شهردار تهران گفت: رود دره هایی که عامل اصلی شکل گیری ری و تهران هستند، در کوهپایه ها و بسترهای پایینی پایتخت تبدیل به فضاهای تفرجگاهی می شوند.
به گزارش ایرنا، پیروز حناچی روز یکشنبه در آئین کاشت درخت صلح و دوستی با حضور بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه در مجموعه باغ کتاب با بیان اینکه رود دره ها در شمال تهران به عنوان آبراه های سطحی دیده شده است، تاکید کرد: نگاه طرح جامع شهری این است که این رود دره ها تبدیل به فضاهای شهری شوند و حداقل در کوهپایه و بسترهای پایینی تا زمانی که آب های سطحی آنها را آلوده نکرده اند، تبدیل به فضای تفرجگاهی شوند.
وی افزود: تلاش می کنیم علاوه بر فرصت های سرمایه گذاری موجود، روی قابلیت ها و مزیت های پایتخت سرمایه گذاری کنیم و ظرفیت های جدیدی را در حوزه های مختلف بیآفرینیم؛ توسعه قلمروی عمومی موضوع مهمی است که در تهران آغاز شده و گسترش پیدا خواهد کرد.
شهردار تهران بهسازی بافت های قدیمی پایتخت را موضوع محوری خواند و گفت: تهران شهری است که شاید روزگاری با اصفهان تنه به تنه حرکت می کرد و به مرور این ارزش ها صدمه خورده و از بین رفته و از همین رو یکی از موضوعاتی خواهد بود که تعقیب می کنیم.
وی به شعر معروف حافظ در خصوص کاشت درخت دوستی اشاره کرد و یادآور شد: آنجا که بحث دوستی از نشاندن درخت تنومند و آن زمان که صحبت از دشمنی است به عمد از واژه نهال استفاده شده است زیرا که هر کدام مفاهیمی را در بردارد.
حناچی اظهار داشت: شهر تهران به عنوان پایتخت بیش از 200 ساله ایران به چنارستان معروف است و اصلی ترین خیابان شهر مزین به چنارهایی است که خوشبختانه همکاران شهرداری سال گذشته و امسال به درستی و با تلاش بسیاری برای احیای آن کوشیدند.
شهردار تهران گفت: سال گذشته برای احیای بیش از 700 درخت و امسال هم یک هزار درخت در محور عظیم فرهنگی خیابان ولیعصر(عج) که در دنیا هم نادر است تلاش کردیم.
وی خاطرنشان کرد: امید می رود همانگونه که برای ثبت ملی این خیابان تلاش شد برای ثبت جهانی آن هم اقدام کنیم که مقدمات آن هم فراهم شده است.
حناچی با بیان اینکه کلانشهرها مشکلات مشابهی مانند آلودگی و ترافیک و حاشیه نشینی دارند، این مسائل را از عارضه های شهرنشینی برشمرد که با شدت و ضعف در تمامی کلانشهرها مشاهده می شود.
شهردار تهران گفت: حل مشکلات این کلانشهرها هم راه حل هایی دارد که باید به شکل مستمر و علمی تعقیب شوند و ما در تهران هم در تلاش هستیم که همین مسیر را طی کنیم.
وی به اهمیت درخت اشاره و اضافه کرد: شرایط زندگی امروز و تاثیر درخت در کاهش دمای زمین و آلودگی ها بسیار شناخته شده است و به همین دلیل هم در آموزه های دینی و فرهنگی با درخت همچون یک موجود زنده انسانی برخورد شده و قطع درخت را برابر با قطع حیات یک انسان می دانند.
حناچی تاکید کرد: براساس توصیه رهبر معظم انقلاب در سال 93 در کلانشهر تهران دستور کاری را تعریف کردیم و اعضای شورای شهر نیز به درستی موضوع احیای باغ های تهران را در دستور کار قرار دادند و پیگیری می کنند.
شهردار تهران گفت: موضوع برج- باغ ها که صدمه زیادی به تهران زد، متوقف شد و راهکارهای جدیدی مورد توجه قرار گرفت و برای اصلاح این روند تلاش شد.
وی با بیان اینکه توقف قطار در حال حرکت با سرعت 200 کیلومتر در ساعت، زمان بر است، تصریح کرد: تعداد 62 پرونده ای که هفته گذشته روی آن بحث شد، ترمز همان قطاری بود که صدای کشیده شدن آن به گوش رسید و از این پس می رویم تا با روش های جدید باغ های تهران را حفظ کنیم.