۰
سه شنبه ۹ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۲۲:۴۷
انتشار دوباره خبر احتمال آزادسازي اموال بلوکه شده ايران در کره جنوبي

احتمال آزادسازي 7 ميليارد دلاري که چند بار آزاد شده!

نزديک به دو سال است که شايعه آزادسازي هفت ميليارد دلار پول بلوکه شده ايران در کره جنوبي به عنوان خبري موثر در وضعيت کشور مورد بهره‌برداري قرار مي‌گيرد؛
احتمال آزادسازي 7 ميليارد دلاري که چند بار آزاد شده!
گروه سياسي - هديه گلمحمدي: نزديک به دو سال است که شايعه آزادسازي هفت ميليارد دلار پول بلوکه شده ايران در کره جنوبي به عنوان خبري موثر در وضعيت کشور مورد بهره‌برداري قرار مي‌گيرد؛ براي شوک دادن به بازار ارز، براي تبليغ توانايي سياست خارجي دولت، براي اثبات ضعف آمريکا، براي تحت تاثير قرار دادن موضوعاتي چون اشتباه استراتژيک در برابر طالبان و...! هفت ميليارد دلاري که اگر تحريم‌ها نبود، ده‌ها برابر آن در کمتر از يکسال به دست مي‌آمد اما حالا سال‌هاست که با انواع روش‌ها؛ از تهديد گرفته تا تقاضا درخواست مقامات ايراني سعي مي‌کنند آن‌را آزاد کنند تا بخشي از مشکلات اقتصادي داخل کشور را حل کنند و نمي‌توانند.
به گزارش مردم سالاری آنلاین ،در واقع تلاش براي آزاد سازي منابع ارزي ايران در خارج از کشور، موضوعي است که بيش از پنج سال است ادامه دارد. مسدود شدن دارايي‌هاي ايران، حاصل تحريم‌هاي بانکي است که آمريکا براي ايران وضع کرده و دست بسياري از کشورها را براي انتقال طلب ايران بابت صادرات عمدتا نفتي را بسته است. يکي از مهمترين بدهکاران کره جنوبي است که بارها تلاش شده که 7 ميليارد دلار بدهي اش را به نحوي با ايران تسويه کند. اين کشور زماني دومين وارد کننده بزرگ نفت از ايران بود اما پس از آن که در سال 1397 بدهي ايران را تسويه نکرد، صادرات نفت ايران به اين کشور قطع شد. کشورهاي ديگري از جمله عراق، هند، ژاپن و ... هم هستند که ايران طلبهايي بابت فروش نفت از آنها دارد و اين بدهي تسويه نشده است. موضوع برگشت پول نفت يکي از مهمترين مسائلي است که باعث تلاش ايران براي احياي برجام بوده است اما حالا مدتهاست که ديگر خبري از احياي برجام نيست؛ آخرين تلاش در اين خصوص، سال گذشته با اطلاع غلطي که مشاوران درباره زمستان سخت اروپا دادند به باد رفت!
فروردين ماه سال گذشته در روزهايي که چندان خبري از مذاکرات وين نيست و حتي برخي رسانه‌ها سعي دارند به بن بست رسيدن اين مذاکرات را القا کنند، خبر مي‌رسد که هفت ميليارد دلار از پول‌هاي بلوکه شده ايران آزاد خواهد شد. خبرگزاري دولتي ايرنا که در آن زمان اين خبر را منتشر کرد، البته سعي کرد که آن را بي ارتباط به مذاکرات برجام و احياي برجام جلوه دهد و آزادسازي اين اموال را حاصل توافقي مجزا قلمداد کند. اين خبرگزاري نوشت: يک مقام بلندپايه منطقه‌اي به تهران سفر خواهد کرد که يکي از اهداف اين سفر، نهايي کردن سازوکار آزادسازي 7 ميليارد دلار از ارزهاي مسدودي ايران است.
در اين خبر که به نقل از يک منبع آگاه در بانک مرکزي منتشر شد، عنوان شده بود که  7 ميليارد دلار از ارزهاي مسدودي ايران با توافق امضاشده، به طور انتقال بانکي به حساب‌هاي ايران واريز خواهد شد.
بر اساس توافق صورت گرفته با برخي کشورهاي طرف قرارداد ايران، چارچوب لازم براي رفع مسدودي بخش قابل توجهي از منابع ارزي مسدودشده کشور، مشخص و مورد توافق قرار گرفته است.
پس از انتشار اين خبر، بعضي خبرگزاري‌ها خبر دادند که سخنگوي وزارت خارجه از چنين سفري اظهار بي اطلاعي کرده است اما ساعتي بعد اعلام شد که او هم تائيد کرده که هيأتي عالي‌رتبه در اين زمينه تا پايان فروردين به تهران سفر مي‌کند و به‌زودي بخشي از منابع ايران آزاد مي‌شود.
در آن زمان برخي رسانه‌هاي عربي اعلام کردند که وزير خارجه عمان سه شنبه به ايران سفر خواهد کرد و آزادسازي 7 ميليارد کره جنوبي را از اهداف اين سفر عنوان کردند.
يک هفته پس از اعلام با آب و تاب اين خبر، در پايان فروردين 1401 مشخص شد که اين خبر دقيق نبوده و خبري از اين پول نيست. در آن زمان با تکذيب موضوع توسط آمريکا اين شائبه پيش آمد که داستان، تنها نوعي فضا سازي براي تاثيرگذاري روي بازار ارز بوده است.
اما داستان به همين جا ختم نشد. دقيقا يک هفته پس از انتشار آن خبر، گويي قرار بود به نوعي ديگر افکار عمومي سرگرم شوند؛ و در همين راستا، روزنامه کيهان در آخرين روزهاي فروردين با ادعاي اينکه «قرار است طلب 7 ميليارد دلاري ما از کره جنوبي در مقابل آزادي سه تن از جاسوسان کهنه‌کار که به طور مشترک در خدمت سرويس‌هاي اطلاعاتي آمريکا و انگليس و اسرائيل بوده‌اند، به ايران پرداخت شود» ظاهرا به مخالفت با اين موضوع پرداخت و نوشت: «چرا بايد کشورهايي که تحريم‌هاي آمريکا عليه ايران را عملياتي و اجرا مي‌کنند، از عواقب اين اقدام غيرقانوني و پلشت خود در امان باشند؟! مثلاً چرا بايد کشوري مانند کره جنوبي 7 ميليارد دلار دارايي ايران را مسدود کرده و از پرداخت آن تنها به اين علت که آمريکا موافق نيست، خودداري کند؟! اين کار کره جنوبي با راهزني دريايي چه فرقي دارد؟! و در حالي که ايران اسلامي از اهرم‌هاي قدرتمندي براي مقابله برخوردار است، چرا بايد به اين زورگويي‌ها تن بدهيم؟! ما مي‌توانيم و بايد تنگه هرمز را به روي کشتي‌هاي تجاري و نفتکش‌هاي کره جنوبي و تمامي شناورهايي که براي کره جنوبي کالا حمل مي‌کنند و يا از مبدا کره جنوبي بارگيري کرده‌اند ببنديم و مادام که 7 ميليارد دلار طلب کشورمان را پرداخت نکرده‌اند به آنها اجازه تردد از تنگه هرمز را ندهيم.» اين نوشته احتمالا براي توجيه پوچ درآمدن خبر آزادي 7 ميليارد دلار ايران تهيه شده بود اما باعث اعتراض مقامات کره‌اي شد و وزارت امور خارجه کره جنوبي اعلام کرد: معاون وزير امور خارجه اين کشور سفير ايران در سئول را به خاطر گزارش روزنامه کيهان فراخوانده است.
پس از آن دو سه بار ديگر هم در سال گذشته داستان آزادسازي 7 ميليارد شنيده شد و کار به جايي رسيد که هر بار اختلالي در بازار ارز پيش مي‌آمد، طنازان فضاي مجازي مي‌گفتند که وقت آن است که يکبار ديگر شايعه آزاد سازي 7 ميليارد دلار را سر زبانها بياندازند!
حالا 13 ماه پس از آن داستان تاريخي، در حالي که چند روز قبل شاه عمان به ايران آمده بود، يکبار ديگر خبرگزاري دولتي ايرنا، اين بار به نقل از منابع خارجي خبر از آزادي 7 ميليارد دلار دارايي ايران در کره جنوبي مي‌دهد! اين خبرگزاري عنوان کرد که يک رسانه کره جنوبي به نقل از منابع دولتي و ديپلماتيک اين کشور نوشت: سئول و واشنگتن به دنبال راهي براي آزادسازي هفت ميليارد دلار پول مسدود شده ايران نزد کره جنوبي هستند.
در اين خبر آمده: اين اقدام مي تواند به کره جنوبي در از سرگيري روابط اقتصادي اش با ايران کمک کند ضمن اينکه به جو بايدن رئيس جمهوري نيز در رقابت انتخابات رياست جمهوري پيش روي اين کشور کمک خواهد کرد. منابع دولتي و ديپلمات کره جنوبي اعلام کردند مقامات کره جنوبي و آمريکا  با يکديگر در مذاکرات به رياست آمريکا براي آزادسازي دارايي‌هاي مسدود شده
ايران همکاري مي‌کنند.
 
کد مطلب: 196628
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *