۰
شنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۱۸:۳۴

انتقاد از فروش ارز در اتاق ارزی

عضو هیات مدیره انجمن سازندگان قطعات خودرو با اشاره به وثایق سخت‌گیرانه‌ای که اتاق مبادلات ارزی از واردکنندگان قطعات خودرو برای اختصاص ارز مبادله‌ای طلب می‌کند، گفت: تولید ۶۰ درصد کاهش یافته است و پیش‌بینی می‌شود با تداوم روند فعلی در هفته‌های آینده تولید تا ۸۰ درصد هم کاهش یابد.
محمدرضا نجفی‌منش در گفتگو با مهر، با ابراز گلایه واردکنندگان قطعات خودرو از مکانیزم اتاق مبادلات ارزی گفت: هم اکنون دو مشکل بر سر راه اختصاص ارز مبادله‌ای به واردکنندگان قطعات خودرو وجود دارد؛ به این معنا که بخشی از قطعات مورد نیاز خودرو در اولویت‌ ۵ و بخشی دیگر در اولویت ۸ قرار دارد، این در شرایطی است که ارز مبادله‌ای به برخی گروههای کالایی اولویت ۵ به بعد هنوز تعلق نگرفته است.

عضو هیات مدیره انجمن سازندگان قطعات خودرو افزود: مشکل دوم نبود نقدینگی واردکنندگان قطعات است؛ به این معنا که اتاق مبادلات ارزی واردکننده را مکلف می‌کند تا معادل ریالی ارز دریافتی را به صورت یکجا به حساب بانک عامل واریز کند، در حالی که هم اکنون واردکنندگان با مشکل کمبود نقدینگی مواجه هستند و نمی‌توانند ریال معادل را به صورت یکجا تامین کنند.

وی تصریح کرد: علاوه بر این، اتاق مبادلات ارزی ۳۵ درصد از کل مبلغ واردات را نیز از واردکنندگان علاوه بر معادل ریالی به عنوان تضمین طلب می‌کند که همین امر سبب شده است که دریافت ارز از اتاق مبادلات برای واردکنندگان قطعات خودرو میسر نباشد.

به گفته نجفی‌منش، بانکها واردکنندگان را مجبور می‌کنند تا ۳۵ درصد مذکور را به عنوان ضمانت به بانک بسپارند و پس از ترخیص کالای خود، آن را از بانک دریافت کنند در حالی که پیشنهاد ما با توجه به اینکه خودروسازان پول قطعه سازان را نمی‌دهند، این است که ۵ تا ۱۰ درصد از مبلغ ریالی ارز مبادلاتی از طریق واردکنندگان تامین شود و مابقی نیز طی اقساط ۶ ماهه با نرخ بهره پایین تامین شود.

وی اظهار داشت: هم اکنون بیش از ۹۸ درصد قطعه سازان موفق به دریافت ارز مبادلاتی نشده‌اند.

نجفی‌منش گفت: قطعات یدکی هم اکنون در بازار به شدت با مشکل مواجه است و کمبود در برخی از قطعات به شدت مشهود است، این در حالی است که برخی از قطعات یدکی در اولویت ۸ قرار گرفته‌اند که تاکنون به آنها ارز مبادلاتی تخصیص نیافته است.

وی خاطرنشان کرد: پرداخت بخشی از مطالبات قطعه‌سازان که از سوی دولت و شورای پول و اعتبار مصوب شده بود و باید بر اساس آن، ۱۰۰۰ میلیارد تومان در اختیار خودروسازان قرار می‌گرفت که ۵۰ درصد آن سهم قطعه ساز بود، بیشتر شبیه "جوک" بود و به نظر می‌رسد که معاون اول رئیس‌جمهور می‌خواست که قطعه سازان را مقطعی امیدوار کند.

عضو هیات مدیره انجمن سازندگان قطعات خودرو تصریح کرد: هم اکنون وضعیت تولید قطعه خودرو در ایران در وضعیت خوبی قرار ندارد و تولید ۶۰ درصد کاهش یافته است، ضمن اینکه اگر شرایط به این روال پیش رود، حتما تولید تا ۸۰ یا ۹۰ درصد نیز کاهش خواهد یافت.
 

کد مطلب: 11303
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *