گروه سیاسی: یک روز پس از آنکه انتشار گسترده سخنان سید ابراهیم رئیسی درباره ادعای رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان باعث دلخوری شدید جمعه پزشکی، پرستاران و کادر درمانی شد که بیش از دو سال است بار مسئولیت مبارزه با کرونا را به دوش میکشد، رئیس جمهور در جلسه هیات دولت تلویحا از کادر درمان دلجویی کرد. این در حلی است که بعضی از منتقدان خواستار عذرخواهی شده بودند.
داستان از آنجا آغاز شد که ویدئویی از سخنان رئیسی در سفر استان گیلان منتشر شد که در آنها چنین سخنی گفته شد:«به رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان زنگ زدم، تلفنی خسته نباشید بگویم، به من گفت فلانی! اتفاقی افتاده از خود موضوع کرونا مهمتر چهرههای بسیجی و جهادی و انقلابی( در ایام کرونا) به بیمارستانها رفتهاند و به پزشکان و پرستاران یاد میدهند چگونه باید برای مردم کار کرد. من خودم وقتی رفتم کنار خانوادههای داغدار دیدم طلبههای ما هستند و تنها دل خانوادهها را حضور آنها آرام میکند.»
واکنش به این سخنان که با عبارتهای نسنجیده بیان شده بود، بیش از آن چیزی بود که دولتمردان تصور میکردند. علی نوبخت، دبیر مجمع انجمنهای علمی تخصصی گروه پزشکی، خطاب به رئیس علوم پزشکی گیلان نوشت: «مطالبی که آقای رییسجمهور از قول جنابعالی گفتند متاسفانه باعث وهن جامعه پزشکی و قدرناشناسی جنابعالی نسبت به همکاران جان بر کف بهداشت و درمان و بزرگ کردن افراد غیرمسئول در امور تخصصی است.»
رئیس سابق سازمان نظام پزشکی نیز در توئیتر دراینباره نوشت:«در بحران کرونا،مانند جنگتحمیلی جامعه پزشکی و پرستاری با جانفشانی و تقدیم شهدای بسیار به وظیفه خود عمل نمود.رئیس دانشگاهعلومپزشکیگیلان با بیاحترامی شأن و زحمات این جامعه خدوم را ضایع کرد و متاسفانه رئیسجمهور هم با اشتیاق و قدرناشناسانه این موضع را تایید کردند. وا اسفا!»
رئیس نظام پزشکی تهران بزرگ نیز در یادداشتی خطاب به ابراهیم رئیسی رئیسجمهوری خواستار عذرخواهی وی از کادر درمان به دلیل اظهارات اخیرش در گیلان شد. وی نوشت: « سخنان اخیر ریاست محترم جمهور مرا یاد این انداخت که ریشه کلمه انسان از نسیان یعنی فراموشی میآید و چه زود این بشر فراموش کرد مرگ پرستاران و پزشکان و دستیاران فعال در عرصه خدمت رسانی به جامعه را از یاد نبرده ایم که زمانی برخی از همین مسئولان قرنطینه را قرون وسطایی خواندند.»
اما تندترین واکنش از آن رییس کل سازمان نظام پرستاری بود که در بیانیهای با عنوان «جناب آقای رئیس جمهور؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان غلط زیادی کرده است» خطاب به رئیسی نوشت: « این حق مدافعین سلامت جهادی وجان برکف ما نبود که رئیس جمهور محترمشان، از قول یک رئیس دانشگاهی که در دوره کرونا معلوم نبود خودش کجاست ؟ و اکنون هم بدترین شکل ممکن مدیریت را بر مجموعه خود دارد، اینچنین خدمات و رشادتهای مدافعین سلامت را کم انگاری و تحقیر کند. جناب رئیس جمهور! رئیس دانشگاه گیلان باید به شما میگفت: شهید نرجس خانعلی زاده اولین وجوان ترین شهید پرستار ما ؛ مانند تمام نیروهای طرحی بدون سهمیه و٨٩ روزه فعلی، هیچ رابطه استخدامی جذابی با نظام سلامت دولتی ؛ نداشت لیکن در دفاع ازسلامت مردم بی محابا جان خود را تقدیم کرد. اما رییس همان دانشگاه او با پست بالا ودریافتیهای غیر قابل مقایسةو… اما حضوری تمام وقت تلفنی بر دانشگاه مذکور داشته وبخاطر همین نوع مدیریت وحضور تلفنی بوده که به حضرتعالی هم تحلیل تلفنی خود را درهمان سطح ومیزان حضورش منتقل کردهاند.
اما گله ما این است که شما چرا؟! رئیس دانشگاه گیلان اگر حضوری واقعی ومؤثری در نظام سلامت استان شان داشته و دارد چرا هنوز خانوادههای شهدای سلامت استان ؛ سرگردانند؟؟ جرا تمام پرسنل دانشگاه شان نا راضی اند؟ ایشان باید به شما میگفت که خانواده شهیده باقری وامثال باقریها هنوز چرا سرگردان رسیدن به حقوق اولیه شان در مسیر بروکراسی دانشگاه گیلان اند ؟!! و هنوز هیچ رسیدگی که نشده اند بماند بلکه حتی حقوق بچههای کوچک بازمانده از شهیده شان به سرعت قطع شده و هنوز برقرار نشده ماجرای جالبی دارد که بدنیست علت یابی شود.» تا چندماه پیش سخنانی که به طور مستقیم از رئیس جمهور پخش میشد، باعث شد که دیگر کمتر سخنان وی به طور مستقیم منتشر شود ولی این موضوع نشان داد که بعضی سخنان حتی بعد از کنترل نهایی هم ممکن است باعث اعتراضها و درخواست عذرخواهی شود. بهر حال روز چهارشنبه یک روز پس از افزایش این اعتراضها، رئیسی در جلسه هیات دولت سعی کرد بدون اشاره به ماجرا، به دلجویی از کادر درمان بپردازد.
رئیس جمهور اقدامات و تلاشهای پزشکان و پرستاران در مواجه با همه گیری کرونا را از دیگر مصادیق امیدآفرینی در جامعه دانست و افزود: کادر درمان بویژه شهدای سلامت در شرایط بسیار سخت همه گیری کرونا که زندگی همه مردم را تحتالشعاع خود قرار داده و نگرانیهایی را برای خانوادهها بوجود آورده بود، با جانفشانی و از خودگذشتگی با وجود همه کمبودها در عرصه خدمت رسانی میدان داری کردند و زمینه بازگشت امید و نشاط به جامعه را فراهم کردند. رئیسی تاکید کرد: وضعیت کنونی که فوتیهای ناشی از کرونا تک رقمی و در برخی روزها صفر شده و نیز میزان بسیار پایین ابتلا که امکان بازگشایی در صنوف مختلف و ایجاد شور و نشاط در کشور را فراهم کرده، پس از لطف خدا، ثمره همراهی مردم و خصوصا تلاشها و اقدامات جامعه پزشکی و پرستاری است و بنده در ماههای گذشته در تهران و برخی شهرها با حضور در بیمارستانها و مراکز درمانی از نزدیک شاهد این مجاهدتها و فداکاریها بوده ام و قدردان آنها هستم.