آزمون انتخاب و انتصاب مدیران مدارس چهارشنبه، ۳۰ خرداد به صورت حضوری در مراکز آزمون برگزار میشود و ۱۰ هزار نفر در آن شرکت میکنند.
به گزارش ایسنا، مهرماه سال گذشته فراخوان نظرخواهی از فرهنگیان توسط وزیر آموزش و پرورش پیرامون تغییر روند تعیین مدیریت مدارس اعلام شد. در واقع قرار بود فرهنگیانی که داوطلب مدیریت مدرسه هستند بتوانند در سامانهای ثبت نام کنند و پس از احراز صلاحیت به مدیریت مدارس گمارده شوند.
دستورالعمل انتخاب و انتصاب مدیران مدارس در بهمن ماه سال گذشته ابلاغ و به این ترتیب وارد فاز اجرایی خود شد.
طبق اعلام عظیم محبی، مدیر کل متوسطه اول و مسئول کمیته فرآیند انتخاب و انتصاب مدیران مدارس، این حرکت گامی در جهت شایستگی گزینی مدیران مدارس تلقی میشود. در مرحله اول پس از تحلیل نظرات همکاران، کمیتهای از نمایندگان معاونتهای مختلف وزارت آموزش و پرورش تشکیل شد و تشکیل کمیته انتخاب و انتصاب در مناطق آموزش و پرورش جهت مشخص کردن مدارسی که نیاز به مدیر دارند، اطلاع رسانی به فرهنگیان جهت مراجعه به سامانه جهت مطلع شدن از شرایط احراز مدیریت، اعلام داوطلبی در سامانه پس از مطالعه شرایط احراز مدیران در هر دوره تحصیلی، تکمیل سوابق پرسنلی و عملکردی در سامانه و مشاهده امتیاز خود پس از تأیید کمیته، برگزاری آزمون برای همکاران داوطلب مدیریت پس از مراحل اداری و قانونی و مصاحبه از افرادی که ۳۰ درصد نمره را در آزمون کسب کرده باشند از جمله فرآیندهای کاری این کمیته بود.
مراحل ۱۰ گانه انتخاب و انتصاب مدیران در چند ماه گذشته به این ترتیب بود:
۱- تشکیل کمیته انتخاب و انتصاب مدیران: به منظور اجرای دقیق این دستورالعمل، کمیته مربوط باید در بهمن ماه هر سال تشکیل و دستورالعمل را حداکثر تا نیمه دوم بهمن ماه به مدارس ارسال کند.
۲- درج مشخصات و تعداد مدارسی که در سال تحصیلی آتی نیاز به مدیر دارند.
۳- مشاهده مشخصات و تعداد مدارسی که در سال آتی نیاز به مدیر دارند و اعلام داوطلبی
۴- بررسی و تایید سوابق پرسنلی و عملکرد ی داوطلبین: کمیته انتخاب و انتصاب مدیران امتیازات و شرایط مربوط به اطلاعات پرسنلی و سوابق عملکردی را بررسی میکند.
۵- استعلام حراست: مسئول حراست موظف است تا پایان اردیبهشت ماه نظر خود را به کمیته انتخاب اعلام کند.
۶- آزمون: بازه زمانی برگزاری آزمون در سطح مناطق از اول تا پایان خردادماه هر سال است و تمامی افراد واجد شرایط با حضور در پایگاههای آزمون در زمان تعیین شده وارد سامانه شده و نسبت به پاسخگویی اقدام می کنند.
۷- مصاحبه: سقف امتیاز مرحله مصاحبه ۴۰۰ امتیاز است.
۸- معرفی افراد واجد شرایط به شورای معاونین ادارات آموزش و پرورش
۹- صدور ابلاغ و حکم کارگزینی
۱۰- اقدامات پس از انتصاب
با طی مراحل فوق، قرار است متقاضیان ثبت نام کننده در سامانه مزبور، ساعت ۹ صبح روز چهارشنبه ۳۰ خردادماه در آزمونی شرکت کنند. این آزمون به صورت حضوری در مراکز آزمون برگزار خواهد شد. مبانی نظری تحول بنیادین در نظام تعلیم و تربیت ( بخش سوم، رهنامه نظام تربیت رسمی و عمومی از صفحه ۳۲۷ تا صفحه ۴۱۲)، سند برنامه درسی ملی، آئین نامه اجرایی مدارس، دستورالعمل مالی مدارس، قانون رسیدگی به تخلفات اداری و کتاب برنامه تعالی مدیریت مدرسه محتوای منابع آزمون هستند.
به گزارش ایسنا، محبی، رئیس کمیته فرایند انتخاب و انتصاب مدیران مدارس توضیحات بیشتری در این باره ارائه و اظهار کرد: در مرحله اول بیش از ۱۱ هزار نفر داوطلب تصدی پست مدیریت در مناطق مرکزی استانها، در سامانه مربوطه ثبتنام کردند که پس از بررسی سوابق پرسنلی و عملکردی این داوطلبان، شرایط احراز حدود ۱۰ هزار نفر از آنان توسط کمیتههای انتخاب و انتصاب مدیران مناطق مرکز استانها تأیید و امکان حضور آنان در آزمون حضوری و الکترونیکی وجود دارد.
وی افزود: این آزمون که برای اولین بار برگزار میشود، بهصورت حضوری و الکترونیکی بوده و این کار توسط مرکز نیروی انسانی برنامهریزی و اجرا خواهد شد. هدف اصلی از اجرای این آزمون شناسایی همکاران فرهنگی توانمند جهت پذیرش مسئولیت واحد آموزشی و تشکیل بانک اطلاعاتی در تمام مقاطع تحصیلی است و تمامی داوطلبان تصدی مدیریت مدارس که شرایط آنها توسط کمیته انتخاب و انتصاب منطقه مورد تأیید قرارگرفته، با حضور در پایگاه آزمون بهصورت همزمان در سراسر کشور وارد سامانه LTMS.medu.ir شده و نسبت به پاسخگویی به سؤالات اقدام میکنند. کسب حداقل ۴۰ درصد از مجموع نمره آزمون توسط داوطلبان برای ورود به مراحل بعدی فرآیند الزامی است.