; ?>; ?>
در ابتدای این جلسه با بیان اینکه مبنای ما در کشور باید بر منطق حق، عدالت و عدم تبعیت از هوای نفس استوار باشد، به دستور العمل های متعالی که از باورهای دینی و سابقه تاریخی سرزمینی ما برای اجرای صحیح قانون در کشورمان به جای مانده است، اشاره کرد و افزود: اگر ما تنها به فرمودههای امام علی(ع) در نهج البلاغه و یا توصیههای حضرت امام حسین(ع) مبنی بر اجرای عدالت و قسط بر اساس روشهای دینی و قرآنی عمل کرده بودیم، امروز در کشور دچار اختلاف و درگیری میان یکدیگر نبودیم.
پزشکیان عمل نکردن به این توصیهها را مهمترین عامل بدبینی مردم دانست و تصریح کرد: باید تلاش کنیم که روندها را اصلاح و مراقب باشیم که دل مردم را نشکنیم زیرا ترمیم آن دیگر به آسانی امکانپذیر نخواهد بود.
رئیس جمهور با اشاره به نزول آیه ۱۵۹ سوره آل عمران پس از جنگ احد و یاری نرساندن مردم به رسول خدا در اوج سختیها، گفت: خداوند بعد از آن که مسلمانان رسول الله را تنها گذاشتند، آیه نازل میکند و میگوید که برای آنان استغفار کن و حتی از آنها مشورت بگیر، اما در جامعه امروز ما هر کسی که مرتکب تنها یک خطا شود را منزوی میکنیم و همه خدمات گذشته او را نادیده میگیریم. آیا این به معنی تبعیت از دستورالعملهای دینی و اخلاق است؟
پزشکیان با بیان اینکه قانون اساسی امروز میثاق مشترک بین همه ما در کشور است، گفت: یکی از مشکلات امروز برخورد سلیقهای با قانون است. اگر همه قانون اساسی را به عنوان یک میثاق مشترک مبنا قرار دهیم، هیچ اختلافی در کشور نخواهیم داشت.
رئیس جمهور با انتقاد از برخورد سیلقهای با قانون اظهار داشت: برخوردهای سلیقهای و خودخواهانه ما باعث دلزده کردن مردم از دین و باورهای اعتقادی قبلی آنان خواهد شد. در بسیاری از موضوعات با مردم صادق نیستیم و به باورهای خود عمل نمیکنیم. رعایت حقوق انسانها میتواند گرهگشای همه مشکلات کشور باشد.
پزشکیان در بخش پایانی سخنان خود، اعتقادات دینی مردم را یکی از ارزندهترین باورها دنیا برشمرد و تصریح کرد: به اعتقاد من، ما بهترین باور را در کشور خود داریم. دین و اعتقاد مردم از رفتار مسئول کشور بروز و ظهور مییابد و ما باید تلاش کنیم که روز به روز رفتار خود را بهتر کنیم و به عزت و سربلندی کشور بیاندیشیم. وظیفه من در دولت آن است که خدمتگزار مردم باشم زیرا ذخیره عمل صالح در این دنیا، راضی نگه داشتن مردم است.
در ابتدای این جلسه حجتالاسلام و المسلمین انصاری معاون حقوقی رئیس جمهور، قانون اساسی کشور را یکی از مترقیترین قوانین اساسی در دنیا برشمرد و گفت: مهندسی نظام جمهوری اسلامی به لحاظ ساختار متکی بر اراده و خواست مردم است و یکی از مهمترین فصول قانون اساسی، فصل حق مردم است.
حجت الاسلام انصاری با بیان اینکه قانون اساسی کشور مبتنی بر موازین حقوق اسلامی و نظامبینالمللی است، افزود: البته در این سالها کاستیهایی نیز وجود داشته است که باید تلاش کنیم با استفاده از اصل ۱۱۳ قانون اساسی که رئیس جمهور را عالیترین مقام پس از رهبری و مسئول اجرای قانون میداند، آنها را جبران کنیم.