جواد کمیزی در گفتگو با خبرنگار ایلنا، اظهار کرد: طی چندسال گذشته شاهد وقوع حوادث مختلفی در بخش معادن زغال سنگ کشور از جمله سنگرود، زمستان یورت، طزره، کرمان، سواد کوه و.. بودهایم. در این حوادث شمار زیادی از کارگران جان خود را از دست داده و شمار دیگری مجروح شدهاند. بعد از هر حادثه نیز برخی مسئولان بویژه در حوزه ایمنی در وزارت کار و وزارت صمت قول پیگیری و پیشگیری از حوادث کار را دادهاند اما با مرگ ۴۹ کارگر در حادثه طبس، میتوان نتیجه گرفت که اتفاق خاصی برای جلوگیری از وقوع چنین حوادثی از نظر فنی از سوی مسئولان صورت نگرفته است.
او با بیان اینکه نظر اولیه کارشناسان در حادثه اخیر معدن طبس این را نشان میدهد که نکات اولیه ایمنی در این واحد معدنی نادیده گرفته شده و رعایت نشده است، در ادامه گفت: متاسفانه با وجود چندین اتفاق دلخراش در معادن هنوز امنیت کارگران بویژه کارگران معدن در اولویت برخی مسئولان نیست.
او گفت: در میان معدنچیان جانباخته حادثه طبس تعدادی کارگر گلستانی هستند که برای کار به طبس مهاجرت کردهاند. ما بر خود وظیفه میدانیم با خانوادهها و بازماندگان قربانیان حادثه همدردی کنیم. این اولین حادثه دلخراش معدن نیست و احتمال وقوع چنین حوادثی بازهم هست. لذا به مسئولان پیشنهاد میکنم تمهیدات لازم و اقدامات پیشگیرانه و کنترل سختگیرانهای لحاظ کنند که دیگر چنین اتفاقاتی برای کارگران زحمتکش نیافتد.
وی بیان کرد: تا اول ایمنی را به صورت فراگیر رعایت نکنیم و تا وسایل ایمنی را بروزرسانی نکرده و از وسایل مستهلک قدیم استفاده کنیم و تا کنترل نهایی را به حد استاندارد نرسانیم، بازهم شاهد چنین اتفاقات تلخ و ناگواری خواهیم بود.
وی در پایان افزود: حوادثی مشابه معدن یورت و طبس در حال اتفاق افتادن است از همین رو مسئولین باید یک فکر اساسی کنند که دیگر شاهد چنین حوادث دلخراش و ناراحت کنندهای نباشیم. مهمترین مساله این است که جان کارگران باید برای مسئولین مهم و حائز اهمیت باشد.