..مثالی که میتوانم به خاطر بیاورم «بیل گیتس» است که در ریاضیات استعداد خوبی داشت و پس از دو سال درس خواندن در دانشگاه هاروراد گفت، اینها برای کودکان خوب است و من باید بروم و کار دیگری بکنم و رفت مایکروسافت را تاسیس کرد که الان صدها میلیارد دلار درآمد دارد و صاحب یکی از بزرگترین بنیادهای خیریه دنیا است. تشخیص کار درست سخت است و انسان میماند که کار درست را او کرده یا من. (بخشی از سخنرانی پروفسور رضا در مراسم نکوداشتش در دانشگاه تهران)
فضل الله رضا در تاریخ ۱۲۹۳ در شهر رشت به دنیا آمد.در سال ۱۳۱۷ جزو اولین گروه دانش آموختگان دانشگاه تهران در رشته برق بود و در سال ۱۳۲۹ مدرک دکتری خود را در همان رشته از دانشگاه علوم و فنون نیویورک دریافت نمود.
طی سالهای ۱۳۲۹ تا ۱۳۳۴ عضو گروه مهندسی برق موسسه مهندسی فناوری ماساچوست (MIT) در بوستون آمریکا بود. از سال ۱۳۴۰ به مدت یک سال استاد مهمان در موسسه فناوری مرکزی سوییس، از سال ۱۳۴۱ تا ۱۳۴۲ استاد مهمان در دانشگاه فناوری سلطنتی کپنهاگ دانمارک و طی سال های ۱۳۴۷ تا ۱۳۵۳ استاد مهمان در دانشگاه کلرادو آمریکا و دانشگاه پاریس فرانسه بوده است. او در کارنامه مدیریتی خود ریاست دوساله دانشگاه های تهران و صنعتی شریف را داراست و از سال ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۳ سفیر ایران در یونسکو و نیز طی سال های ۱۳۵۳ تا ۱۳۵۷ سفیر ایران در کانادا بوده است. وی یکی از پایه گذاران نظریه اطلاعات و مخابرات در جهان است و بیش از ۱۰۰ مقاله علمی به زبان های انگلیسی و فرانسوی در مجله ها و کنفرانس های خارجی منتشر کرده است.
پروفسور رضا در حال حاضر ساکن شهر «اتاوا»ی کانادا است و هر چند وقت یکبار سفری به ایران دارد. آخرین سفر وی به ایران در آستانه صد سالگی ، از یک ماه پیش شروع شد و او هفته گذشته ایران را به مقصد اتاوا ترک کرد.
این مجموعه گزارشی است از سفر یک ماهه پروفسور رضا به ایران.
پروفسور رضا بامداد یکشنبه ۲۶ آبان 92 به ایران وارد شد و مورد استقبال جمعی از فارغ التحصیلان دانشگاه تهران قرار گزفت
پروفسور رضا در سفر یک ماهاش به ایران در ۲۰ برنامه رسمی شرکت کرد، که اولین برنامه رسمی او تحویل گرفتن دفتر کارش در دانشگاه تهران بود
استاد باستانی پاریزی در این مراسم گفت: حکم تبدیل دانشیاری به استادی من توسط «پروفسور رضا» امضا شده است که افتخار من است.
اهدای اثری از آیدین آغداشلو در مراسم بزرگداشت به پروفسور رضا اهداء شد
شورای فرهنگستان زبان و ادب فارسی در چهارصدوبیستونهمین نشست خود میزبان پروفسور رضا بود. پروفسور رضا اولین عضو افتخاری این شورا است.
سفر پروفسور رضا به تهران در اوج آلودگی هوای تهران بود که همین امر باعث سه روز بستری شدن او در بیمارستان لاله شد.
سید محمد خاتمی طی بستری بودن پروفسور رضا در بیمارستان از او عیادت کرد.
در مراسمی پروفسور رضا درباره ایران گفت: دل من هیچ وقت از ایران و ایرانیان دور نبوده و همیشه به فکر کشورم هستم.
کتاب «نقدها را بود آیا که عیاری گیرند» نوشته پروفسور رضا، که مجموعهای از مقالات ادبی و فرهنگی او را در بر میگیرد.
شبکه استانی گیلان به مناسبت سالگرد شهادت میرزا کوچک خان جنگلی مصاحبه ای از پروفسور رضا تهیه کرد.
در شهر رشت سه مدرسه با نام «پروفسور رضا» وجود دارد، این مراسم به منظور آشنایی بیشتر دانشآموزان با شخصیت پروفسور رضا در شهر رشت برگزار شد.
زیارت امام زاده سید ابراهیم در محله بادی الله رشت
پروفسور رضا در رشت از محله قدیمی بادی الله، زادگاهش دیدن کرد.
پروفسور رضا با آنکه سالها در خارج از ایران زندگی کرده است، روابط صمیمی با دوستان خود در داخل ایران دارد
محمد جواد ظریف از پروفسور رضا برای دیداری خصوصی دعوت کرد و این جلسه در دفتر وزیر امورخارجه برگزار شد.
بازدید پروفسور رضا از برج میلاد
پروفسور رضا در آخرین ساعات حضورش در ایران و قبل از عزیمت به فرودگاه، به زیارت حرم شاه عبدالعظیم حسنی در شهر ری رفت.
پروفسور رضا روز جمعه ۲۲ آذر ۱۳۹۲ ایران را به مقصد اوتاوا ترک کرد.