۱
جمعه ۳۱ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۵۶

آموزه های هشت سال جنگ تحمیلی

امیر پویان رفیعی شاد*
جنگ تحمیلی با رژیم بعثی عراق به عنوان طولانی ترین جنگ مستمر در قرن بیستم و دومین جنگ طولانی این قرن پس از جنگ ویتنام بود که نزدیک به هشت سال به طول انجامید.
آموزه های هشت سال جنگ تحمیلی
جنگ تحمیلی با رژیم بعثی عراق به عنوان طولانی ترین جنگ مستمر در قرن بیستم و دومین جنگ طولانی این قرن پس از جنگ ویتنام بود که نزدیک به هشت سال به طول انجامید. این جنگ به صورت رسمی در 22سپتامبر 1980 (31شهریور 1359) آغاز شد. در این روز درگیریهای پراکنده مرزی دو کشور، با یورش نیروی هوایی عراق به فرودگاههای نظامی و غیر نظامی ایران و تهاجم نیروی زمینی این کشور در تمام مرزها به یک جنگ تمام عیار تبدیل شد. البته این آغاز تجاوز رسمی رژیم بعثی عراق بود ، چراکه ماهها ماجراجویی و حملات مرزی قبل از آن بصورت غیر رسمی وجود داشت .
این جنگ هشت ساله اثرات جانی و مالی زیادی را بر کشور و مردم ایران و عراق تحمیل کرد که این پیامدها برای کشور عزیزمان ایران که پس از سالها تلاش و مجاهدت مردم انقلابی منجر به پیروزی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران شده بود در این مقطع زمانی بسیار ناگوار و ناخوشایند بود چراکه در زمانی که جمهوری اسلامی ایران عرصه را جهت فعالیت اقتصادی و سیاسی کشور مساعد می دید و بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) تمامی مسئولین را به سوی عدالت اجتماعی و رفاه اجتماعی سوق می داد و دغدغه نظام این مهم و مشارکت مردم در امور جاری کشور بود، به گونه ای کشور را به جای تمرکز در جهت رفع موانع حکومت طاغوت به سوی محافظت از تمامیت ارضی کشور کشاند و به طریقی موضوع جنگ تبدیل به اولویت نخست کشور شد. گرچه جنگ تحمیلی در آن مقاطع حساس غیر مترقبه بود و کشورمان را دچار شوک کرد، اما لبیک مردم به ولایت فقیه و پیامدهای حاصله از پیروزی رزمندگان اسلام ، شهدا، جانبازان ، آزادگان سرفرازو دلیرمردان و فرزندان ایران زمین از هیچ چشمی پوشیده نیست. حضرت امام خمینی (ره) در این مورد فرمودند همین شهادتها پیروزی را بیمه می کند .همین شهادتهاست که دشمن را رسوا می کند .از موضوعات و اهمیت این جنگ آن بود که این نصایح گرانبها در نهایت محقق شد و دشمنان ایران و اسلام رسوا شدند. صدام و صدامیان با چه نکبتی مواجه شدند و خون پاک شهدا و مدافعان اسلام بود که ایران اسلامی را در جهان سرافراز نمود. در فرمایشاتی دیگر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران امام خمینی (ره) فرمودند : امروز به فضل همین شهادتها و به برکت خون شهدا، ملت ما ملت سربلند و آبرومندی است و ملتها آبرو و عزت را این گونه باید پیدا کنند. این عزت و بزرگی و سرافرازی است که کشور ایران را به عنوان کشور قدرتمند منطقه و حتی در جهان مطرح کرده است. اثرات این جنگ بود که باعث شد ابرقدرتها و استکبار جهانی تجربه مقابله با کشور قدرتمند،غیور و جوانان جان برکف ایران زمین را درک کنند، برکات خون شهدا و جنگ تحمیلی به قدری ارزشمند است که مقام معظم رهبری می فرمایند ایستادگی در مقابل دشمنان مقتدر و مسلط، زورگوی ظالم و پرروی گستاخ، کار بسیار بزرگ و با عظمتی است. این همان کاری است که مردم ما کردند و عظمت ملت ما به خاطر همین شهادت جوانان شما و شجاعت فرزندانتان بود.
دقیقا در زمانیکه سلطه گران و استکبار جهانی تلاش بر اثبات نظام سلطه در مقابل انقلاب اسلامی را داشتند و حتی سازمانها و نهادهای بین المللی و مدافعان به اصطلاح حقوق بشر از آن حمایت می کردند، ملت غیور ایران با رهنمونهای حکیمانه پیر جماران کاری کردند که هیچ کشوری حتی تفکر تعرض به جمهوری اسلامی ایران را نداشته باشد .
دشمنان اسلام و انقلاب سعی بر آن داشتند که کشور را متلاطم جلوه دهند و در راستای این اهداف پوشالی حتی به حمایت از گروههای پوشالی داخل کشور پرداختند و بدخواهان سعی بر آن داشتند که آرامش و ثبات حاصله از پیروزی انقلاب را از مردم ساقط کنند اما خداوند متعال چنان تقدیری را در پیش روی آنان نهاد که این تقدیر مصداق آیه شریفه وَمَكَرُواْ وَمَكَرَ اللّهُ وَاللّهُ خَيْرُالْمَاكِرِينَ (نقشه کشیدند و خداوند چاره جویی کرد و خداوند بهترین چاره جویان است ) آشکار شد.
رهبری خردمندانه ، اعتماد به نفس ، قدرت و عظمت ملی در همه ادوار انقلاب اسلامی بخصوص در این دوره مهم موجب ناکامی ماندن دشمنان و موجبات رشد و پیشرفت کشور را در عرصه های گوناگون فراهم نمود . این رشد و شکوفایی را مدیون مجاهدتها و رشادتهای افرادی هستیم که خون و جان خود را نثار عظمت و بزرگی کشور کردند و فعل خواستن را به مردم هدیه دادند. در دیدار مقام معظم رهبری با جانبازان جنگ تحمیلی در شهریور ماه سال جاری یکی از این بزرگان جمله ای را ایراد کرد که اشک را در چشمان هر انسانی جاری می سازد. این مجروح و جانباز جنگ تحمیلی در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران که از وی در خصوص رضایت از وضعیت فعلی علیرغم شرایط نامطلوب جسمانی سئوال نمود گفت که ما رفتیم برای جنگ که جانمان را فدا کنیم. یا وقتی به وصیت نامه شهدا رجوع و آنها را مطالعه می کنیم شاهد نوشته هایی صادقانه و خالصانه هستیم که وظیفه هر ایرانی را در جهت حفاظت و صیانت از ارزشهای نظام مقدس جمهوری اسلامی سنگینتر می کند ، شهید ناصر الدین باغانی در وصیتنامه خود می نویسد :بدانید که من از دانشگاه امام حسین (ع) فارغ التحصیل شدم و مدرک خود را از دست مبارک آقا گرفتم کلاس ،کلاس عشق بود . درس، درس شهادت. تخته سیاه ، گسترۀ وسیع جبهه های حق علیه باطل ، گچ ها خون و قلم ها اسلحۀ مان بود .
حال حفظ و بقای این اندیشه های زیبا نتایج حاصله از جنگ است. آنها که جنگیدند و جان خود را فدا کردند براستی برای چه جنگیدند؟ برای عظمت اسلام ،برای کشور ،برای ناموس، جان و مال مردم  و این است که وظیفه مردم و مسئولین را در صیانت از این آمال و تفکرها بیشتر می کند و می بایست پاسدار و حافظ خون شهدا و مشقتهای جنگ باشیم و آرزومند و منتظهر واقعی ظهور منجی عالم بشریت حضرت مهدی (عج) تا شاهد برقراری حکومت عدل اسلامی در سراسر گیتی باشیم .
*مدرس دانشگاه و عضو شورای مرکزی حزب مردم سالاری
 
کد مطلب: 74281
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *