۰
يکشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۸:۰۴
سویه اُمیکرون کرونا به ایران رسید

فقط ۱۷ روز وقت داریم؛ قرنطینه را برگردانید

تنها چند روز پس از اینکه نقشه کرونایی کشور خالی از رنگ های قرمز و نارنجی شد، کشف اولین مورد ابتلای به سویه امیکرون کرونا نگرانی ها را درباره همه گیری و افزایش مبتلایان و فوتی ها در کشور افزایش داد.
فقط ۱۷ روز وقت داریم؛ قرنطینه را برگردانید
گروه اجتماعی –  فهیمه جهازیان: تنها چند روز پس از اینکه نقشه کرونایی کشور خالی از رنگ های قرمز و نارنجی شد، کشف اولین مورد ابتلای به سویه امیکرون کرونا نگرانی ها را درباره همه گیری و افزایش مبتلایان و فوتی ها در کشور افزایش داد. این سویه جدید چند هفته است که کشورهای مختلف دنیا را درگیر کرده است و حتی کشورهای اروپایی در هفته گذشته و این هفته دوباره پروتکل های بهداشتی را افزایش داده و بعضی قرنطینه مجدد را آغاز کرده اند. پیش رو بودن کریسمس هم به نگرانی ها افزوده است.
سازمان جهانی بهداشت (اعلام کرده که سویه امیکرون از ویروس کرونا تاکنون در ۸۹ کشور جهان شناسایی شده و موارد ابتلا به آن در مناطقی که این گونه شیوع یافته طی بازه‌ای یک و نیم تا سه روزه در حال دو برابر شدن است. این رد حالی است که هنوز مشخص نیست که آیا واکسیناسیون فعلی در برابر این سویه جدید مقاوم است یا نه؟ به گفته متخصصان برای پی بردن به شدت این سویه و تاثیر واکسیناسیون و مصونیت از پیش ایجاد شده بر شدت بیماری به داده‌های بیشتری نیاز است. داده‌های اولیه از آفریقای جنوبی حکایت از این داشت که سویه امیکرون در سطح وسیع باعث موارد حاد «کووید ۱۹» نمی‌شود.
با این حال مشخص است که احتیاط در برابر این سویه جدید ضروری به نظر می رسد و حالا که اولین نمونه های درگیری با این سویه در ایران مشخص شده است، هشدارها  برای بازگشت قرنطینه و تعطیلی مدارس و مراکز عمومی شدت گرفته است. این در حالی است که با اعلام پایان موج پنجم کرونا در کشور و آبی و زرد شدن همه شهرها، متاسفانه استفاده از ماسک کاهش یافته است و مردم خسته از نزدیک به دو سال فاصله گذاری می خواهند پایان داستان را با شب یلدا جشن بگیرند!
روز یکشنبه رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ضمن اشاره به تشخیص قطعی یک مورد ابتلا به کرونای اُمیکرون در کشور در آقایی که به یکی از کشورهای همسایه مسافرت داشته، گفت: یک یا دو مورد هم مشکوک به اُمیکرون داریم که در حال بررسی هستند.
محمدمهدی گویا در تشریح ورود سویه جدید کرونا با عنوان اُمیکرون به کشور گفت: تاکنون نخستین موردی که در کشور تشخیص داده شده، اقایی هستند که به یکی از کشورهای همسایه مسافرت داشتند و در آن کشور علائم بیماری آغاز شده، بعد وارد کشور شدند. بلافاصله آزمایش‌ها برای این فرد انجام شده و نیمه شب شنبه، آزمایشگاه تشخیص قطعی داده است. این مورد را در تهران شناسایی کردیم. حال عمومی‌ وی نیز خوب است و مراقبت‌های لازم از وی به عمل آمده است.
از سوی دیگر عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه خطر اُمیکرون جدی است و می‌تواند ظرف ۱۷ روز کشور را درگیر کند، گفت: علاوه بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی، نکته مهم تزریق واکسن دز بوستر است برای افرادی بالای ۱۸ سال است و باید حتما در این زمینه اقدام کنند؛ زیرا ممکن است دو تا سه هفته دیگر درگیر موج جدیدی شویم که با امیکرون خواهد بود.
پیام طبرسی در حاشیه جلسه یکشنبه کمیته علمی کشوری کروناگفت: چیزی که درباره امیکرون وجود دارد، این است که اگر امیکرون وارد شود، طی ۱۷ روز تبدیل به سویه غالب می‌شود که این سرعت درباره دلتا ۱۰۰ روز بوده است. اگر امروز یک مورد امیکرون در کشور تشخیص دهیم، ممکن است تا ۱۷ روز دیگر کشور درگیر امیکرون شود و نقشه آبی کشور ممکن است بلافاصله به یک نقشه قرمز تبدیل شود. بنابراین چیزی که اکنون مهم است، این است که حتما نکات بهداشتی و موارد مهم رعایت شود. در عین حال ما اکنون در آستانه شب یلدا هستیم که از هموطنان می‌خواهم حتما در حضور در اماکن سربسته خودداری کنند. امروز ما نگران شدیم از اینکه در بسیاری جاها کنسرت‌ها دارد باز می‌شود. در کنسرت فضا بسته است و ممکن است افراد ماسک‌شان را بردارند و اینها به شدت می‌تواند منجر به انتقال بیماری شود.
وی گفت: نکته مهم دیگر هم تزریق واکسن دز بوستر است که افراد بالای ۱۸ سال که سه ماه از تزریق واکسن‌شان گذشته است، حتما برای تزریق دز بوستر اقدام کنند. زیرا ممکن است فرصت دیگری نداشته باشیم و ممکن است تا دو تا سه هفته دیگر درگیر موج جدیدی شویم که با امیکرون خواهد بود، بنابراین هرچه سیستم ایمنی افراد بالاتر رود و ایمنی جمعی بالاتر رود، ان‌شاءالله که بتوانیم موفق‌ باشیم. باید توجه کرد که خطر درباره امیکرون جدی است؛ زیرا همه جای دنیا گرفتار شده و ما هم مستثنی نیستیم.
وی درباره وضعیت مدارس و رعایت پروتکل ها در مدارس گفت: مدارس بحثی بسیار جدی است. امروز قرار شد نامه‌ای از کمیته علمی به ستاد ملی کرونا ارسال کنیم و توصیه کنیم که یکسری محدودیت‌های جدی را ایجاد کنیم. یکسری کشورهای اروپایی که در مقابل محدودیت ها مقاومت کردند، مجددا محدودیت‌ها را برگرداندند. اکنون هلند در آستانه کریسمس وارد لاک‌داون شد. بسیاری از هموطنانمان برای ایام ژانویه بلیت اروپا گرفتند یا افرادی می‌خواهند به ایران بیایند.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا نیز با هشدار نسبت به شیوع تند سویه اُمیکرون کرونا، خواستار بازگشت محدودیت‌های کرونایی شد و گفت: بحث جدی است و اگر این اقدامات را انجام ندهیم، احتمالا طی سه تا چهار هفته آینده شاهد پیک امیکرون در کشورمان خواهیم بود.
 
جماعتی در کمیته علمی کشوری کرونا، گفت: نکاتی که روی آن تاکید داریم یکی رعایت پروتکل‌های بهداشتی با همان جدیت قبل است و همان اقداماتی که در پیک‌ها داشتیم، باید با همان جدیت پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنیم. دوم اینکه محدودیت‌ها و قرنطینه‌هایی که وجود داشت، مجددا انجام دهیم.
وی تاکید کرد: توصیه ما این است که قرنطینه‌ها را دوباره و حداقل برای چهار هفته بازگردانیم و اجرا کنیم. زیرا اگر قرار باشد پیکی با امیکرون در کشور ایجاد شود، باتوجه زمان شیوع تندی که ویروس دارد، احتمال دارد که طی چند هفته آینده ما نیز شاهد این پیک باشیم.
جماعتی گفت: بنابراین توصیه‌مان این است که قرنطینه‌ها درباره مدارس، دانشگاه ها، کنسرت‌ها، ورزشگاه‌ها، رستوران‌ها و مجامعی که بیش از ۱۰ نفر در آنجا هستند، حتما انجام و این محدودیت‌ها اعمال شود. زیرا بحث جدی است و اگر این اقدامات را انجام ندهیم، احتمالا طی سه تا چهار هفته آینده شاهد پیک امیکرون در کشورمان خواهیم بود.
جماعتی ادامه داد: نکته مهم دیگر بحث واکسیناسیون است. باتوجه به اینکه هیچ سلاح دیگری در برابر ویروس نداریم، کسانی‌ که دز اول واکسن را تزریق کردند، حتما برای تزریق دز دوم مراجعه کنند، کسانیکه دو دز را تزریق کردند، بر اساس ابلاغی که معاونت بهداشت وزارت بهداشت داده است، دز بوستر را حتما تزریق کنند و همچنین تاکید می‌کنیم که نوجوانان و افراد 12 تا ۱۸ سال هم واکسیناسیون‌شان را انجام دهند.
وی گفت: در عین حال کمیته علمی حتما این را در نظر می‌گیرد که باتوجه به اینکه در کشورهای دیگر هم این تاکید شده و واکسیناسیون ۷ تا ۱۱ سال یا ۵ سال به بالا را در اکثر کشورها از جمله آمریکا تایید کردند و آغاز کردند، ما هم واکسیناسیون ۷ تا ۱۱ سال را آغاز کنیم. پروتکل واکسیناسیون ۱۲ سال به بالا را هم که از قبل داشتیم. بنابراین کمیته علمی اعتقاد دارد که واکسیناسیون سنین ۷ تا ۱۱ سال را هم با واکسن‌هایی که در دسترس است، انجام دهیم.
وی تاکید کرد: نکته مهم دیگری که مدنظر است،این است که حتما واکسن آنفلوآنزا را افراد پرخطر تزریق کنند. زیرا بسیاری از موارد بیماری‌های تنفسی شدید را در بیمارستان داریم که به وسیله آنفلوآنزا در افراد پرخطر ایجاد شدند؛ بنابراین از سوی کمیته علمی کرونا تاکید می‌کنیم که حتما افراد پرخطر واکسن آنفلوآنزا را هم تزریق کنند.
 
 
کد مطلب: 158896
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *