باب کار، وزیر امور خارجه استرالیا در این زمینه اظهار داشت: تحریم های جدید معامله با ایران در بخش های نفت، گاز و امور مالی را محدود می کنند. همچنین این تحریم ها در تجارت طلا، فلزات ارزشمند و الماس که به پول رایج جدید ایران تبدیل شده اند نیز محدودیت هایی پدید می آورند.
کار در بیانیه که روز چهارشنبه منتشر شده ادعا کرده است این تحریم ها به منظور افزایش فشار بر ایران برای عمل به تعهداتش طبق قطعنامه های شورای امنیت طراحی شده اند. وی همچنین مدعی شد با طرح این تحریم ها به موازات تحریم های اتحادیه اروپا به دنبال بازگرداندن ایران پای میز مذاکرات جدی هستیم.
این تحریم ها که بخش مالی ایران را هدف گرفته اند هر گونه حضور موسسه های مالی ایرانی در استرالیا را ممنوع کرده و به طور متقابل موسسه های استرالیایی نیز نمی توانند در ایران حضور داشته باشند. همچنین هر گونه روابط تجاری بین استرالیا و موسسه های مالی ایرانی نیز ممنوع می شود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این در حالی است که استرالیا تحریم های تسلیحاتی و مالی و مسافرتی علیه ایران اعمال می کند.
گفتنی است گروه های مخالف در استرالیا نیز همزمان با تصویب این تحریم ها با سفر مقامات کشورشان به ایران مخالفت کرده اند. دو مقام استرالیایی برای شرکت در اجلاس سران جنبش عدم تعهد در تهران دعوت شده اند.
سخنگوی روابط خارجی حزب مخالف در سوریه در این زمینه مدعی شد ایران از فرصت سفر نماینده نخست وزیر استرالیا و سفیر این کشور در سازمان ملل برای دستیابی به وجه بین المللی بهتر استفاده می کند. جولی بیشاپ، گفت: در صورتی که این سفر پس از اعمال تحریم های جدید اعمال شود، دولت کانبرا علائم پیچیده ای برای تهران ارسال خواهد کرد.
وی ادامه داد ، این غیر منطقی است که دولت تحریم های مسافرتی علیه ایران اعمال کند و آنگاه مقامات عالی خود را به تهران بفرستد. این سخنگوی حزب مخالف همچنین اظهار داشت دولت به دعوتنامه سفر به ایران پاسخ مثبت داده است، تا از آن به نفع عضویت دائم در شورای امنیت سازمان ملل استفاده کند. اما سخنگوی کار این اظهارات را بدون توجیه توصیف کرده است.
به گفته وی مقامات استرالیا به تهران می روند تا به عنوان میهمان در اجلاس غیر متعهد ها شرکت کنند و با ایران گفت و گو داشته باشند.