نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد یکی از دلایل خروج آمریکا از شورای حقوق بشر را سکوت این شورا درباره ایران و آنچه که او سرکوب اعتراض های مسالمت آمیز نامید، برشمرد.
به گزارش ایرنا، نیکی هیلی عصر چهارشنبه به وقت محلی با حضور در بنیاد هریتیج به تشریح دلایل تصمیم دولت آمریکا برای خروج از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد پرداخت.
وی با بیان اینکه سازمان ملل متحد برای دستیابی به هدف نیک ترویج صلح و امنیت بر اساس حقوق، عدالت و عزت نفس مردم تاسیس شده است، افزود: این سازمان اعضای زیادی دارد که زمانی که این اتفاق می افتد، آن را رد می کنند و بسیاری از کشورها به موضع به اصطلاح بی طرفی این سازمان اعتقاد دارند.
نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد مدعی شد: آنها طور موثر به دیکتاتورها و رژیم های اقتدار گرا برای کنترل دستور کار و قطعنامه ها به اجازه می دهند، تا زمانی که آنها بی معنا یا به طور عینی ضد دمکراتیک شوند.
هیلی ادامه داد: در چنین شرایطی ضروری است ایالات متحده از قدرت صدای ما برای دفاع از ارزشهایمان که امروزه در حتی از دوران جنگ سرد هم بیشتر در خطر است، بهره ببرد.
وی اضافه کرد: در شرایطی که این ارزش ها نادیده گرفته شود باید از صدای خود برای مبارزه با آن استفاده کنید، حتی اگر به معنای آن باشد که تنها خواهید شد.
نماینده آمریکا با این ادعا که شورای حقوق بشر به جای پرداختن به اسد در سوریه و کیم در کره شمالی، غیرمنصفانه بر رژیم صهیونیستی متمرکز شده است، اظهار کرد: شورای حقوق بشر به جای آنکه محلی برای وجدان باشد، به یک محل سیاسی تبدیل شده است.
هیلی گفت: این شورا نقض حقوق بشر از سوی رژیم ونزوئلا، کوبا، زیمبابوه و چین را نادیده می گیرد. از روزی که وارد سازمان ملل شدم تا کنون بدترین ناقضان حقوق بشر همچون دیکتاتوری کوبا، چین و ونزوئلا در آن عضویت دارد و بدتر اینکه در سال 2015 از نیکلاس مادورو برای سخنرانی در این شورا دعوت به عمل آمد.
وی با بیان اینکه او با شادی در این جایگاه قرار گرفت، افزود: تعجب آور نبود برای اینکه 62 درصد اعضای این شورا، دمکراسی ندارند.
نماینده آمریکا با این مقدمه ای که تنها خود و برخی متحدان به ویژه رژیم صهیونیستی را مردم سالار و مدافع حقوق بشر می داند، ادامه داد: بند هفت دستورالعمل شورای حقوق بشر مشکل دیگر بود که محتوای آن در مورد اسرائیل است. ایران، سوریه یا هیچ کشور دیگری در بندهای دستورالعمل این شورا نیامده اند و از همه بدتر، این تنها در نقد اسرائیل نیست بلکه در مورد موجودیت آن است.
هیلی که در مدت 18 ماه حضور خود در سازمان ملل از هیچ تلاشی برای حمایت از رژیم صهیونیستی با وجود کشته و زخمی کردن ده ها هزار فلسطینی، دریغ نکرده است، اضافه کرد: ما سعی کردیم این مشکلات را برطرف کنیم.
وی به پیشنهاد ترامپ برای اصلاح سازمان ملل متحد اشاره کرد و افزود: با بیش از ۱۲۰ کشور مذاکره کردیم. در ماه اکتبر کنگو که محل جنایت های عظیم است به عنوان عضو شورا انتخاب شد. ایرانی ها سال گذشته به حکومت وحشتناکشان اعتراض گردند و دولت آنها را سرکوب کرد و در ونزوئلا نیز نقض حقوق بشر ادامه داشت و این شورا کاری نکرد.
نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد اظهار کرد: ما به این نتیجه رسیدیم که این شورا دیگر لیاقت نامش را ندارد. رژیم های دیکتاتوری از این وضعیت بهره می برند و عزمی بر اصلاحش نیست.
هیلی تاکید کرد: شورای باید برای کسانی کار کند که واقعا به حقوق بشر اهمیت می دهند. در پیشنهاد اصلاخ خودمان خواستیم که ناقضان حقوق بشر در این شورا نباشند اما سازمان هایی چون دیدبان حقوق بشر و عفو بین الملل در کنار روسیه قرار گرفتند تا به جای پذیرش اصلاحات ما از بقیه دعوت کنند که علیه ما رای دهند.
وی افزود: کشورهایی به صورت محرمانه به ما گفتند که حالشان از بودن کشورهایی چون کنگو و عربستان سعودی در این شورا به هم می خورد. آنها از تمرکز بیش از حد بر اسرائیل ناراحتند و حاضرند با ما در خفا همکاری کنند. آنها صدای اعتراض دارند اما ترجیح داده اند که ساکت باشند.
نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد با این ادعا که اجازه نمی دهیم ارزش هایی که به آن اعتقاد داریم پایمال شوند، گفت: کسی نباید بدون حمایت از حقوق بشر در چنین شورایی باشد. آمریکا بزرگترین حامی حقوق بشر در دنیاست و ما به این نقش ادامه خواهیم داد. هیلی افزود: در سال گذشته نخستین جلسه شورای امنیت در مورد ارتباط حقوق بشر با امنیت و صلح بین الملل را برگزار کردیم و به این بحث ادامه خواهیم داد. زمانی که می خواهیم از حقوق بشر دفاع کنیم، جلوی درگیری و جنگ را می گیریم.
وی با اشاره به اینکه در ژانویه سال گذشته و در اقدامی خلاف آئین نامه شورای امنیت پرونده حقوق بشری ایران را در این شورا مطرح کرده است، گفت: اکنون هم به موضوع ونزوئلا و سودان جنوبی از نگاه امنیت بین الملل واکنش نشان دادیم.
نماینده آمریکا بار دیگر بر اصلاح ساختار سازمان ملل متحد و نهادهایی همچون شورای حقوق بشر تاکید کرد و گفت: آمریکا دیگر نمی تواند حقوق بشر را رها کند. این وجود ماست و ما به ارزش قائل شدن برای حقوق بشر مفتخریم. از این رو، اصلاح سازمان ملل یکی از بزرگترین اولویت های ما است.
اظهارات نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در حالی انجام شد که دولت ترامپ از سال 2017 تا کنون از پیمان ها و نهادهای بین المللی زیادی به بهانه های مختلف خارج شده است.
محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران، زیرپا گذاشتن قراردادهای بین المللی از طرف دولت ترامپ را یک روش و عادت دانست که باید متوقف شود و گرنه نظم فعلی در حوزه هایی چون سیاسی و اقتصادی که کشورها تلاش زیادی برای ایجاد آن انجام داده اند، آینده خوبی وجود نخواهد داشت.