; ?>; ?>
«احمد کیمیایی اسدی» اظهار داشت: با در نظر گرفتن شرایط سخت یک سال و نیم گذشته منطقه در موضوع اتفاقات ارزی، اقدامات ارزی مناسبی توسط دولت وقت و بانک مرکزی رخ داد.
وی گفت: منابع بانک مرکزی محدود است و عواملی نظیر تحریم و کنترل نقدینگی هم بر مشکلات این نهاد پولی و بانکی فشاری مضاعف وارد آورده است؛ اما با توجه به وضعیت بازار ارز در مدت اخیر، اقدامات دولت وقت و بانک مرکزی راهگشا بوده است.
کیهان نوشت: به گفته وی سیاست تثبیت ارزی، کنترل ترازنامه بانکها، کنترل نرخ رشد نقدینگی، انحلال مؤسسات ناتراز، راهاندازی مرکز مبادله ارز و طلا، فعالسازی دیپلماسی ارزی و از همه مهمتر جلوگیری از تنش در بازار ارز با وجود اتفاقات مختلف داخلی و منطقهای از جمله اقدامات مهمی بود که با وجود اجرای سیاست انقباضی به خوبی تدوین و اجرائی شد.
به گفته کیمیایی اسدی، بدون اقدامات بانک مرکزی، نرخ ارز با توجه به تنشهای داخلی و منطقهای ماههای گذشته میتوانست جهش زیادی را تجربه کند اما در روند کنترل و مدیریت بازار اقداماتی انجام شد. تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی بر این باورند که کنترل تورم، نباید به میزان رکود در بازار دامن بزند. به همین دلیل بانک مرکزی باید بتواند در ادامه این روند کنترل ارزی، به ویژه در دولت چهاردهم ضمن ایجاد ثبات، شکوفایی و رونق در عرصه تولید و بازار هم بهوجود آورد. او به نوسانات بازار ارز بعد از شهادت اسماعیل هنیه در تهران اشاره کرد و گفت: مطمئنا اتفاقات سیاسی و منطقهای از مهمترین عوامل نوسانات بازار است، اما پیشبینی میشود این شرایط هیجانی و کاذب به زودی به آرامش اولیه خود بازگردد.
وی تصریح کرد: در واقع اصلا دلیل و توجیه منطقی اقتصادی برای بالا رفتن قیمت ارز به این صورت وجود ندارد و این نوسانات کاملا سیاسی و هیجانی است. از سوی دیگر بانک مرکزی همچون سال گذشته میتواند با اجرای سیاستهای منطقی و کارساز، بازار را کنترل و مدیریت کند تا شاهد نوسانات پایدار در بازار ارز نباشیم.
شهادت هنیه تاثیری بر بازار ارز ما نخواهد داشت
«حسن حسنخانی»، کارشناس مسائل ارزی هم گفت: تاثیر ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس بر بازار ارز بیشتر از حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی ساختمان سفارت ایران در دمشق نخواهد بود.
وی ادامه داد: در آن ایام اتفاق خاصی در فضای عمومی اقتصاد کشور و بازار ارز نیفتاد و با مدیریت خوب بانک مرکزی مخاطرات و التهابات برطرف و آرامش در بازار حفظ شد.
حسنخانی با بیان اینکه با توجه به منابع و ذخایر خوب بانک مرکزی بنظر میرسد که اتفاق خاصی در بازار ارز نیفتد گفت: بازار ارز در شرایط کنونی با مدیریت مناسب و خوب بانک مرکزی در حال فعالیت است و هیچ چیز این بازار را تهدید نمیکند.
این تحلیلگر مسائل اقتصادی افزود: در شرایط کنونی جای نگرانی وجود ندارد و بانک مرکزی توان مدیریت تلاطمات و جلوگیری از التهابات ناشی از اتفاقات سیاسی را خواهد داشت.
وی گفت: شواهدی از جنگ فراگیر و درگیری بلندمدت میان ایران و رژیم صهیونیستی وجود ندارد و این رژیم حتی با پشتیبانی آمریکا و برخی کشورهای اروپایی نیز توان جنگ با ایران و جبهه مقاومت را نخواهد داشت.
تداوم ثبات نرخ دلار در مرکز مبادله
نرخ دلار و دینار روز پنجشنبه، یازدهم مرداد در معاملات مرکز مبادله ارز و طلای ایران نسبت به روز چهارشنبه بدون تغییر ماند، اما قیمت هر یورو افزایش را ثبت کرد.
قیمت هر اسکناس دلار در معاملات روز پنجشنبه مرکز مبادله ارز و طلای ایران بدون تغییر نسبت به روز چهارشنبه در نرخ ۴۸ هزار و ۲۳۷ تومان داد و ستد شد.
حواله هر دلار آمریکا نیز نسبت به چهارشنبه بدون تغییر ماند و ۴۴ هزار و ۲۵۴ تومان به فروش رفت.
قیمت هر صد دینار عراق نیز روز پنجشنبه در مرکز مبادله ثبات قیمتی داشت و سه هزار و ۶۷۱ تومان اعلام شد.
هر اسکناس یورو در روز پنجشنبه با ۷۱ تومان افزایش نسبت به چهارشنبه ۵۲ هزار و ۲۰۸ تومان و حواله یورو با ۶۶ تومان افزایش ۴۷ هزار و ۸۹۸ تومان معامله شد.
قیمت اسکناس و حواله درهم امارات باثبات قیمت نسبت به روز چهارشنبه هم به ترتیب در نرخ ۱۳ هزار و ۱۳۴ تومان و ۱۲ هزار و ۵۰ تومان داد و ستد شد.