دولتهای هند و فیلیپین اعلام کردند که در حال تلاش برای آزادی اتباع خود در نفتکش انگلیسی توقیف شده توسط ایران هستند.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، دولتهای هند و فیلیپین اعلام کردند که برای آزادی اتباع خود که در نفتکش انگلیسی توقیف شده توسط ایران حضور داشتند، تلاش میکنند.
بنابر این گزارش، تمامی 23 خدمه این کشتی اکنون در بندعباس به سر میبرند که 18 نفرشان هندی و بقیه آنها از روسیه، فیلیپین و لیتوانی هستند.
سخنگوی وزارت امورخارجه هند امروز (شنبه) گفت که دیپلماتهای کشورش در تماس با دولت ایران هستند تا بتوانند هرچه زودتر اتباع خود را از نفتکش "استنا ایمپرو" که عصر جمعه هنگام عبور از تنگه هرمز توقیف شد، به خانه بازگردانند.
وزارت امورخارجه فیلیپین نیز اعلام کرد که سفیر این کشور در تهران با مقامات ایرانی ارتباط برقرار کرده تا از وضعیت شهروندان خود در نفتکش انگلیسی مطلع شود.
روابط عمومی نیروی دریایی سپاه پاسداران شامگاه جمعه در اطلاعیهای اعلام کرد که عصر روز جمعه، ۲۸ تیرماه یک فروند نفتکش انگلیسی با نام" "stena impero" هنگام عبور از تنگه هرمز به علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بینالمللی دریایی بنا به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، توسط یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه توقیف شد.
یک مقام مطلع در سازمان بنادر و دریانوردی نیز گفت که نفتکش انگلیسی استینا ایمپرو به علت عدم رعایت قوانین بینالمللی در انتخاب مسیر ورود به تنگه هرمز و به خطر انداختن امنیت تردد کشتیرانی و همچنین برخی تخلفات دیگر با درخواست این سازمان به سمت آبهای ایران هدایت شده است.
این مقام مطلع خاطر نشان کرد: این کشتی علاوهبراین، با وارد کردن پسماند نفت موجود در مخازن خود موجب ایجاد آلودگی شدید و لطمه زدن به محیط زیست خلیج فارس به عنوان یک دریای بسته شده است.
همچنین، حشمتالله فلاحت پیشه یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان این که انگلیسیها در دام آمریکا افتادهاند، گفت: اقدام ایران در توقیف نفتکش انگلیسی از ادله حقوقی لازم برخوردار است که میتواند رفتارش را در محاکم حقوقی بینالمللی اثبات کند.
محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان نیز توقیف نفتکش انگلیسی را در راستای اجرای قوانین بینالمللی مرتبط با کشتیرانی دانست.