در چهارمین روز بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی در مجلس، بررسی صلاحیت محمد علی زلفی گل به عنوان وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری، محمد مهدی اسماعیلی به عنوان وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، احمد وحیدی به عنوان وزیر پیشنهادی کشور، سید عزت الله ضرغامی به عنوان وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، جواد اوجی به عنوان وزیر پیشنهادی نفت، علی اکبر محرابیان به عنوان وزیر پیشنهادی نیرو و سید حمید سجادی به عنوان وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان در دستور کار نمایندگان مجلس قرار گرفت و علاوه بر نمایندگان مخالف و موافق، وزیران پیشنهادی نیز به معرفی برنامه های خود پرداختند.
به این ترتیب به نظر می رسد که روز چهارشنبه رای گیری در خصوص کابینه انجام شود و در راستای این موضوع بود که سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی خبر داد که با توجه به اینکه طبق آییننامه رئیس جمهور میتواند از مجموع زمانهای باقیمانده از دفاعیات وزرای پیشنهادی استفاده کند، رئیس جمهور احتمالا چهارشنبه در مجلس شورای اسلامی حضور پیدا میکند تا از وزرای پیشنهادی خود دفاع نماید.
قالیباف در جلسات خصوصی به نمایندگان خط می دهد
محمود احمدی بی غش در جلسه علنی نوبت صبح در تذکری شفاهی گفت: ما نباید نماینده و نماینده تر داشته باشیم تا رویه مجلس و رئیس مجلس گذشته تکرار شود. سید ابراهیم رئیسی تعدادی از افراد که مورد وثوقش بوده را معرفی کرده است. دو حالت بیشتر ندارد یا با استدلال آنها را رد می کنیم و یا آنها را تایید می کنیم.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مدعی شد: محمدباقر قالیباف جلساتی را منعقد می کند و از بعضی افراد می خواهد که بعضی رای بیاورند و بعضی رای نیاورند. همه ما می توانیم مخالف یا موافق باشیم. این چه رویه ای است، اگر نمی خواهید نظرتان را صریح اعلام کنید، جلسه غیر علنی تشکیل دهید و استدلال کنید و بگویید به این چند نفر رای ندهید یا برعکس.
نماینده مردم شازند در مجلس گفت: ما باید با مردم صحبت کنیم. اینکه عده ای گلچین شوند، به آنها خط دهی شود که فلانی یا بهمانی بیفتد و یا فلانی رای اعتماد بگیرد روا نیست. همه نماینده ها اهل فهم هستند. لطفا این موضوع را مدیریت کنید.
سخنان محمود احمدی بی غش اعتراض چند نماینده، مخصوصا احمد امیرآبادی فراهانی را در بر داشت و باعث پاسخ علی نیکزاد که ریاست جلسه را بر عهده داشت شد.
نیکزاد گفت: ما از جلساتی که می فرمایید خبر نداریم. هیچ کسی نمی تواند در نظر نمایندگان تاثیر بگذارد. ممکن است نمایندگان به بسیاری از جلسات دعوت شوند اما نمایندگان فکر می کنند و هر کس رای خودش را دارد.
مگر نمایندگان عروسک خیمهشب بازی هستند
نماینده قم در پاسخ به ادعای خط دهی به نمایندگان برای دادن رای اعتماد به وزرای پیشنهادی گفت: مگر نمایندگان عروسک خیمهشب بازی هستند که هر کسی هر چیزی را بیان کرد گوش کنند، این توهین به نمایندگان است.
احمد امیرآبادی فراهانی در جلسه علنی نوبت عصر دیروز در تذکری با استناد به ۷۵ آییننامه به ادعای احمدیبیغش نماینده شازند پاسخ داد. احمدیبیغش در جلسه صبح مجلس شورای اسلامی گفت که آقای قالیباف با برگزاری جلساتی از بعضی افراد میخواهد که بعضی رای بیاورند و بعضی رای نیاورند، اینکه عدهای گلچین شده و به آنها خط دهی شود، روا نیست.
امیرابادی فراهانی در توضیح تذکر خود اظهار کرد: نمایندگان در حال بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی هستند، همکاران حق دارند براساس قسم یاد شده و حجت شرعیشان نظراتشان را نسبت به وزرای پیشنهادی اعلام کنند. پس این بیانصافی است که نسبت سوئی به رئیس یا نمایندگان داده شود که طراحی صورت گرفته تا یک یا چند وزیر رای نیاورند.
وی اضافه کرد: جلسات زیادی بعد از پایان جلسات رسمی مجلس شورای اسلامی حتی تا پاسی از شب برگزار میشود که نمایندگان به دنبال رسیدن به حجت شرعی خود هستند، پس اینکه کسی بگوید رئیس قوه طراحی میکند تا دو، سه، چهار وزیر بیفتند، مصداق اختلافافکنی بین دو قوه است و درست نیست.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: دود اختلافافکنی بین دو قوه به چشم مردم میرود و به معنای آدرس غلط است، تمام تلاش مجلس این است که هرچه سریعتر رای اعتماد به وزرا داده شود، البته این کار ضمن انجام بررسی دقیق و رسیدن به حجت شرعی صورت گیرد. مردم گرفتاری و مشکلات زیادی دارند.
وی اضافه کرد: مگر نمایندگان عروسک خیمهشب بازی هستند که هر چیزی گفته شود را گوش کنند، این چه حرفی است. این صحبت توهین به نمایندگان است.
امیرآبادی با اشاره به جلسه رئیس مجلس شورای اسلامی با روسای کمیسیونها گفت: دوشنبه هر هفته رئیس مجلس با انجام ابتکاری جلساتی را برگزار میکند، فراکسیونها هم جلساتی دارند که از رئیس مجلس دعوت میشود. اینکه امروز من از آقای قالیباف دفاع میکنم به معنای دفاع از شخص او نیست که از جایگاه رئیس مجلس دفاع میکنم، اگر این پیام به دولت برسد که رئیس مجلس در حال طراحی درباره رای اعتماد است، اختلاف بین دو قوه ایجاد شده و در نهایت اجحاف در حق مردم است. ما این موضوع را محکوم میکنیم.
وی اظهار کرد: تریبون مجلس شورای اسلامی امانت در دست ماست، پس برای تحکیم نظام صحبتهایی در راستای وحدت قوا مطرح کنید نه اینکه اختلاف افکنی شود. من پیش از این در موردی دیگر قصد بیان تذکر ماده ۷۵ نسبت به آقای احمدی بیغش داشتم که درخواست کردند که صحبت نکنم و قبول کردم، اما آقای احمدی بیغش بداند که باید در صحبتهایش مسائل امنیتی ملی را در نظر بگیرد. دو سه بار در مجلس شورای اسلامی صحبتهایی را بیان کرد که نمایندگان را آزرده خاطر نمود. به عنوان برادر کوچک شما یادآوری میکنم که در پشت تریبون جلسه مسائل امنیت ملی، وحدت و انسجام را در نظر بگیریم.
خاطره میرزا