رییس جمهوری امید را اساس کلیه فعالیت های علمی، تحقیقاتی، فرهنگی و اقتصادی دانست و گفت: وقتی مردم امید پیدا می کنند و آینده را روشن می بینند، همه چیز درست می شود و دولت هم باید به مناسب سازی شرایط لازم برای اصلاح امور بپردازد.
حجت الاسلام والمسلمین «حسن روحانی» صبح شنبه به وقت نیویورک در جمع اساتید، دانشجویان و دانش پژوهان ایرانی مقیم آمریکا، با اشاره به استقرار ثبات و آرامش در فضای اقتصادی ایران طی یکسال گذشته، افزود: جامعه امیدوار و با نشاطی ایجاد شده است؛ مردم ایران دارند خوب تلاش می کنند و در بسیاری موارد، دولت دنباله رو مردم ایران است؛ دولت وظیفه دارد ضمن حفظ امید مردم، نسبت به ایجاد فرصت برای حرکت سریع مردم اقدام کند.
رییس جمهوری، مشارکت ۷۳ درصدی واجدین شرایط رای دهی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ را نشانه وجود امید به آینده و علاقه مردم ایران به مشارکت فعال دانست و خاطرنشان کرد: در سفرهای استانی، عشق و امید را در میان مردم نقاط مختلف کشور شاهد هستیم و طی یکسال اخیر هر موفقیتی که به دست آمده است بخاطر روحیات، فداکاری، تلاش و همبستگی مردم بوده است.
روحانی افزود: ایران استعداد و زمینه این را دارد که از مرحله در حال توسعه به یک کشور پیشرفته و توسعه یافته تبدیل شود. در این راه، تلاش دولت نیز این است که هم فضای دانشگاههای کشور بانشاط تر باشد و هم کیفیت دانشگاهها ارتقا پیدا کند.
رییس جمهوری در آغاز سخنانش، حضور ایرانیان تحصیل کرده و فرهیخته در کشورهای دیگر را سرمایه ای ارزشمند دانست و ایرانیان مقیم خارج کشور را همچون آیینه ای برای نشان دادن واقعیت ایران در خارج کشور قلمداد کرد و افزود: توسعه ایران نیازمند کمک همه ایرانیان داخل و خارج کشور است و کمک به وطن و عشق به ایران، چیزی است که جایگزینی ندارد.
رییس شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری، ضمن دعوت از اساتید و دانشجویان ایرانی مقیم خارج کشور برای اهتمام بیشتری نسبت به ارتباطات علمی و تحقیقاتی بیشتر و نزدیک تر با دانشگاهها، پارکهای علمی و فناوری و مراکز تحقیقاتی ایران، گفت: علم، مرز نمی شناسد و بویژه با وسایل ارتباطی و اطلاعاتی پیشرفته ای که وجود دارد، انتظار می رود ارتباطات علمی روز به روز گسترده تر شود.
روحانی در بخش دیگر سخنانش، مبارزه با ایران هراسی را وظیفه همه ایرانیان داخل و خارج از جمله دانشجویان و اساتید ایرانی مقیم خارج کشور دانست و گفت: مبارزه با ایران هراسی تنها وظیفه رسانه ها و وزیر امور خارجه و دولت نیست بلکه ایرانیان فرهیخته و اهل علم و دانش در خارج کشور نیز لازم است به سهم خود در این زمینه تلاش کنند.
رییس جمهوری با اشاره به ایستادگی مردم ایران در برابر فشارهای تحریم، به قدم های دولت یازدهم برای عبور دادن زندگی مردم از مشکلات اقتصادی اشاره کرد و گفت: این گام ها در شرایطی برداشته شده که هنوز نه توافقی نهایی شده و نه تحریمی برداشته شده است.
رییس شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه کشور ظرف یکسال گذشته از بسیاری مشکلات عبور کرده است، به گام های استوار ایران در عرصه سیاست خارجی اشاره کرد و گفت: باید در چارچوب منافع ملی خود با دنیا تعامل کنیم. مردم ایران اهل دعوا و درگیری و تجاوز نیستند و هرگز آغازگر تخاصم نبوده ایم.
روحانی همچنین «تحریم» را اقدامی غلط و ضد انسانی و «یکجانبه گرایی» را راهی نادرست دانست و تصریح کرد: یکجانبه گرایی معنا ندارد بلکه همه باید به دنبال چند جانبه گرایی و تعامل باشیم.
منبع:انتخاب