به گزارش ایسنا، محمود احمدینژاد بعد از ظهر پنجشنبه در دیدار سفرای جدید کشورمان در بوسنی و هرزگوین، مجارستان، گرجستان، نروژ، اوروگوئه و صربستان، پیش از عزیمت به محل ماموریتشان با اشاره به اینکه شما سفرای ملت بزرگی هستید که پیامی جدید برای دنیا دارد و میخواهد مدل جدیدی از زندگی متعالی را به جهان ارائه دهد، گفت: حکومت ایران متفاوت از دیگر حکومتها و مدعی ارائه و برقراری مناسباتی جدید و عادلانه در عرصه بینالمللی است.
رییسجمهور با بیان اینکه انقلاب ملت ایران انقلابی جهانی بود که سینه به سینه مستکبران ایستاد، افزود: سفرای این انقلاب باید در همین طراز کار کنند و به دنبال عدالت و پاکی باشند، چرا که سیاستبازیهای مرسوم امروز به هیچ وجه مورد قبول جمهوری اسلامی نبوده و با سیره و روش این نظام سازگار نیست.
احمدینژاد اضافه کرد: تدبیر و هوشیاری در عرصه بینالملل، البته لازم و ضروری است، اما جمهوری اسلامی در نقش آفرینی و حضور خود در عرصه بینالمللی صادقانه عمل می کند و اگر با کشوری دم از دوستی بزند واقعا با او دوست و برادر خواهد بود.
رییسجمهور خطاب به سفرای حاضر در جلسه تصریح کرد: جمهوری اسلامی با ظلم، سلطه طلبی، تجاوز و اشغالگری مخالف بوده و این مخالفت را صراحتاً اعلام می کند و هیچ ملاحظه و محدودیتی در بیان این مخالفت ندارد؛ شما از جانب دولتی مامور هستید که با این ویژگیها در عرصه بین المللی شناخته شده است.
وی با اشاره به اینکه به طور طبیعی جمهوری اسلامی با شیعیان در سراسر دنیا احساس نزدیکی بیشتری دارد، خاطرنشان کرد: این مساله نباید باعث شود سفرای جمهوری اسلامی توجه خود را معطوف به صرفا به شیعیان در دیگر کشورها کنند، بلکه شما باید در کشورهای محل ماموریت خود آشنایی همه مردم با آرمانها و پیامهای انقلاب اسلامی را دنبال کنید، چرا که اسلام و انقلاب اسلامی محدود به عده خاصی نبوده و متعلق به همه مردم است و مطمئنا اگر اسلام به پیش رود به طور طبیعی همه از مواهب آن منتفع خواهند شد.
رییسجمهور در ادامه بر لزوم برقراری و گسترش ارتباط با دانشگاهیان، محققان، اصحاب رسانه و مردم کشورهای دیگر از سوی سفرای جمهوری اسلامی تاکید کرد و گفت: اگر دشمنان محدودیتهایی برای همکاریها و فعالیتهای اقتصادی جمهوری اسلامی در دیگر کشورها ایجاد کردهاند، در عوض توجه خود را بیشتر بر گسترش همکاریها در عرصه فرهنگی، علمی و تحقیقاتی متمرکز کنید و با فعال کردن بخش گردشگری ایران را که در نظر بسیاری از مردم جهان به اندازه کافی شناخته شده نیست، با برگزاری هفتههای فرهنگی و نمایشگاههای فرهنگی به تفصیل معرفی کنید.
احمدینژاد با بیان اینکه باید از ظرفیت ایرانیهای مقیم در کشورهای خارجی به نحو احسن بهره گرفته شود، اضافه کرد: در بسیاری از کشورها علاوه بر ایرانیانی که با حکومت جمهوری اسلامی مشکلی نداشته و به شدت علاقمند به کشورشان هستند، افرادی از اتباع همان کشورها وجود دارند که به شدت طرفدار و علاقمند به ایران هستند و شما باید ارتباط خود با این افراد را گسترش دهید.
وی با تاکید بر لزوم تاسیس خانه ایرانیان در کشورهایی که ایرنیان مقیم در آن کشورها زندگی میکنند، اظهار کرد: اجازه ندهید با توجیهات ناصحیح به راحتی به ایرانیان خارج از کشور انگ ضد انقلاب بخورد و با گسترش ارتباط خود با ایرانیان مقیم و سرکشی از احوال آنها ارتباط صمیمی آنان را با ایران گسترش دهید.
احمدینژاد در پایان تصریح کرد: سعی کنید رفت و آمدهای دیپلماتیک بین ایران و کشورهای محل ماموریت خودتان را افزایش دهید تا بوسیله ارتقاء سطح روابط دوجانبه، عرصههای مختلف همکاریهای دوجانبه گسترش یابد.