نشست شورای امنیت درباره ایران که بامداد امروز با اصرار آمریکا برگزار شد، بدون هیچ نتیجه ای پایان یافت. اغلب کشورها موضوع تظاهرات ایران را بی ارتباط با امنیت منطقه ای یا بین المللی اعلام کردند. شورای امنیت شامل 5 عضو دائم دارای حق وتو و 10 کشور دیگر است که به صورت چرخشی انتخاب می شوند.
به گزارش
مردم سالاری آنلاین، نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل در این نشست گفت که از شورای امنیت در نیویورک و کمیسیون حقوق بشر در ژنو می خواهد تا نسبت به وضعیت حقوق بشر ایران و برخورد با معترضان نشست فوق العاده ای تشکیل دهند. وی گفت در سال ۱۳۸۸ جهان از معترضان در ایران حمایت نکرد، اما این بار که مردم ایران خود به اراده خود اعتراض میکنند، آمریکا کنار آنها میایستد. سپس نمایندگان حاضر به بیان دیدگاه های خود درباره این موضوع پرداختند.
نماینده بریتانیا در جلسه شورای امنیت خواهان توجه به خواستههای مشروع معترضان و همچنین حق اعتراض مسالمتآمیز شد و از کشته شدن معترضان اظهار تاسف کرد. به جز بریتانیا، پرو هم از خواسته آمریکا حمایت کرد. اما دو کشور کویت و هلند، موضعی اتخاذ نکردند. اما از بین 15 کشور عضو شورای امنیت، ده کشور روسیه، چین، فرانسه، بولیوی، ساحل عاج، گینه، اتیوپی، قزاقستان، لهستان و سوئد با آمریکا مخالفت کردند.
نماینده قزاقستان که رئیس دوره ای شورای امنیت را بر عهده دارد، در جمع بندی این نشست تصریح کرد: موضوع تظاهرات ایران ربطی به امنیت منطقه ای یا بین المللی ندارد و در ظرفیت شورای امنیت نیست که به این موضوع رسیدگی کند.
عمروف تاکید کرد: ما آگاهیم که میزان درگیری ها کاهش پیدا کرده و امیدواریم که موضوع به خاتمه برسد. این موضوعات نباید ضربه ای به توافق هسته ای بزند و همگی باید به برجام و قطعنامه های سازمان ملل پایبند باشند.