۰
يکشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۱۸
20 نکته از بازي ايران و عراق

اولين بازي دوستانه بعد از سال 41!

فردا ساعت 19، ايران خود را براي حضور در جام ملت هاي آسيا تست مي‌ کند. تورنمنتي که با حداقل تدارکات و حداکثر انتظار آن را آغاز مي‌ کنيم.
اولين بازي دوستانه بعد از سال 41!
ایران و عراق بیست وچهارمین بازی تاریخ فوتبال خود را انجام می دهند ، این ۲ تیم نکات زیادی را در دل این مصاف تاریخی به امانت گذاشته اند.

۱- اولین بازی ایران وعراق یک بازی دوستانه در تهران ودر سال ۱۳۴۱ بود ، این بازی با تساوی ۱-۱ به پایان رسید.

۲- ۲ تیم ۲۳ بار با هم بازی کرده اندوایران در این ۲۳ بازی صاحب ۱۴ برد،۵ مساوی و۴ باخت شده است.

۳- برخلاف آنچه در تاریخ بازیهای ۲ تیم در بسیاری از منابع قید شده است،ایران وعراق در اسفند سال ۱۳۴۴ هیچ گاه با هم بازی نکرده اند واحتمالا یک اشتباه آماری باعث شده یک بازی جعلی در تاریخ بازیهای بین ۲ تیم قید شده است.

۴- از سال ۱۳۴۱ به بعد یعنی در ۲دیداری که ایران وعراق به صورت دوستانه در تهران برگزار کردند ۲ تیم دیگر هیچگاه در جریان بازی دوستانه با هم روبرو نشده اند.

۵- شایعترین نتیجه در بازیهای ۲تیم نتیجه ۲-۱ است ایران تا به حال ۶ بار عراق را۲-۱ برده است و۴ بار هم با نتیجه ۲-۱ به این تیم باخته است.۳ بازی آخر بین ۲ تیم هم با پیروزی ۲-۱ ایران توام شده است.

۶- بهترین میدان رسمی ایران برابر عراق در بازی های مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۲ ثبت شده است که ایران در هر ۲ بازی رفت وبرگشت برابر تیم فوتبال عراق پیروز شده است.

۷- ایران در سال ۱۳۸۰ ودر روز ۱۶ شهریور این سال عراق را در این کشور باشکست مواجه ساخت ،این تنها برد ایران برابر عراق در خاک حریف بوده است اما ۲ بار به عراق در تهران باخته ایم یک بار در سال ۱۳۴۱ و در جریان یک بازی دوستانه مغلوب عراق شدیم وبار دیگر در سال ۱۳۸۲ و در جریان تورنمنت LGتهران برابر تیم ملی عراق بازنده شده ایم.

۸- بیشترین میزبانی در ورزشگاه آزادی تهران انجام شده است ، در ورزشگاه آزادی تا به حال ۶ بار با تیم ملی عراق در عرصه مصاف های مختلف قرار گرفته ایم.

۹- در کل ۲۳ بازی بین ۲ تیم فقط تیم ملی ایران بوده که در یک بازی بیش از ۲ گل زده است ، مادر سال ۱۳۴۲ برابر تیم ملی عراق با نتیجه ۴-۰ برنده شده ایم و در سال ۱۳۵۱ برابر تیم ملی حریف با نتیجه ۳-۰ برده ایم.۴۲ سال است که هیچ کدام از این ۲ تیم در بازیهای خود نتوانسته اند بیش از ۲ گل به ثمر برسانند.

۱۰- سیاسی ترین بازی ۲ تیم بازی ۲ تیم در آذرماه ۱۳۶۸ و در جام صلح ودوستی کویت بود که اولین مراوده اجتماعی ۲ تیم بعد از پایان جنگ تحمیلی بود وکویتی ها این جام را برگزار کرده بودند تا روند صلح بین ۲ کشور ایران و عراق را تسریع بخشند اما یک سال بعد خودشان درگیر حمله عراق به کشور خودشان شدند.

۱۱- ایران وعراق ۴ بار در شهر امان پایتخت کشور اردن به مصاف هم رفته واز این حیث کشور اردن بیشترین میزبانی از بازی های ۲ تیم را به عنوان کشور ثالث داشته است.

۱۲- حسین کلانی وحمید شیرزادگان تنها مردانی بوده اند که در بازیهای ۲تیم هت تریک کرده اند والبته هیچ کس دیگر هم نمیتوانسته در این عرصه هت تریک کند چون به جز ۲ دیداری که این ۲ ستاره ایرانی در آن ۳ گل زده اند،در هیچ دیدار دیگری این ۲ تیم نتوانسته اند برابر هم بیش از ۲ گل بزنند.

۱۳- عراق تا به حال یک بار به جام جهانی صعود کرده وایران ۴ بار به این مسابقات پای گذاشته است،عراق یک بار وایران ۳ بار در این جام(ملتهای آسیا )قهرمان شده اند، عراق یک بار در بازیهای آسیایی قهرمان شده وایران ۴ بار این عنوان را به دست آورده است.

۱۴- ایران وعراق ۵ بار با هم مساوی کرده اند که تنها در سال ۱۳۴۱ یعنی ۵۲ سال قبل ۱-۱ بوده است ودر ۵۲ سال گذشته همه مساوی های ۲تیم صفر ،صفر بوده است.

۱۵- ایران وعراق ۵ بار در جام ملتهای آسیا با هم بازی کرده اند که در این بازی ها ایران ۴ بار برنده شده و یک بار در سال ۱۹۹۶ به این تیم با نتیجه ۲-۱ باخته است.ما در جام ملتهای ۱۹۷۲ با حساب ۳-۰ ،در سال ۱۹۷۶ ،۲ بر صفر،در سال ۲۰۰۰،یک بر صفر ودر سال ۲۰۱۱ با نتیجه ۲-۱ حریف را با شکست روبرو کرده ایم.

۱۶- ایران آخرین بار در روز ۲۲ دی ماه سال ۱۳۸۹ با عراق بازی کرد این بازی در مسابقات جام ملتهای ۲۰۱۱ آسیا در قطر انجام شد .ایران در این بازی با مهدی رحمتی، هادی عقیلی، جلال حسینی، احسان حاج صفی، محمد نصرتی، آندرانیک تیموریان، جواد نکونام، مسعود شجاعی، غلامرضا رضایی، ایمان مبعلی ومحمد غلامی به مصاف حریف رفت وبا گلهای غلامرضا رضایی و ایمان مبعلی برنده شد،در نیمه دوم این بازی خلعتبری، کریم انصاری فر و پژمان نوری به میدان آمدند.گل عراق را یونس محمود به ثمر رساند.

۱۷- یونس محمود مهاجم تیم ملی عراقبا ۵۱ گل زده بهترین گلزن حاضر در جام ملتهای آسیا است.

۱۸- سرمربی عراق در جام ملتهای آسیا در سال ۲۰۰۷ که به قهرمانی این تیم در مسابقات منجر شد، جوروان ویرای برزیلی بود او بعد ها به تیم سپاهان اصفهان پیوست ودر بازی روز ۲۸ اردیبهشت۱۳۸۷ تیم های پرسپولیس و سپاهان که با پیروزی وقهرمانی پرسپولیس در دقیقه ۹۷ منجر شد هدایت تیم سپاهان را بر عهده داشت.

۱۹- عراق قبل از بازیهای سال ۲۰۰۷ که با قهرمانیش توام شد در بازی های غرب آسیا با تیم اصلی خود به تیم ملی "ب" ایران با مربیگری پرویز مظلومی باخت.

۲۰- عراق در مسابقات جوانان آسیا در سال های ۱۳۵۶ و۱۳۷۹ ۲ بار ایران را در تهران شکست داده که برد ۴-۳ جوانان این تیم برابر ایران در سال ۱۳۵۶ از سوی عراقی ها یکی از بزرگترین حماسه های تاریخ فوتبال این کشور محسوب می شود.
کد مطلب: 43998
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *