۰
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۲۲:۳۷
«مردم سالاری» گزارش داد

نگاه بازارها به نتیجه انتخابات در آمریکا

رای‌گیری برای شصتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از روز سه‌شنبه آغاز شده و نتیجه نهایی این انتخابات به زودی اعلام خواهد شد. اگرچه علی القاعده نباید انتخابات ریاست جمهوری یک کشور در نیم کره دیگر جهان تاثیری بر روند زندگی مردم ایران داشته باشد اما بنابر دلایل اقتصادی این رویداد (انتخابات آمریکا) بر بازارهای مالی و سرمایه‌گذاری کشورمان تاثیرات کوتاه‌مدت و بلندمدتی دارد و حتی بازارها از روزهای گذشته در این خصوص آرایش خاص به خود گرفته‌اند.
نگاه بازارها به نتیجه انتخابات در آمریکا
گروه اقتصادی – محمدرضا حقی: رای‌گیری برای شصتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از روز سه‌شنبه آغاز شده و نتیجه نهایی این انتخابات به زودی اعلام خواهد شد. اگرچه علی القاعده نباید انتخابات ریاست جمهوری یک کشور در نیم کره دیگر جهان تاثیری بر روند زندگی مردم ایران داشته باشد اما بنابر دلایل اقتصادی این رویداد (انتخابات آمریکا) بر بازارهای مالی و سرمایه‌گذاری کشورمان تاثیرات کوتاه‌مدت و بلندمدتی دارد و حتی بازارها از روزهای گذشته در این خصوص آرایش خاص به خود گرفته‌اند.
به گزارش مردم سالاری آنلاین ، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در مرحله پایانی خود قرار دارد و به احتمال قوی این کشور تا پایان هفته جاری رییس جمهور آینده خود را خواهد شناخت.بازارها در ایران از چندین هفته قبل در خصوص آینده آمریکا در دولت جدید خود و تاثیر آن بر روابط احتمالی با ایران وارد فاز تدافعی و یا تهاجمی شده اند. آمریکا به عنوان بزرگ‌ترین و قدرتمندترین اقتصاد جهان همواره تاثیر چشمگیری بر اقتصاد بین‌الملل داشته و تعیین‌کننده بسیاری از مناسبت‌های اقتصادی بوده است. همچنین سیاست‌های آمریکا نیز با روی کار آمدن هر حزب دستخوش تغییراتی می‌شود. از همین روی یکی از دغدغه‌های مهم مردم و فعالان اقتصادی در این روزها، تاثیر نتیجه انتخابات آمریکا بر اقتصاد ایران است.
به اعتقاد کارشناسان اقتصادی در برخی بازارها شاهد پیش خور شدن خبر انتخاب رییس جمهور آمریکا بوده ایم که از این نوع بازارها میتوان به بازارهای دلار و فلزات گرانبهاء نام برد . بر همین اساس در بسیاری از بازارهای کشور هم شاهد رکود عمیق از این جهت هستیم و بازارهایی همچون خودرو ، مسکن و لوازم خانگی در سردرگمی ناشی از بلاتکلیفی در آینده به سر میبند. روند قیمت در بازارهای مالی طی هفته‌های اخیر غالبا افزایشی بود و قله‌های جدید قیمتی فتح شد. با این وجود در سومین روز از هفته دوم آبان و تنها یک روز مانده به برگزاری انتخابات آمریکا قیمت دلار کاهشی شد و بازار طلا نیز با وجود افزایش قیمت اونس جهانی طلا، کاهش ارزش قابل توجهی ثبت کرد. روند نزولی قیمت دلار متاثر از ارزپاشی درهمی بازارساز رخ داد و این اسکناس بیش از هزار و ۲۰۰ تومان عقب‌نشینی کرد. افت ارزش در بازار ارز بسیاری از حرفه‌ای‌های بازار را از ترس ریزش بیشتر در روزهای آینده، در فاز احتیاط قرار داد و به این ترتیب، روند عرضه و تقاضا در تعادل قرار گرفت.با وجود اینکه سیگنال‌های خبری در خصوص آماده شدن ایران برای پاسخ به رژیم صهیونیستی به قوت خود پابرجاست، اما روند کاهشی قیمت دلار در روز دوشنبه ظن برخی معامله‌گران بازار را نسبت به اصلاح قیمت دلار و نوسان‌گیری بازارساز در روزهای باقی‌‌مانده از هفته جاری تقویت کرد.
درحالی که کمتر از یک روز به برگزاری انتخابات آمریکا و مشخص شدن پیروز نهایی این کارزار سیاسی باقی‌ مانده است، برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند، بازار اثر انتخاب ترامپ را پیش‌خور کرده و در صورت انتخاب کامالا هریس، قیمت دلار به نیمه کریدور ششم برمی‌گردد.
همچنین مرتضی عزتی کارشناس اقتصادی در گفت و گویی درباره واکنش بازار ارز ایران به احتمال برنده شدن ترامپ در انتخابات چند روز آینده ریاست جمهوری آمریکا اظهار داشت: باید توجه داشت تا زمانی که در کشورمان شاهد ثبات اقتصادی پایدار و بلند مدت نباشیم، عوامل متعدد می‌توانند با هر تکانه‌ای بازار ارز را تحت تاثیر قرار دهند. اگر نرخ رشد اقتصادی به بیش از ۵ درصد برسد و همزمان نرخ تورم کاهشی باشد، می‌توان انتظار داشت که بازار ارز کشور مقاوم باشد. وی ادامه داد: وقتی عوامل سیاسی، اقتصادی، امنیتی رخ می‌دهد و براساس انتظاراتی که این عوامل به بازار تحمیل می‌کنند و به تناسب تبعاتی که فعالان بازار و فعالان اقتصادی پیش بینی می‌کنند نرخ ارز را تغییر می‌دهند.این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: پیش بینی عده‌ای از فعالان این است که از ترامپ و جمهوری‌خواهان پیروز انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا شوند، مشکلات بیشتر و در نهایت نرخ ارز افزایش پیدا می‌کند در نهایت تقاضا در بازار بالا می‌روند در شرایط محدودیت عرضه، نرخ دلار صعودی خواهد شد.
بر اساس این گزارش، به گفته یک کارشناس اقتصادی، نتیجه انتخابات آمریکا تفاوتی در اقتصاد ما ایجاد نمی‌کند. بلکه اقتصاد ما منوط به خودمان است و باید در جهت حل آن گام برداریم.پیمان مولوی ، کارشناس اقتصادی در گفت و گو با تجارت نیوز ، توضیح داد: «برخلاف دیدگاه عموم مردم که معتقدند پیروزی یک دموکرات در انتخابات آمریکا برای ایران خوب است و پیروزی ترامپ را برای اقتصاد کشور نامناسب می‌دانند، واقعیت این است که ایران در نقطه‌ای است که آمدن ترامپ یا هریس تفاوت اساسی در اقتصاد کشور ایجاد نمی‌کند.»
او افزود: «ایران در نقطه‌ای قرار گرفته که از لحاظ موقعیت اقتصادی و فروش نفت، جایگاه قبلی خود را ندارد و نفت ایران با اضافه تولید در عربستان یا آمریکا جایگزین می‌شود. برای بررسی اندازه اقتصاد ایران نیز کافی است اقتصادی مثل امارات را در نظر بگیریم که با جمعیتی معادل یک دوازدهم ایران، تولید ناخالص داخلی 540 میلیارد دلاری دارد و این رقم برای ایران 350 میلیارد دلار است.» مولوی ادامه داد: «مساله مهم این است که چه سناریوهایی ممکن است رخ دهد؛ اما در هر صورت تاثیر پیروزی هر یک از نامزدها بر اقتصاد ما تفاوت زیادی نخواهد داشت.»
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه افرادی وجود دارند که جلوی توافق را می‌گیرند گفت: «لابی‌هایی وجود دارند که علاقه‌ای به بازگشت اقتصاد ایران به مدار رشد ندارند. علت این موضوع نیز آن است که اگر رشدی اتفاق بیفتد، منابع اقتصادی که به سمت این افراد می‌رفت، تغییر جهت خواهد داد.»
کد مطلب: 226110
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *