معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت گفت: برآورد تولید گندم در سال جاری در کشور 13 میلیون و 500 هزار تن است و پیش بینی خرید محصول مازاد کشاورزان نیز 10 میلیون و 400 هزار تن گندم می باشد.
به گزارش ایرنا ، عباس کشاورز روز یکشنبه در بازدید از مزارع گندم بخش خصوصی در دشت مغان افزود: کشور ما در سال های اخیر به خودکفایی در تولید گندم رسیده و برای پایداری تولید گندم در کشور تلاش می شود تا هیچ وقت واردات گندم از خارج از کشور نداشته باشیم.
وی بیان کرد: در حال حاضر سطح زیر کشت گندم آبی 2 میلیون و 50 هزار هکتار و سطح زیر کشت گندم دیم نیز 3 میلیون و 850 هکتار می باشد .
وی گفت: برداشت گندم در بلوچستان از اسفند سال گذشته آغاز شده و در منطقه جیرفت و کهنوج در جنوب کرمان برداشت گندم همچنان ادامه دارد.
کشاورز هدف وزارت جهاد کشاورزی از کاهش سطح زیر کشت گندم را دستیابی به تولید پایدار دانست و تشریح کرد: سطح کشت گندم به بیش از 2.5 میلیون هکتار افزایش یافته و این امر موجب طغیان بسیاری از آفات و علف های هرز در مزارع کشور شده بود.
وی گفت: بیماری های خطرناکی مانند فوزاریوم و پاخوره در مزارع گندم شیوع یافت ولی برای دستیابی به تولید پایدار سطح زیر کشت گندم در سال های گذشته 450 هزار هکتار کاهش یافته تا مدیریت بر مزارع گندم اصولی و کارشناسی صورت بگیرد.
او اظهار کرد: در اجرای سیاست واگذاری فعالیت ها به بخش خصوصی تکثیر تجاری گندم رقم آفتاب و همچنین رقم کوهدشت با موفقیت در دشت مغان در دست اجراست و امیدواریم این همکاری با بخش خصوصی در سال های آینده نیز با گستردگی و وسعت بیشتر همراه باشد.
او گفت: در مزارع بخش خصوصی گندم تمام شاخص ها از جمله رعایت تاریخ کاشت مناسب ، میزان بذر مصرفی ، مبارزه با آفات و امراض ، مبارزه با علف های هرز ، آبیاری بموقع و استفاده از کودهای مناسب با دقت پیگیری می شود ، به گونه ای که این بخش خصوصی با هماهنگی مراکز تحقیقاتی بجای استفاده از 250 تا 300 کیلوگرم بذر مصرفی به میزان 160 تا 170کیلوگرم بذر در واحد سطح مصرف کرده اند که الگوی ارزشمندی برای زارعان منطقه است.
کشاورز همچنین سطح زیر کشت کلزا در کشور را 220 هزار هکتار ذکر و پیش بینی کرد در سال جاری 350 هزار تن دانه روغنی کلزا برداشت شود که این میزان تولید 2 برابر سال گذشته خواهد بود.
وی با اشاره به سال حمایت از کالای ایرانی گفت: تمام محصولات کشاورزی در کشور حاصل تولید داخلی است طوری که برای تولید یک کیلوگرم بذر هیبرید کلزا 2.5 یورو هزینه لازم است اما برای وارد کردن همان بذر از خارج 10.5 یورو باید پرداخت کنیم که با توجه به تکنولوژی های موجود در کنار تولید ذرت که خودکفا هستیم در تولید بذر کلزا نیز به خودکفایی خواهیم رسید.
وی از کلزاکاران خواست میزان بذر مصرفی را در واحد سطح کاهش دهند و از کاشت مزارع با تراکم بالا خودداری کرده و در مصرف گوگرد و روی بر اساس توصیه های فنی کارشناسان و آزمون خاک استفاده کنند.
کشاورز در ادامه افزود: ظرفیت تولید کلزا در کشور نسبت به اروپا بسیار بالاتر است و با مدیریت بهینه در کشت ، داشت و برداشت این محصول می توان به بهترین نحو ممکن زمینه های خود کفایی این محصول را در سطح کشور فراهم کرد.