با آغاز فصل بهار و مساعد شدن شرایط آب و هوایی برای رویش گونههای گیاهی مختلف از جمله قارچها، رئیس گروه گیاهی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه شناسایی قارچ خوراکی از سمی آسان نیست، نسبت به خطرات ناشی از مصرف قارچهای سمی هشدار داد.
به گزارش ایسنا، در سال گذشته قارچهای سمی بیش از ۶۰۰ نفر از ایرانیها را راهی بیمارستان کرد و حتی متاسفانه باعث مرگ تعدادی از هموطنان شد. با توجه به آغاز فصل بهار و رشد قارچها در طبیعت و خطرات احتمالی ناشی از مصرف این قارچها،
مریم مغانلو –رئیس گروه گیاهی سازمان حفاظت محیط زیست - در گفت وگو با ایسنا اعلام کرد: ضروری است با نزدیک شدن به فصل بهار و شرایط مساعد جهت رویش گونههای مختلف گیاهی و بهویژه قارچها در مناطق مختلف کشور، هموطنان در خصوص جمعآوری و استفاده از قارچها و گونههای گیاهی دقت نظر لازم را انجام دهند و حدالامکان از مصرف قارچ های خودرو و گیاهان وحشی ناشناخته اجتناب کنند.
وی با بیان اینکه در بهار سال ۹۷، استفاده از قارچهای سمی مشکلاتی را برای برخی شهروندان ایرانی ایجاد کرد و حتی متاسفانه باعث فوت تعدادی از هموطنان شد، گفت: البته بارها اطلاعرسانی شده است که
شناسایی و تشخیص قارچ خوراکی از قارچ سمی آسان نیست و تنها افراد متخصص و با تجربه توانایی تفکیک بین این قارچها را دارا هستند. باید دقت داشته باشیم که تنها از روی ظاهر، بو و رنگ قارچ نمیتوان بهطور قطعی سمی و غیر سمی بودن آن را تشخیص داد، بنابراین خواهشمندیم هموطنان از جمعآوری و مصرف قارچهای ناشناخته و با توصیه افراد غیر متخصص خودداری کنند.
رئیس گروه گیاهی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مصرف گیاهان و قارچها توسط سایر جانوران نشاندهنده غیر سمی بودن آنها برای انسان نیست، همچنین با فرض اینکه جوشاندن یا حرارت دادن باعث حذف سمیت گونههای مختلف گیاهی و قارچ ها میشود، نباید سلامت خود و عزیزانمان را به خطر بیندازیم.
مغانلو تأکید کرد: درست است که مصرف گیاهان بهویژه گیاهان دارویی توصیه میشود اما مصرف خودسرانه و بدون کسب اطلاعات لازم از افراد با تجربه و متخصص در مورد خواص و ترکیبات گیاهان صحیح نیست. ضمن اینکه برخی گیاهان فقط در مراحل رشدی خاص یا قسمتهایی از اندام و بافتهای آن قابل استفاده و خوردن است یا در دوز بسیار کم و پایین قابل استفاده هستند و در غیر این صورت مسمومیتهای شدیدی را به دنبال خواهند داشت.
رئیس گروه گیاهی سازمان حفاظت محیط زیست در پایان گفت: ضروری است که مردم بومی و مسافران در هنگام طبیعتگردی و سفر به نقاط مختلف، جهت حفظ سلامت و ایمنی خود از مصرف گیاهان و قارچهای خودرو و ناشناخته پرهیز کنند و به منظور حفظ پوشش گیاهی مناطق مختلف کشور از جمعآوری و برداشت بیرویه گونههای گیاهی جلوگیری به عمل آورند.