وزیر اقتصاد از کاهش نرخ تورم به هشت درصد خبر داد و گفت: طی روزهای آینده ۱۸ شرکت بورسی دولت واگذار خواهند شد.
به گزارش ایسنا، فرهاد دژپسند در همایش بزرگداشت روز جهانی تعاون در مرکز همایشهای صدا و سیما گفت: خصوصیسازی و اجرای اصل ۴۴ یکی از برنامههای مورد تاکید دولت است و ما در وزارت اقتصاد آن را به طور جدی پیگیری میکنیم. قرار است سهام باقی مانده دولت در بنگاههای بورسی که شامل ۱۸ بنگاه میشود را واگذار کنیم و پس از آن نوبت به واگذاری بنگاههای غیربورسی است.
وی ادامه داد: برای این واگذاریها روشهای جدیدی همچون واگذاری مدیریت، اجاره به شرط تملیک و یا ترکیبی از این دو را استفاده خواهیم کرد اما شاهراه این واگذاریها برای تعاونیها افزایش سرمایه و الگوگیری از مردم منطقه و حتی رسیدن به عضویت چهار تا پنج هزار نفر برای گرفتن آنها است و ما برای چنین تعاونیهایی فرش قرمز پهن خواهیم کرد.
دژپسند گفت: تاکید و اصرار ما این است که امسال شرکتهای سودآور را واگذار کنیم و تجربه دورههای گذشته نشان داده واگذاری به صورت نقد و اقساط چالش برانگیز است به همین دلیل قرار است واگذاریها صرفاً به صورت نقدی باشد.
وزیر اقتصاد عمده شرکتها را نفتی و گازی دانست که از جذابیت لازم برای سرمایهگذاری برخوردارند و گفت: با توجه به اینکه مبلغ برآوردی این شرکتها بالا است میتوان با تشکیل کنسرسیوم از چند تعاونی برای خرید آنها اقدام کرد. اعتقاد ما این است که این کار به شکلگیری اقتصاد مردم بنیان و واگذاری واقعی کمک خواهد کرد.
وی در ادامه با اشاره به رونمایی شبکه ملی مدیریت هوشمند توزیع اقلام اساسی (مهتا) در مراسم امروز گفت: این اتفاق بسیار مهمی است چون تعاونیها با زبان مدرن، مدیریت توزیع اقلام اساسی را بر عهده میگیرند و به واسطه آن نقش خود را برای رسیدن به سهم ۲۵ درصدی از کیک اقتصاد کشور بالا میبرند.
دژپسند تامین و توزیع کالا از مجرای تعاونی هارا فرصتی بی نظیر برای شکافتن راههای محدود شده دولت در جهت تأمین کالاهای اساسی مردم دانست و گفت: امروز با همکاری اتاق تعاون ایران، سامانه مدیریت هوشمند توزیع اقلام اساسی (مهتا) رونمایی و از طریق این سامانه نظام تأمین و توزیع کالاهای اساسی مدیریت میشود.
وزیر اقتصاد در عین حال با بیان اینکه آنچه در قانون اساسی است ویترین نیست، اظهار کرد: نگاه قانون به تعاونیها صوری، ویترینی و تشریفاتی نیست بلکه نگاهی عمیق به الگوی خارج از اقتصاد است و اگر بتوانیم تعاونیها را تقویت کنیم و به جایگاه واقعی آنها در اقتصاد کشور برسانیم، بسیاری از خیالهای باطلی که برای این کشور دیده شده نقش بر آب خواهد شد
او تاکید کرد: ما برای مقابله با دشمنان نیاز به اعتماد مردم داریم آن هم نه به صورت تودهای و گروهی بلکه به صورت جمعی و بهترین قالب تشکلهای مردمی است که از طریق آنها میتوانیم از شرایط خطیر عبور کنیم.
وزیر اقتصاد در پایان به هدف گذاری سهم ۲۵ درصدی بخش تعاون از اقتصاد ملی اشاره و خاطر نشان کرد: امروز سهم تعاون در اقتصاد ملی شش تا هفت درصد است و تا تحقق سهم ۲۵ درصدی فاصله زیادی داریم لذا برای اینکه این هدف محقق شود باید از فرصتهای موجود در اقتصاد تعاونی به بهترین شکل استفاده کنیم.