شرکت‌های شهرداری به بازار بورس

اعضای شورای شهر تهران صبح امروز به کلیات طرحی در مورد الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه‌ای در خصوص عرضه سهام شرکت‌ها، سازمان‌ها و موسسات تابعه در بازار بورس و سرمایه رأی مثبت دادند.
اعضای شورای شهر تهران صبح امروز به کلیات طرحی در مورد الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه‌ای در خصوص عرضه سهام شرکت‌ها، سازمان‌ها و موسسات تابعه در بازار بورس و سرمایه رأی مثبت دادند.
به گزارش ایسنا، صبح امروز ارائه لایحه عرضه سهام شرکت‌ها، سازمان‌ها و موسسات تابعه شهرداری در بازار سرمایه روی میز بررسی شورای شهر تهران قرار گرفت و بهاره آروین رئیس کمیته شفافیت شورای شهر با بیان اینکه کارشناسان، ورود سهام شرکت‌ها و کاروان‌های شهرداری به بازار بورس و سرمایه را تأیید کرده‌اند، گفت: بحث واگذاری کل سهام مطرح نیست. بلکه ممکن است 10 الی 15 درصد سهام عرضه شود.
وی با بیان اینکه عرضه سهام کار ساده‌ای نیست؛ اما شهرداری تهران می‌بایست این بازار را شناسایی کند، ادامه داد: این اقدام در راستای شفافیت فرآیندها اتفاق می‌افتد.
به گزارش ایسنا، ناهید خداکرمی در واکنش به این طرح گفت: با طرح الزام شهرداری موافق هستم. چرا که فکر می‌کنم سازمان‌های مربوطه شهرداری تبدیل به حیاط خلوتی برای درآمد مالی شدند و آن سخت گیری که ما برای مناطق در حوزه ارائه گزارش مالی داریم، بر روی شرکت‌ها وجود ندارد.
وی یادآور شد: وقتی شرکت‌های شهرداری زیر نظر بورس فعالیت کنند و بر اساس معیارهای بورس مورد نظارت قرار گیرند، دقت بیشتری بر روی فعالیت‌های آنها است و بار نظارتی شهرداری را کاهش می‌دهد و می‌توانیم بر سایر بخش‌ها نظارت بیشتری داشته باشیم.
در ادامه زهرا صدراعظم نوری رئیس کمیسیون محیط زیست شورا نیز با بیان اینکه با این طرح موافق هستم، گفت: مهمترین حسن این کار شفافیت است؛ چرا که از این طریق تمام گزارش‌های مالی آنها دقیق می‌شود و این یک اقدام رو به جلو و سودمند است.
وی با بیان اینکه در عین حال همه می‌دانیم که اگر کمک شهرداری به آنها نباشد آنها زیان ده هستند، اظهارکرد: این اقدام برای آنها سرشار از خیر و برکت است. هر چند که ممکن است این امکان برای همه سازمان‌ها و شرکت‌های شهرداری محقق نشود؛ اما می‌توان تعدادی از آنها را وارد بازار بورس کرد تا حساب و کتابشان شفاف شود.
در ادامه مجید فراهانی در مخالفت با این طرح گفت: عرضه سهام شرکت‌ها و سازمان‌های تابعه در بازار سرمایه بدون در نظر گرفتن اولویت‌ها و شرایط شرکت‌ها نگران کننده است.
وی با بیان اینکه اصل پیشنهاد خوب است و اساسا جهت گیری ما باید به سمتی باشد که شرایط شرکت‌ها و سازمان‌هایمان را با استانداردهایی که ضامن شفافیت، رقابت، سودآوری و ... است منطبق کنیم، گفت: اما در این طرح، دی ماه را به عنوان زمان نهایی در نظر گرفتند که با توجه به شناختی که من از ساختار شهرداری دارم باید بگویم که به هیچ عنوان آمادگی ورود به بورس را در این بازه زمانی ندارند.
فراهانی با بیان اینکه این نگرانی وجود دارد که با ادغام شرکت‌ها و سازمان‌ها خطر خودمانی سازی ایجاد شود، تصریح کرد: اگر بدون در نظر گرفتن زمینه‌ها وارد بورس شویم ممکن است سازمان‌ها و شرکت‌ها با قیمت‌های کم واگذار شود و پیشنهاد می‌شود زمان بندی مشخصی داشته باشیم و همچنین شرکت‌هایی که آمادگی ورود به بورس را دارند با زمانبندی دقیق شناسایی و واگذار شوند.
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم الزامی ایجاد کنیم تا سه شرکت وارد بورس شود نگرانی وجود دارد که نتوانیم موفق شویم، گفت: منافع شهرداری‌ها باید در این طرح لحاظ شود و قیمت گذاری مناسبی نیز اتخاذ شود.
در ادامه احمد مسجد جامعی با بیان اینکه ما در مدیریت شهری برخی سازمان‌ها را به دلیل سودآوری تأسیس نکردیم، گفت: مگر میادین میوه و تره بار برای سوددهی بود؟ آیا این سازمان تنها برای کوتاه کردن دست واسطه‌ها و کم کردن فاصله بین تولید کننده و خریدار ایجاد شد؟
وی با بیان اینکه شهرداری را به عنوان یک تاجر در کنار سایر سازمان‌های درآمد زا و سودآور نبینید، گفت: سلامت شهر و شهروندان در اولویت است و فراموش نکنید که ما نمی‌خواهیم شهرداری را اداره کنیم بلکه می‌خواهیم شهر را اداره کنیم و مطمئن هستم که برخی از سازمان‌های شهرداری اصلا وارد بورس نمی‌شوند چرا که یکی از قوانین ورود سازمان‌ها به بورس این است که سازمان مربوطه طی ماه‌های متعددی سودآور باشد اما من سازمان سودآوری در شهرداری سراغ ندارم.
در ادامه مرتضی الویری با بیان اینکه من موافق این طرح هستم، افزود: جنس مخالفت اعضای شورا با این طرح با همه طرح نیست بلکه با بخشی از ماده واحده‌ها است که می‌توان صرفا با یک اصلاح عبارتی آن را درست کرد.
در ادامه امینی با بیان اینکه برخی از شرکت‌های شهرداری را هیچ کس نمی‌خرد، گفت: برخی از سازمان‌ها نوع فعالیت‌شان مورد اقبال همگان نیست همچون شرکت شهربان و چطور می‌توان آن را واگذار کرد؟
در ادامه میرلوحی با بیان اینکه به این طرح کم لطفی می‌شود، تصریح کرد: همه شرکت‌ها و موسسات شهرداری با هدف کمک به مردم و ایجاد فضای رقابتی شکل گرفتند اما نگفتند که قرار است این موسسات و شرکت‌ها به حیاط خلوت و محل دور زدن آئین‌نامه‌ها تبدیل شوند.
وی با بیان اینکه ما نمی‌خواهیم سازمان‌های خدماتی شهرداری همچون بهشت زهرا(س) یا میادین میوه و تره بار را واگذار کنیم، گفت: اما دقت داشته باشید که 42 موسسه، شرکت و سازمان در شهرداری با انگیزه‌های مختلف ایجاد شده‌اند و آیا ما نمی‌توانیم دو یا سه سازمان را وارد عرصه بورس کنیم. آیا شهرداری توان ندارد که به صورت پایلوت هم که شده این کار را انجام دهد.
به گزارش ایسنا، در نهایت بهاره آروین با بیان اینکه ما الان در مورد واگذاری حرف نمی‌زنیم گفت: این یک طرح است و قرار است که شهرداری یک لایحه اجرایی بیاورد و قطعا در آن برنامه زمان بندی و تعداد شرکت‌ها را اعلام می‌کند و در این لایحه عنوان می‌شود که چه شرکت‌هایی قابل واگذاری هستند.
به گزارش ایسنا، نهایتا اعضای شورای شهر تهران با 11 رأی به کلیات طرح الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه‌ای در خصوص عرضه سهام شرکت‌ها، سازمان‌ها و موسسات تابعه در بازار سرمایه رأی مثبت دادند.
کد مطلب: 117541
برچسب ها: شهرداری سهام
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *