به گزارش همشهری، حالا که کمتر از ۱۰روز تا پایان سال باقی مانده مشخص نیست که آیا امسال هم سقف برداشت از خودپردازها بالاتر میرود یا نه؟
راز مخالفت بانک مرکزی
۱۰سال پیش بود که ناصر حکیمی، معاون وقت فناوریهای نوین بانک مرکزی دلیل مخالفت با افزایش سقف برداشت از خودپردازها را فرسوده بودن بخش زیادی از ایرانچکها و اسکناسهای در جریان اعلام کرد که بهگفته او، قابلیت استفاده در دستگاههای خودپرداز را ندارند. استدلال دیگر بانک مرکزی امکان استفاده از کارتهای بانکی به جای پول نقد در معاملات روزمره است.اسفند سال گذشته، اما مهران محرمیان، معاون فنی فناوریهای نوین بانک مرکزی گفت که هرساله در روزهای پایانی سال سقف برداشتها را بهصورت درون بانکی افزایش میدهیم و امسال نیز در دستور کار است و پس از ابلاغ مصوبه اقدامات لازم انجام میشود. ثبات ۱۵ساله در برداشت عابربانکی وافزایش نیافتن سقف برداشت از خودپردازها البته برای بسیاری از مردم گرفتاری ایجاد میکند به این دلیل که در روزهای پایانی سال با توجه به نیاز شدید مردم به خریدهای خرد و مبادلات نقدی، ضرورت افزایش برداشت بیشتر احساس میشود.
گذشته از اینکه ممکن است در روزهای باقیمانده تا پایان سال، بانک مرکزی سقف برداشت از خودپردازها را بهصورت موقت افزایش دهد، همچنان این سؤال باقی میماند که آیا تثبیت سقف برداشت بهمدت ۱۵سال روی ۲۰۰هزار تومان منطقی است؟
شهریور امسال بود که بانک مرکزی در بخشنامهای به شبکه بانکی بهمنظور ارائه خدمات مطلوبتر به زائران اربعین حسینی، برداشت نقدی روزانه از خودپردازهای ثابت و سیار بهصورت درون بانکی و شتابی مستقر در مسیر تردد زائران در پایانههای استانهای مرزی را از یکم تا بیست و پنجم شهریور تا سقف ۵۰۰هزار تومان افزایش داد.
کارت به کارت، افزایش تا ۱۰میلیون
۳۰اردیبهشت سال ۱۳۹۹هم این بانک سقف مجاز انتقال وجه کارت به کارت را از ۳میلیون به ۱۰میلیون تومان افزایش داد اما همچنان بر تثبیت سقف برداشت نقدی از خودپردازها روی عدد ۲۰۰هزار تومان پافشاریکرد.