به گزارش شفاف، پایگاه خبری میدل ایست آنلاین اضافه کرد: کربلا سالانه میزبان هزاران نفر از شیعیانی است که برای زیارت عتبات عالیات و حضور در مراسم مذهبی به این شهر سفر می کنند. بیشتر این زائران از ایران می آیند اما بعد از کاهش ارزش ریال ایرانی به دنبال تحریم های بین المللی، تعداد آنها بسیار کاهش یافته است.
تاجران در کربلا می گویند که کارشان بعد از کاهش تعداد زائران ایرانی رو به کسادی رفته است. ایرانی های اندکی که توانایی سفر به کربلا را دارند نیز می گویند هزینه سفر بعد از کاهش ارزش ریال بسیار بالا رفته است.
عباس نجفی یک زائر ایرانی در این باره گفت: مشکل ما هزینه مخارج است. نمی توانیم خرید کنیم، نمی توانیم سوغاتی بخریم چون هزینه آن بسیار بالاست. ارزش ریال بسیار کاهش پیدا کرده و قدرت خریدمان به این دلیل بسیار کاهش پیدا کرده است.
" کیوان کوئینی " یک زائر ایرانی دیگر گفت: با مشکلات زیادی روبرو هستیم زیرا همه هزینه ها از جمله هزینه های حمل و نقل بالا رفته است.
عراق بعد از کاهش ارزش ریال ایران با رشد سریع روابط تجاری میان دو کشور منبع مهمی برای واحدهای پول خارجی برای ایران شده است. با وجود سودهایی که شرکت های صرافی عراقی از فروش دلار به ایران به دست می آورد اما برخی از تجار عراقی از قبول ریال ایرانی خودداری می کنند.
" ابو عصام " تاجر عراقی از کاهش زائران ایرانی شکایت دارد و در این باره می گوید: با وجود کاهش ارزش ریال در برابر دلار قدرت خرید زائران ایرانی بسیار پایین آمده است. اما از سوی دیگر کار ما هم به دنبال کاهش تعداد زائران کساد شده است.
او ادامه داد: قبلا ۲۰۰۰ یا ۲۲۰۰ ایرانی روزانه به کربلا می آمدند اما هم اکنون این تعداد به ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر رسیده است