; ?>; ?> اداره منبج توسط واشنگتن و آنکارا - مردم سالاری آنلاين
۰
چهارشنبه ۹ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۴۱

اداره منبج توسط واشنگتن و آنکارا

وزیر امور خارجه ترکیه اعلام کرد، بعد از عقب‌نشینی یگان‌های مدافع خلق از منبج ما تدابیر امنیتی را خود اتخاذ خواهیم کرد. این اقدام برای جلوگیری از ورود گروه‌های تروریستی دیگر است و همچنین نمی‌خواهیم بافت جمعیتی این منطقه برهم بخورد.
وزیر امور خارجه ترکیه اعلام کرد، بعد از عقب‌نشینی یگان‌های مدافع خلق از منبج ما تدابیر امنیتی را خود اتخاذ خواهیم کرد. این اقدام برای جلوگیری از ورود گروه‌های تروریستی دیگر است و همچنین نمی‌خواهیم بافت جمعیتی این منطقه برهم بخورد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری سی‌ان‌ان، مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در ادامه اظهاراتش اعلام کرد: بیش از ۹۰ درصد از جمعیت این منطقه عرب بوده و جمعیت کردها بیش از دو درصد نیست. بعد از منبج نیز باید در شمال سوریه اقدامات لازم انجام گیرد. یکی دیگر از شهرهای مدنظر رقه است.
وی در ادامه تاکید کرد: من نمی‌توانم به آمریکا بگویم که از این منطقه عقب‌نشینی کند چنین حقی ندارم زیرا این منطقه خاک کشور من نیست.
او در ادامه اظهاراتش با اشاره به روابط ترکیه و آمریکا گفت: در صورت دستیابی به توافقی با آمریکا یگان‌های مدافع خلق کرد تا پایان فصل تابستان از منبج خارج خواهند شد. به این ترتیب یگان‌های آمریکایی و ترکیه‌ای اداره منبج را تا زمان روی کار آمدن یک دولت محلی برعهده خواهند گرفت. با حل شدن مساله منبج تا حدود بسیار کمی روابط میان ترکیه و آمریکا بهتر خواهد شد. ما هیچ وقت اعلام نکردیم که در منبج هیچ سرباز آمریکایی نباشد. ما تنها خواهان خروج یگان‌های مدافع خلق هستیم.
چاووش‌اوغلو درباره دریافت جنگنده‌های اف – ۳۵ از آمریکا گفت: من در این باره هیچ‌گونه نگرانی ندارم زیرا پول این جنگنده‌ها پرداخت شده و یک قرارداد مفصل در این باره وجود دارد و هیچ ارتباطی با اس – ۴۰۰ و یا موضوع دیگری ندارد. در واقع این توافق به گونه‌ای نیست که طرف مقابل بگوید که من حوصله‌ام سر رفته و دیگر بازی نمی‌کنم. موارد حقوقی دارد. تاکنون اظهارنظری از سوی دولت آمریکا مبنی بر ندادن قطعی جنگنده‌های اف – ۳۵ بیان نشده است.
وزیر امور خارجه ترکیه افزود: اگر این جنگنده‌ها داده نشوند روند حقوقی آغاز می‌شود. اگر ما نتوانیم این تجهیزات هوایی را از متحدانمان دریافت کنیم دیگر چاره‌ای نخواهیم داشت و به کشورهای دیگر روی می‌آوریم.
او درباره پاسخ به تحریم‌های احتمالی آمریکا گفت: نمی‌توان براساس گمانه‌زنی‌ها حرف بزنیم. اگر راه حل لازم در منبج اجرا شود روابط ترکیه و آمریکا در نقطه پایان قرار نمی‌گیرد.
چاووش‌اوغلو درباره روابط ترامپ و اردوغان گفت: هر دو طرف همدیگر را به خوبی می‌شناسند. ترامپ نسبت به ترکیه دوستی و احترام بسیاری قائل است و نمی‌خواهد روابطش با ترکیه بهم بخورد. البته گاهی صدای خود را بلند می‌کند.
وی درباره سفر هیئتی از اتحادیه اروپا به ترکیه در روز پنجشنبه گفت: در مساله مبارزه با تروریسم همواره اعلام کردیم که ترکیه به عنوان کشوری که هر روز در مبارزه با تروریسم به سر می‌برد اعمال تغییرات بنیادین چندان واقعی به نظر نمی‌رسد.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش درباره برگزاری راهپیمایی طرفداران حزب دموکراتیک خلق در آلمان گفت: من در گفت‌وگو با مقامات آلمانی این مساله را اعلام کردم و آنها اعلام کردند اجازه گفت‌وگو به سخنرانان نداده‌اند.
کد مطلب: 87856
برچسب ها: آمریکا ترکیه
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *