نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: محیطهای علمی و دانشگاهی را نباید تک صدایی تلقی کنیم و باید همه صداها را بشنویم و بهترین را انتخاب کنیم.
به گزارش ایرنا، مصطفی کواکبیان روز سه شنبه در آیین گرامیداشت روز دانشجو در جمع دانشجویان دانشگاه ملایر با اشاره به وجود بیاخلاقیها و بداخلاقیها در جامعه امروز، افزود: اخلاق نبوی گمشده جامعه ما و حتی جهان اسلام است.
وی علم اندوزی، آرمان گرایی و مطالبه گری را سه ویژگی بارز و شاخص دانشجویان برشمرد و اظهار کرد: دانشجویان علاوه بر اینکه به دنبال دانش و ارتقای علمی خود باشند، باید در سیاست هم مشارکت کنند و این جزو مهارتهایی است که دانشجو باید داشته باشد.
کواکبیان با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب، بیان کرد: دانشجو باید در عرصه سیاسی و در جریان مسائل روز باشد و دانشگاه را زنده نگه دارد و این یک واقعیت است.
وی به چگونگی شکل گیری مجلس دوم و جلوگیری از ارایه لیست از سوی دانشگاهها در انتخابات اشاره کرد و افزود: امام راحل در این باره گفتند که این توطئه بزرگتر از توطئه قبل از انقلاب است که میخواستند روحانیت را از سیاست جدا کنند، پس از انقلاب می گویند سیاست مخصوص علما و روحانیون است و میخواهند دانشگاه را از سیاست جدا کنند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: دانشجو با آرمان خواهی خود نباید هیچگاه تسلیم واقعیت شود، چراکه دانشجو حقیقت گراست و واقعیت را در راستای حقیقت پیش می برد.
کواکبیان آزادی خواهی را نخستین آرمان دانشجو برشمرد و گفت: دانشجو نباید از ترس اینکه بر دوشهای وی ستاره بنشیند، در لاک محافظه کاری فرو برود، بلکه دانشجو باید بگوید من راحت نفس می کشم و هیچ کسی نمی تواند در مقابل نفس کشیدن من عرض اندام کند.
وی دومین آرمان دانشجو را عدالتخواهی عنوان و بیان کرد: اگر ظلمی برپا می شود، از هر ناحیه که باشد، دانشجو نباید سکوت کند و در مقابل بی عدالتیها در بخشهای مختلف فرهنگ، سیاست، اقتصاد، سیستم اداری و حتی روابط مردم باید دانشجو، عدالت خواهی را فراموش نکند.
کواکبیان با اشاره به اینکه دانشجو طرفدار مردم است، دموکراسی خواهی را از دیگر آرمانهای دانشجویان برشمرد و افزود: حاکمیت مردم یک اصل برای دانشجو است و نباید اجازه دهیم برخی افراد با روحیه دیکتاتوری کم کم مردم را از صحنه خارج کنند. نماینده مردم تهران در مجلس دهم به سرنوشت حاکمانی همچون محمد قذافی، محمدرضا شاه، علی عبدالله صالح، صدام و حسنی مبارک که از مردم فاصله گرفتند، اشاره کرد و گفت: دانشجویان باید از دموکراسی و مردم سالاری پاسداری کنند.
کواکبیان همچنین بر لزوم توسعه طلبی از سوی دانشجویان تاکید کرد و ادامه داد: کشور ما باید به سمت توسعه برود، در حالیکه بر اساس چشم انداز قرار است در سال 1404 کشور اول منطقه خلیج فارس و کشور دهم جهان شویم. وی تاکید کرد: دانشجوی آرمان گرا باید طرفدار اسلام ناب باشد و به زعم برخی اتهامها به دانشجویان، فطرت زلال جوانان و دانشجویان ایرانی ما طرفدار اسلام حقیقی و ناب است.
کواکبیان اسلام خواهی، آزادی خواهی، عدالت، توسعه و دموکراسی را پنج آرمان برای دانشجویان برشمرد و گفت: دانشجویان باید این آرمانها را مطالبه گری و پرسشگری کنند. وی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر واجب شرعی است، بیان کرد: امر به معروف و نهی از منکر فقط گیر دادن به حجاب دانشجویان نیست، بلکه به این معناست که ضعیفترین فرد جامعه بتواند به قویترین زمامدار اجتماع امر به معروف و نهی از منکر کند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دانشجو باید زنده باشد و با فریادش در برابر منکرات بزرگ اقتصادی، سیاسی و فرهنگی بایستد و حتی همه مسئولان کشوری را نیز رصد کند.
کواکبیان خاطرنشان کرد: آزادی باید در دانشگاه برای همه باشد و باید این مطالبات را فریاد و این ویژگی را در خودتان تقویت کنید.
به مناسبت 16 آذر روز دانشجو، نماینده مردم تهران در مجلس در بین دانشجویان دانشگاه ملایر که افزون بر 6 هزار دانشجو دارد، سخنرانی کرد.
شایان ذکر است کواکبیان در بخش پرسش و پاسخ در پاسخ به یکی از دانشجویان عضو بسیج دانشجویی گفت: تمام بحثها با گفتوگو حل میشود نباید عدهای مانع حضور نماینده مردم ملایر در دانشگاه شوند و شعار مرگ بر فتنه گر سر دهند. امروزه حتی طرفداران سابق احمدینژاد او را یک پایه فتنه میدانند و میگویند قرص روان گردان مصرف کرده است اما بنده در همین جا ایشان را به مناظره در هرجایی که خودشان صلاح میدانند دعوت میکنم تا ثابت شود فتنه گر واقعی از 12 سال قبل چه کسی بوده است؟