مشاور عالی سابق رئیس جمهور با عنوان اینکه باور و پذیرش وجود موضوعی به اسم «پرستو» سخت است، گفت: برای من دور از ذهن نیست که دستگاههای امنیتی بیگانه از پرستو استفاده کنند اما اینکه دستگاه امنیت جمهوری اسلامی این کار را کند را نمیتوانم قبول کنم شما هم نپذیرید چون به نفع کشور نیست.
به گزارش ايلنا، اکبر ترکان مشاور پیشین رئیسجمهور در گفتوگو با ایلنا، در واکنش به ماجرای پیش آمده نجفی و برخی گمانهزنیها درباره «پرستو» بودن میترا استاد گفت: آیا منظور شما از پرستو فرستادن برخی زنان برای مردان است، میشود یک بچه مسلمان در دستگاههای امنیت اسلامی چنین کاری را بکند؟ ولله برای من سخت است باور کنم که بچههای ما در دستگاههای امنیتی این کار را که اسم خاصی در ادبیات عموم جامعه دارد، انجام دهند.
مشاور سابق رئیسجمهور با منکر دانستن این موضوع، دامن زدن به آن را نادرست خواند و گفت: نمیتوانیم قبول کنیم که در جمهوری اسلامی یک فرد امنیتی این کار را بکند. اسرائیلیها و دستگاههای امنیتی خارجی که مقید به دین، شرع و اسلام نبوده و اصولی ندارند این کار را انجام میدهند اما ما یک اصولی داریم.
ترکان با بیان اینکه نمیتواند وجود پرستو در دستگاههای امنیتی کشور را بپذیرد، گفت: احتمالش را بسیار بسیار ضعیف میدانم که در دستگاههای امنیتی جمهوری اسلامی کسانی باشند که این کار خلاف شرع را انجام دهند.
ترکان تصریح کرد: آیا ما هم در مورد پرستوها باید بگوییم بچههای امنیتی دارند این کار را میکنند؟ نه، چون بچههای دستگاه امنیتی ما متدین هستد و این کار را نمیکنند. ممکن است که این کارها را دستگاههای جاسوسی بیگانه بکنند.
این فعال سیاسی گفت: برای من دور از ذهن نیست که دستگاههای امنیتی بیگانه از پرستو استفاده کنند اما اینکه دستگاه امنیت جمهوری اسلامی این کار را کند را نمیتوانم قبول کنم شما هم نپذیرید چون به نفع کشور نیست.
مشاور پیشین روحانی در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند واعظی در تغییرات و استعفاهای دولت نقش دارد، گفت: زمانی که من در دولت بودم رئیسجمهور میگفت که برای نصب معاونان خود با من مشورت کنید. این موضوع هم تازگی ندارد. در دوره آقای خاتمی و احمدینژاد هم اینگونه بود و در دوره آقای روحانی هم اینگونه است. رئیسجمهور باید بداند که معاونانش چه کسانی هستند.
وی با تشرح روند انتخاب معاونان توسط رئیسجمهور گفت: فرض کنید بناست ۵ معاون از بین ۱۵ گزینه انتخاب شوند. همه اینها باید با سوابق، رزومه و تحصیلاتشان برای رئیسجمهور ارسال و نظر او را جویا شوند؛ این کار یک روال اداری که نمیشود رئیسجمهور آنها را خودش انجام دهد. در زمان آقای هاشمی، حسین مرعشی در دوره آقای خاتمی اخوی او علی خاتمی، در زمان آقای احمدینژاد، مشایی این کارها را انجام میداد.
ترکان با بیان اینکه در آن دورهها هم مسئول دفتر و نه رئیسجمهور مصاحبه با گزینههای معاونت را انجام میداد، گفت: رؤسای دفتر گزینههای نهایی را تبدیل به یک جدول میکنند و به رئیسجمهور ارائه میدهند که محمود واعظی هم این کار را میکند.
مشاور عالی پیشین رئیسجمهور در پاسخ به اینکه آیا در این گزینشها سلیقهای از سوی واعظی اعمال میشود، گفت: نه محمود این کار را نمیکند، من محمود واعظی را خوب میشناسم او اسامی افرادی که برای پستها معرفی میشوند را خیلی صادقانه به آقای روحانی میدهند. ممکن است که برخی از آنها توسط رئیسجمهور رد شوند اما واعظی نقشی ندارد.
ترکان گفت: ممکن است یک رئیسجمهوری ناتوان باشد و مسئول دفتر میتواند او را اداره کند، اما حسن روحانی یک آدم هوشمند و زبل و پای کاری است رئیسجمهوری نیست که رئیس دفترش او را اداره کند.
وی افزود: آقای واعظی همان کاری را که رؤسای دفتر رئیسجمهورهای پیشین انجام میدادند از جمله نظرخواهی از مراکز امنیتی و کارهای اداری را انجام میدهد.