به گزارش مردم سالاری آنلاین، کاظم جلالی در گفتوگویی در پاسخ به سوالی درباره جزئیات پیام رهبر انقلاب به پوتین چه بود و پاسخ پوتین به آن گفت: این پیام ابعاد مختلفی داشت. خود این پیام همانطور که آقای دکتر عراقچی گفتند هم به آقای پوتین و هم به جامعه بینالملل این بود که روابط خود با دوستان را استمرار خواهیم بخشید و این روابط ربطی به مذاکرات و گفتوگوهایمان نخواهد داشت.
وی افزود: معمولا یکی از اتفاقاتی که هم در ایران و هم در روسیه میافتد، این هست که روسها وقتی به طرف غرب میروند، جریانی در ایران شکل میگیرد که روسها ما را فروختند و رفتند؛ کما اینکه در ایام اخیر از این مطالب زیاد شنیدیم. به محض اینکه ما هم مذاکرات را شروع کردیم. در روسیه هم در برخی محافل صحبت میشود که اگر ایران رابطهاش با غرب تنظیم شود، طبعا این به ضرر روسیه خواهد بود و ایران رابطهاش با روسیه را کمرنگ خواهد کرد. اولین پیام این بود که ما دوست داریم با همه دنیا رابطه متوازن و درست داشته باشیم، مشکلی نداریم، این را مسئولین عالی کشور بارها مطرح کردند که ما برای رابطه با کشورها، مشکلی نداریم، با دوستان خودمان هم قرار نیست که رابطهمان را کم کنیم.
سفیر ایران در مسکو خاطرنشان کرد: به نظر من این ملاقاتی که آقای عراقچی داشتند و پیام مقام معظم رهبری را تسلیم کردند، نکته مهمی بود که هر دو طرف اذعان کردند هم رابطه ما سیاست همسایگی است و هم رویکردهای مشترکی که در عرصه منطقهای و بینالمللی داریم، استمرار خواهد داشت و ارتباطی با سایر کشورها ندارد.
وی ادامه داد: موضوع دیگر نیاز به مشورت متقابل با همدیگر در این مقطع هست. هم روسها و هم ما علاقمند هستیم مشورت کنیم. در ملاقات با آقای پوتین گزارشی از مذاکرات داده شد آنها هم در موضوع اوکراین و اینکه چه کارهایی میخواهند انجام دهند، خطوط قرمزشان و مذاکرات با آمریکا گزارشهایی را به ما دادند. ما هم به آنها گفتیم که ما در مذاکرات با آمریکا چه مباحثی را داشتیم و خطوط قرمز ما مشخص است و چگونه حرکت خواهیم کرد.
جلالی افزود: مسئله دیگر موضوعاتی است که اروپاییها دنبال میکنند. در بحث هستهای پرونده ما شفاف هست همکاریهایی هم با آژانس داریم، دیدیم که مدیرکل آژانس هم به تهران سفر داشت. اما اروپاییها در پرتو این جدی نگرفتن اروپا توسط آمریکا، دست و پا میزنند در حوزههایی نشان دهند که دارای نقش هستند که یکی از آن مباحث، مباحث مربوط به ایران و اسنپ بک هست که در این چند ماه با آنها درگیر هستیم و در این حوزهها با چین و روسیه به عنوان شرکای راهبردی باید گفتوگو و مشورت کنیم، کما اینکه معاونین وزرای خارجه سه کشور هم در پکن جلسه داشتند بعد هم معاونین سیاسی و حقوقی تشریف آوردند و ما مرتب در این خصوص گفتوگو داریم. در حوزه های دیگر هم همینطور است.
وی ادامه داد: ما دو کشوری هستیم که در مسائل دیگر مثل قفقاز، خزر، مسائل مربوط به منطقه و حتی چالشهایی که با غرب و آمریکا داریم، باید مشورت کنیم. بعضیها در ایران تصور میکنند که چالش روسیه با غرب تمام شده. نخیر چالش بین آنها، چالش جدی است.
سفیر ایران در مسکو با اشاره به رویکر پوتین در قبال نامه رهبری یادآور شد: آقای پوتین چندین بار تکرار کرد که رابطه ما با آمریکا و دیگران، به رابطه با ایران ارتباطی نخواهد داشت، ما رابطهمان را بسیار مهم میدانیم، شراکت ما نزدیک بود، اما با امضای معاهده جامع مشارکت راهبردی، رابطه ما کاملا راهبردی شده است و در همه حوزه باید روابطمان را گسترش بدهیم. مقام معظم رهبری در پیامشان به برخی از حوزهها اشاره کرده بودند و آقای پوتین هم به همان حوزهها اشاره کردند و روز بعد که با آقای لاوروف مذاکره داشتیم، ایشان هم گفت که آقای پوتین خیلی از مجموع پیام و ملاقات، راضی بودند.
وی گفت: فکر میکنم کاملا این حالت گفتمان داشت. برخیها در داخل ایران متاسفانه در کنار آن خود کمبینیها و خودتحقیریهایی که به ملت ایران تلقین میکنند میگویند رابطه ما متوازن نیست، خیلی از چیزها را نمی توانیم مطرح کنیم والا رابطه ما رابطه متوازنی است، ادبیاتی که ایران به کار میبرد کاملا مستقلانه است و سیاست خارجی ما بر اساس سه اصل حکمت، عزت و مصلحت پیش میرود.