آیین تجلیل از خبرنگاران و اصحاب رسانه و قلم استان سمنان به مناسبت گرامیداشت روز خبرنگار، با حضور دکتر علیرضا آشناگر استاندار، معاونان استانداری، دکتر مصطفی کواکبیان رئيس خانه مطبوعات کشور، دکتر همتی نماينده مردم سمنان در مجلس شوراي اسلامي و جمعی از مدیران و مسئولان استانی در مجتمع خدماتی رفاهی شبدیز سمنان برگزار شد.
دکتر مصطفی کواکبیان، رئيس خانه مطبوعات کشور در این آیین با ابراز خرسندی از برگزاری این مراسم گفت: واقعیت این است که برگزاری این گونه همایشها در استان سمنان قبل از شهادت محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی انجام شده و منحصر به نام گذاری روزی به نام روز خبرنگار نبوده است.
وی به سابقه فعالیت کانون نویسندگان با حضور جمع زیادی از نویسندگان، مرحوم آیتالله عالمی و مرحوم آیتالله نصیری، آیتالله شاهچراغی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان و... قبل از سال 76 در سمنان اشاره کرد و گفت: راهاندازی خانه مطبوعات استان نیز در ادامه استمرار فعالیت کانون نویسندگان در سمنان بوده است.
رئیس شورای مرکزی خانه مطبوعات استان سمنان با اشاره به سخنرانی خبرنگاران و بیان دغدغههای خود در این همایش، اظهار کرد: درد دل و دغدغههای خبرنگاران و اصحاب رسانه و قلم استان را شنیدیم و برای رفع این کمبودها تلاش خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه رسانه امروز وسیعتر از مطبوعات و چاپ کاغذی در حال توسعه و ترویج است، بیان کرد: روزنامهنگاری و خبرنگاری در استان سمنان توسط یک بانوی سمنانی از دوران مشروطیت کلید خورد.
رئیس خانه مطبوعات کشور ادامه داد: رکن چهارم دموکراسی از دوران مشروطیت در ایران وجود داشت؛ اما مانند بخشهای دیگر دموکراسی رشد لازم و گسترش کافی پیدا نکرده است و امیدواریم جدیتر مورد توجه قرار گیرد.
کواکبیان بیان کرد: صرف تکریم ظاهری و واژهپردازی مشکلی را از قشر خبرنگار حل نخواهد کرد؛ امنیت شغلی یکی از دغدغههای بسیار مهم این قشر تلاشگر است که باید برای این مهم و تضمین شغلی آنها تلاش کنیم.
مدیر مسئول روزنامه مردم سالاری افزود: گاهی اتهاماتی به خبرنگاران زده میشود که خوشبختانه در استان سمنان با این مهم مواجه نیستیم؛ خبرنگار با پروندههای امنیتی مواجه میشود که امیدواریم رئیس قوه قضائیه که اقداماتی را در بحث تحول قضائی دنبال میکند، تلاش کند تا خبرنگاران با اتهامات ناروای امنیتی در قوه قضائیه محاکمه نشوند.
رئیس خانه مطبوعات کشور با بیان اینکه خبرنگاری که برخی موارد نارواییها و رانتخواریها را افشا میکند، باید دست او را بوسید و تشویق شود، گفت: وقتی یاشار سلطانی املاک نجومی را برملا کرد ما در مجلس به این امر واکنش نشان دادیم که نباید این بحث امنیتی برای وی ایجاد شود چرا که او خبرنگار است و مسائلی را مطرح کرده که میبایست به آن رسیدگی کرد.
وی گفت: بیمه خبرنگاران یکی دیگر از دغدغههای این عزیزان است که بهصورت ویژه در دستور کار قرار دارد کما اینکه باید حداقل پرداخت دستمزدهای قانونی برای خبرنگاران کشور رعایت شود.
وی تصریح کرد: شغل خبرنگاری باید بهعنوان مشاغل سخت و زیانآور در سازمان تأمین اجتماعی لحاظ شود و مزایای این مهم به خبرنگاران اختصاص یابد.
رئیس خانه مطبوعات کشور گفت: تا حد زیادی وضعیت کاغذ مطبوعات امروزه از ابتدای سال جاری بهتر شده است اما وضعیت مطلوبی ندارد.
کواکبیان گفت: به میزانی که مدیری به افکار عمومی و خبرنگاران توجه داشته باشد، یعنی به مطالبات عمومی و مردمی توجه دارد؛ خبرنگاران تبلور خواستهها و مطالبات مردمی هستند.
وی تصریح کرد: ما همه در یک کشتی نشستیم و باید برای خدمت به مردم تلاش کنیم؛ با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جلساتی داشتیم که ۱۶ وظیفه را به ادارات کل این وزارتخانه در استانها ابلاغ که به خانههای مطبوعات در استانها واگذار شود لذا باید تلاش شود تا در راستای برونسپاری این وظایف گام برداریم.
رئیس شورای مرکزی خانه مطبوعات استان سمنان اضافه کرد: آگهیهای دولتی باید بهصورت متوازن و با عدالت اختصاص یابد و مطبوعات محلی با اختصاص سهمیه ۷۰ درصد آگهیها مورد حمایت و تقویت قرار گیرند.
رئیس خانه مطبوعات کشور در ادامه گفت: خانه مطبوعات کشور پنج هزار و ۵۰۰ عضو و استان سمنان ۲۰۰ عضو دارد.
وی با بیان اینکه خبرنگار تبلور تفکر مردم است و بحث مچ گیری در گفتوگو با مدیران مطرح نیست، افزود: هدف خبرنگاران خدمت به مردم و پاسخ به خبرنگاران احترام به مردم است.
وی با اشاره به حذف اشتراک مطبوعات در برخی دستگاههای اجرایی افزود: قرار گرفتن اشتراک مطبوعات در ردیف هزینههای اضافی خیلی بد است چراکه روزنامه مطالبات مردمی را به گوش مسئولان میرساند و از عملکرد مسئولان به مردم گزارش میدهد.
وی با بیان اینکه باید انحصار رادیو و تلویزیون در عرصه رسانهها شکسته و مانند کشورهای دیگر خصوصی شود، گفت: در بسیاری مواقع قوانین نیز اجازه رشد را به رسانهها نمیدهد. برای مثال امروز در تمام کشورها حتی کشورهای خلیج فارس تلویزیونها خصوصی هستند اما در ایران اینگونه نیست و در نتیجه باید به سمتی حرکت کنیم که انحصار رادیو و تلویزیون شکسته شود تا بیشتر به سمت دموکراسی پیش برویم.
عضو خانه ملت با بیان اینکه طرح اصلاح سیستم رسانهها و صداوسیما به مجلس آمد اما فوریت آن متاسفانه رای نیاورد، تاکید کرد: این امر در دستور کار مجلس وجود دارد تا بتوانیم به طور همه جانبه بحث رسانهها و مطبوعات را در کشور جدی بگیریم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه گریزی به مسائل سیاسی روز زد و گفت: درخصوص کاهش تعهدات برجامی با اجازه مقام معظم رهبری، ۲۰ روز زمان باقی مانده که نیاز است کشورهای اروپایی و اعضای برجام به این موضوع توجه داشته باشند.
کواکبیان افزود: با پایان یافتن مهلت 20 روزه قطعا ایران گام سوم خود را اجرایی خواهد کرد و پاسخ مناسبی هم به عدم انجام تعهدات کشورهای اروپایی خواهد داد. وی با بیان اینکه اروپاییها 20 روز بیشتر وقت ندارند، ادامه داد: برخی کشورها به صورت غیر مستقیم التماس میکنند که ایران از برجام خارج نشود. حتی برخی کشورها مثل عربستان و امارات در حال تلاش هستند که کشتی ایران آزاد شود.
وی با اشاره به تحریم دکتر ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان نیز گفت: دشمنان نظام و تحریمکنندگان وزیر امور خارجه بدانند اگر بخواهند، رسانههای اطلاعرسانی ظریف را تحریم کنند، ما مسئولان و خبرنگاران هرکدام رسانه ظریف خواهیم بود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دشمنان به دلیل نفوذ کلام وزیر خارجه کشورمان در جوامع بینالمللی بهدنبال بستن حساب توئیتریاش هستند، گفت: هرچند تهدید به بستن این حساب ممکن است تنها ژست و مانور سیاسی باشد. اما اجرایی شدن آن ماهیت ادعاهای دروغین حاکمان آمریکا را نشان میدهد.
کواکبیان افزود: ظریف یک میلیون و ۴۰۰ هزار دنبالکننده دارد که بیشتر خارجی هستند و بستن توئیتر او ضد آزادی و دموکراسی است.
وی با انتقاد از طرح برخی سیاهنماییها گفت: انتقاد با سیاهنمایی کاملا متفاوت است و ما از انتقاد سازنده استقبال میکنیم. متاسفانه سیاهنماییها مردم را مایوس میکند.
وی با بیان اینکه بیان خواستههای مردم یکی از وظایف ذاتی رسانهها است، خاطرنشان کرد: طرح این مسائل نباید منجر به این شود که به جای انتقاد دست به سیاهنمایی بزنیم.
نماینده مردم تهران ناامید کردن مردم را به زیان کشورمان دانست و گفت: رسانهها باید بکوشند که مشارکت سیاسی مردم افزایش یافته و با حضور در انتخابات، خود سرنوشت خود را رقم بزنند.
کواکبیان با بیان اینکه سیاستمدار را نمیتوان از خارج وارد کرد ادامه داد: آنها که میکوشند القا کنند نه اصولگرایان و نه اصلاحطلبها نمیتوانند گره از مشکلات مردم باز کنند باید بدانند که نمیشود نیروی انسانی و مدیر و سیاستمدار از کشورهای دیگر وارد کرد.
رئیس خانه مطبوعات کشور با اشاره به مشکلات پیش روی اصحاب رسانه از مدیران خواست برای رفع مشکلات خبرنگاران تلاش بیشتری کنند.