۰
چهارشنبه ۵ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۱۸

سخنرانی جنجالی مطهری در مخالفت با فرهادی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح روز چهارشنبه بررسی برنامه‌ها و صلاحیت محمد فرهادی را برای تصدی وزارت علوم در دستور کار قرار دادند.
سخنرانی جنجالی مطهری در مخالفت با فرهادی
حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی رئیس‌جمهور به منظور دفاع از محمد فرهادی، وزیر پیشنهادی علوم در دقایق اولیه آغازصحن علنی با استقبال محمدرضا باهنر و جمعی از نمایندگان وارد مجلس شد و سپس به سخنرانی پرداخت.

رئیس جمهور را جهانگیری، معاون اول، نهاوندیان رئیس دفتر وی، فرهادی وزیر پیشنهادی، مجید انصاری، معاون اول پارلمانی رییس جمهور، حسین فریدون، دستیار ارشد رییس جمهور، دهقان، وزیر دفاع، علوی، وزیر اطلاعات، ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهور، نجفی، سرپرست وزارت علوم و صادق، مشاور رسانه‌ای رییس جمهور همراهی کردند.

گزیده سخنان رییس جمهور در دفاع از فرهادی را می خوانید:

مایلم در آغاز ایامی که به مجلس شورای اسلامی و به دهم آذر نزدیک می‌شویم به نمایندگان ملت تبریک و تهنیت عرض کنم.

وزرای ما تنها از حمایت دولت برخوردار نیستند وزیر زمانی وارد وزارتخانه می‌شود که تایید نمایندگان رای مثبت نمایندگان را به همراه دارد همه امور و کارهایی که بر دوش مجلس شورای اسلامی است از جمله حراست از مرزها که شما می‌دانید هر گونه تغییر در مرزها با رای بسیار بالای مجلس امکان پذیر است و هم چنین قراردادها مقابله نامه‌ها و همه مسائل مهمی که به عنوان قرارداد بین ایران و کشورهای مختلف منعقد می‌شود حتی دادن وام حتی وام بلاعوض و بسیاری از اموری که قانون اساسی یاد کرده بر دوش مجلس شورای اسلامی است.

امروز برای پنجمین بار خدمت نمایندگان محترم مجلس رسیدم تا وزیر پیشنهادی برای وزارتخانه بسیار مهم علوم تحقیقات فناوری را خدمت شما معرفی کنم از همه کاندیداهای سابق و وزرای پیشنهادی سابق که قبول زحمت کردند به مجلس آمدند و توانستند رای هفتاد نماینده یا ۷۹ نماینده را در کنار خودشان داشته باشند اما در عین حال نتوانستند رای اکثریت نمایندگان را کسب کنند من هم از آن عزیزان تشکر می‌کنم که برای رضای خدا خود را آماده کرده‌اند چون سخت است به مجلس آمدن، پشت تریبون آمدن، مخالف و موافق داشتن گاهی برای خود طرف و خانواده‌اش مشکلاتی را ایجاد می‌کند اما در عین حال آن‌ها برای انجام وظیفه آمدند سپاسگذاری می‌کنم امیدوارم در مناسب و مسئولیت‌های دیگر بتوانند برای خدمت به مردم کشورمان ادای وظیفه کنند.

امروز جناب آقای دکتر فرهادی که همه شما شاید به اندازه خود من و یا بیشتر او را می‌شناسید به عنوان وزیر جدید برای این وزارتخانه مهم معرفی شده است و با سوابقی که ایشان در زمینه هم وزارت علوم و هم در زمینه بهداشت درمان آموزش پزشکی در هر دو زمینه ایشان دارای سابقه است من یک بار دیگر قبل از اینکه ویژگی‌های فرهادی را بیشتر بیان کنم می‌خواهم به ملت ایران عرضه بیاورم که رای نیاوردن وزرا را سایت‌ها رسانه‌ها به مسائلی منتسب نکنند که نتیجه آن اهانت به مجلس شورای اسلامی یا نمایندگان مجلس باشد به هر حال ما یک دمکراسی ویژه‌ای در ایران داریم دمکراسی غیرحزبی و این دمکراسی در دنیا کمتر تجربه شده اگر دمکراسی ما حزبی بود ما دو تا حزب داشتیم، اقلیت و اکثریت داشتیم، دولت و مجلس از یک حزب بود یا حتی اگر از دو حزب بود معلوم بود یک مقدار کار آسانتر بود. لااقل در تعامل سیاسی.

افکار عمومی تغییر می‌کند و ما همواره باید با فکر مردم در کنار افکار مردم باشیم البته افکار عمومی مردم از چارچوبی تبعیت می‌کند، از فرهنگ دینی از فرهنگ ملی از منافع ملی از مصالح ملی معمولا اکثریت قاطع مردم خطا نمی‌کنند آخرین انتخابات که افکار مردم را دیدیم ۲۴ خرداد است و گفتمانی مورد تایید مردم بوده و فردی مورد انتخاب مردم قرار گرفته که اگر این فرد با نفر بعدی اختلافش ۱ میلیون رای بود می‌گفتیم دو گفتمان است اما اگر گفتمانی رای آورده که با نفر بعدش ۳ برابر است و ۱۳ میلیون اختلاف رای با نفر بعد دارد این نشان آن است که این افکار و این گفتمان مورد تایید قاطع مردم است ضمن این که گفتمان نفر اول با نفرات بعدی خیلی تفاوت زیاد نداشت فکر می‌کنم گفتمان اعتدال امروز مورد قبول همه ما است مخصوصا که مقام معظم رهبری بر گفتمان اعتدال تاکید کردند گفتمان دین ماست گفتمان فرهنگ بزرگ ایران ما است و ما امت وسط هستیم و بر مبنای امت وسط ما حرکت می‌کنیم.

بنابراین دمکراسی چارچوب‌هایی دارد نهادهایی دارد و همه ما باید در این چارچوب‌ها حرکت کنیم موضع دولت در برابر مجلس شورای اسلامی همواره اخلاق ادب و قانون است ما به آرای مجلس شورای اسلامی در هر شرایطی احترام می‌گذاریم و رای مجلس به عنوان رای مردم مورد احترام ما است بین ما و شما هم آن چه قضاوت می‌کند خداوند بزرگ است قانون اساسی است و افکار عمومی حکم ما بعد از خداوند اصول قانون اساسی و حکم ما افکار عمومی مردم است.

من می‌خواهم از همه زحماتی که نمایندگان مجلس از آغاز این دولت تا به امروز کشیدند در مقاطع مختلف ما در کنار هم بودیم و در مسائل مهم کشور هم امروز در کنار هم خواهیم بود وزیری که امروز خدمت شما معرفی شده دارای سوابق گسترده و زیاد از آغاز پیروزی انقلاب البته ایشان جزو چهره‌های انقلابی دوران انقلاب در شهر مشهد مقدس بودند و بعد از پیروزی انقلاب هم همواره به عنوان خادم این انقلاب بودند.

مهمترین معیار برای ما خدمت به انقلاب و خدمت به مردم است ایشان در جهاد دانشگاهی در کمیته‌های ستاد انقلاب فرهنگی به عنوان مسئول دانشگاه و خدمات فراوانی که ایشان داشته‌اند خیلی از گوش‌ها را شنوا کرده است البته آقای دکترهاشمی هم خیلی چشم‌ها را بینا کرده ان شالله قلب سلیم هم با شما. ان شالله امیدواریم با چشم بینا و گوش شنوا و دل پاک و سلیم بتوانیم مسیر مسئولیت و راه مسئولیت را ادامه دهیم و به مقصد برسانیم.

این که دکتر فرهادی در هر دو وزارتخانه مسئولت داشتند این یک نقطه امتیازی است درست است دو تا وزارتخانه داریم وظایف آن‌ها در قانون تفکیک شده اما در عین حال هر دو وزارتخانه آموزشی هستند باید با هم هماهنگ باشند همکاری کنند نزدیک باشند حتی در آینده پیش‌بینی دانشگاه‌های جامع به برنامه ششم برسیم ممکن است مورد بحث و بررسی دولت و مجلس قرار بگیرد آنچه برای ما مهم است این است که وی فردی انقلابی مومن و فردی معتدل و معتقد به تحول در دانشگاه است.

دانشگاه ما باید از کمیت به کیفیت بهتر برسد، دانشگاه ما باید دانشگاه علم و آگاهی به سیاست و نه سکو برای جناح‌های مختلف سیاسی باشد و ایشان به این امر معتقد است که دانشگاه مرکز علم باشد و دانشگاه باید با مشکلات جامعه ما توام باشد اگر مشکلاتی در کشور ما در بخش‌های مختلف وجود دارد این دانشگاه است که باید به کمک ما بیاید ما تنها اقتصاد دانش بنیان نمی‌خواهیم سیاست ما هم باید دانش بنیان باشد فرهنگ ما هم باید دانش بنیان باشد تعامل مجلس و دولت و حرکت قوای سه گانه هم باید دانش بنیان باشد آن چه در اختیار داریم در کنار وحی که بالاترین مسیر هدایت ما است عقل است و علم است و این سه در کنار هم می تواند ما را به مقصد نهایی برساند و ما می‌توانیم به نقطه ای برسیم که کشور ایران در آینده به عنوان مرجع علمی برای منطقه و جهان اسلام باشد.

امیدوارم دکتر فرهادی با شناختی که نمایندگان مجلس دارند و این که وی در مقاطع حساس مسئولیت وزارتخانه علوم و بهداشت را بر دوش داشتند با رای قاطع شما نمایندگان از این وزارتخانه گره باز شود و وزیر بتواند انجام مسئولیت کند و دانشگاه‌های ما بتوانند نشاط خودشان را بازیابند.

رئیس جمهور پس از سخنرانی در دفاع از وزیر پیشنهادی علوم جلسه علنی مجلس را ترک کرد.
پس از سخنان رییس جمهور علی مطهری در نطقی جنجالی به مخالفت با دکتر فرهادی برای تصدی وزارت علوم پرداخت.

علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در اقدامی غیر منتظره در مخالفت با وزیر پیشنهادی علوم گفت که مخالفت او به این خاطر است که به نظر می رسد فضای مجلس نسبت به فرهادی مثبت است.

مطهری با اشاره به این که مجلس شورای اسلامی به استناد به برخی اقدامات گزینه های پیشین تصدی وزارت علوم در ایام انتخابات سال ۸۸ آن ها را فتنه گر دانسته است گفت پس اگر معیار اصلی مجلس نقش آفرینی در "فتنه" است دکتر فرهادی نیز در فتنه نقش داشته است و مجلس باید به او نیز رای اعتماد ندهد. در غیر اینصورت متهم به رفتار یک بام و دو هوا می شود.

او گفت: در حالی که آقای فرهادی نیز نامه ای را امضا کرده که می توان چنین برداشتی را راجع وی نیز داشت.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی در ادامه این مطلب افزود: رای مثبت به محمد فرهادی نشان از دوگانگی رفتار مجلس و حکایت از عبور از خط قرمزهایی است که اکثریت مجلس پیش از این برای خود تعیین کرده بود.

او گفت دکتر فرهادی در ایام انتخابات سال ۸۸ نامه ای را به همراه موسوی، کروبی، خاتمی و تعدادی دیگر از فعالان سیاسی خطاب به مراجع تقلید نوشته است و در آن نسبت به برخوردهای رخ داده اعتراض کرده است. مبنای مجلس در عدم اعتماد به دکتر نیلی احمد آبادی، دانش آشتیانی، میلی منفرد اقداماتی همچون نامه نگاری و سخنرانی در اعتراض به اتفاقات سال ۸۸ بوده است. پس با این مبنا مجلس باید به فرهادی هم رای اعتماد ندهد.

مطهری متن نامه ای که فرهادی آن را امضا کرده است را قرائت کرد.

او گفت: با منطق اکثریت مجلس فرهادی هم به موجب امضای این نامه فتنه‌گر است و اگر بگوید از نامه خبر نداشتم و یا از قراردادن نامش در این نامه بی‌خبر است و تکذیب کند، پذیرفته نیست.

مطهری بیان کرد: مردم قضاوت خواهند کرد که درد مجلس فتنه نیست و مجلس اصولگرایی به معامله برای انتصاب‌ها متهم می‌شود.

مطهری گفت اگر نمایندگان مجلس به راه گذشته خود اعتقاد دارند باید همین راه را هم امروز ادامه دهند. و از مسیر خود برنگردند.

سخنان علی مطهری با واکنش اعتراضی اکثریت نمایندگان روبه رو شد. ان ها با فریاد "دو دو" به مطهری اعتراض کردند.

علی مطهری ۵ دقیقه از وقت خود را به علی محمد احمدی داد. احمدی نیز در مخالفت با فرهادی سخن گفت.

پس از سخنان مطهری رهبری املشی و قربانی به موافقت با وزیر پیشنهادی به دفاع از او پرداختند.

قربانی و املشی اعلام کردند که با اشاره به سوابق فرهادی او را چهره ای معتدل برای این سمت دانستند.

قربانی گفت: آقای فرهادی از جمله کسانی بودند که در دوران فتنه ماجراهای بیمارستان حضرت رسول و بیمارستان امام را مدیریت کردند.و ایشان سال ها سابقه وزارت داشته است و در بخش های مختلف پژوهشی و تحقیقاتی فعالیت کرده و یک استاد تمام است و می تواند دانشگاه ها را به سمت پژوهش محوری سوق دهد.

حمیدرضا مشهدی عباسی به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی سخنرانی کرد.

مشهدی عباسی با بیان اینکه بزرگترین مشکل ما مشکل فتنه است. اگر تحریمی در کار است به فتنه باز می گردد. اگر کشور در وضعیت با مناسبی قرار دارد به خاطر فتنه است.

این نماینده اظهار کرد: کسی که محرز است در فتنه نقش داشته و دانشجویان را تحریک کرده چرا باید گردن برافرازد و بخواهد وزیر شود.

مشهدی عباسی گفت: اگر دانش اموزی وارد دانشگاه می شود، لیسانس می گرد، کارشناسی ارشد می گیرد این شخص باید به لحاظ دینی و اخلاقی باید نمونه باشد امتا متاسفانه می بینیم حتی برخی اساتید اینگونه نیستند.

موافق بعدی مهدی هاشمی است که ۵ دقیقه سخن می گوید.

او به دفاع از وزیر پیشنهادی پرداخت و گفت برنامه های فرهادی اصول، مبانی، قوانین و مقرارت و ارزش ها را در جایگاه حداکثری خود به ان توجه خواهد داشت.

هاشمی گفت: ما انتظار داریم سوابق روسای دانشگاه ها مورد توجه ایشان قرار گیرد و این در برنامه آقای فرهادی هم هستند.

او گفت: در بحث بورسیه ها حقوقی از افرادی ضایع شده است و ایشان باید از این حقوق صیانت کند.

پس از سخنان هاشمی الیاس نادران به دفاع از فرهادی پرداخت.

الیاس نادران گفت آقای مطهری با مجلس مخالفت کردند نه با آقای فرهادی ایشان خواستند نامه ای از فتنه گران بخوانند که خواندند ایشالا ایشوان هم به راه راست هدایت شوند.

نادران به سخنان روحانی نیز اعتراض کرد که گفته بود رای او در انتخابات با رای نفر دوم ۱۳ میلیون اختلاف داشته است.

نادران گفت دلایل موافقت من با دکتر فرهادی متعدد است. او افزود: خط قرمز مجلس در مواجه با مدیریت های کلان اجرایی فتنه است. دو نکته مثبت از سوابق فرهادی وجود دارد یکی رفتار اخیرشان در مدیریت هلال احمر که برخلاف مدیران اجرایی کشور نسبت به دوره ما قبل سیاه نمایی نکردند. این یعنی اعتدال. نکته دوم این است که بر خلاف دوستانی که اینجا آمدند و در معرض رای اعتماد قرار گرفتند در هیچ حلقه تندرو مشارکتی و غیر مشارکتی حضور نداشتند.

او گفت: اصولگرایان مجلس از ایشان هیچ توقعی ندارند.

نادران انتظارات خود را از فرهادی گفت و اظهار کرد که آقای فرهادی در جلسات فراکسیون ها گفت که من از فتنه برائت می کنم و سرباز ولایت هستم.

نادران گفت: رای ما به فرهادی رای موافقت مشروط است تا سرباز ولایت اند تا قانون مدار تصمیم گیری اش است و در چهارچوب عمل می کند ما از ایشان حمایت می کنیم اما خلاف این عمل کنند عرض می کنم که با کسی عقد اخوت نبستیم.

او گفت از نمایندگان می خواهیم که به فرهادی به صورت قاطع رای اعتماد دهند و پس از ان به نظارت عملکرد ایشان بپردازیم.

ادامه دارد...
کد مطلب: 43156
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *