به گزارش فارس به نقل از رویترز، منابع تجاری هند از افزایش ۲۹ درصدی واردات نفت این کشور از ایران در ماه دسامبر نسبت به ماه پیش از آن خبر دادند.
بر اساس این گزارش، هند در ماه دسامبر روزانه حدود ۲۷۶ هزار بشکه نفت از ایران وارد کرده است. دهلینو پس از پکن بزرگترین واردکننده نفت ایران است و واردات نفت این کشور از تهران در سال ۲۰۱۲ حدود ۸.۶ درصد کل واردات نفتی دهلینو را تشکیل میدهد. واردات نفت هند از ایران در این سال نسبت به سال قبل از آن تنها ۲ درصد کاهش داشته است.
چین، هند، ژاپن و کره جنوبی، خریداران بزرگ نفت ایران، برای دریافت معافیت از تحریمهای ایران از سوی آمریکا، واردات نفت خود از ایران را کاهش دادند و در ۷ دسامبر برای بار دوم این معافیت را دریافت کردند.
به گفته این منابع آگاه، هند در نظر دارد تا واردات نفت از ایران را ۱۰ تا ۱۵ درصد دیگر در قرارداد سالانه بعدی خود با ایران که از ابتدای آوریل (فروردین) آغاز میشود، کاهش دهد و اگر تهران قیمت نفت خود را کاهش ندهد، این رقم بیشتر خواهد بود.
شرکت ملی نفت هند قراردادی تا ۳۱ ماه مارس با ایران دارد که براساس آن روزانه ۳۰ هزار بشکه نفت از این کشور وارد میکند. جایگاه این شرکت به عنوان بزرگترین مشتری نفت ایران، در ماه دسامبر با پالایشگاه مانگلور هند عوض شده است. مانگلور ۲ محموله بسیار بزرگ نفتی از تهران خریداری کرده است. شرکت ملی نفت هند در ماههای ژوئن تا اکتبر از ایران نفت وارده نکرده است.
در بازه زمانی آوریل تا دسامبر (فروردین تا آذر ۹۱)، هند حدود ۲۷۰ هزار و ۷۰۰ بشکه نفت در روز از ایران وارد کرده است که کمتر از سقف تعیین شده دولت هند برای سال ۲۰۱۳ است.
در مدت مشابه۱۲-۲۰۱۱، سهم ایران از مجموع واردات نفتی هند حدود ۳۶۲ هزار بشکه در روز بوده است؛ این میزان در سال ۹-۲۰۰۸ برابر با ۴۳۶ هزار بشکه در روز یا ۱۶.۴ درصد نیاز نفتی دهلینو بوده است.
به نوشته این گزارش، هند به منظور جبران کاهش واردات از ایران در سال گذشته میلادی نفت بیشتری از آمریکای لاتین وارد کرده است که این میزان از افزایش ۸۷ درصدی برخوردار بوده است.
واردات نفت از این ناحیه در سال ۲۰۱۲ با افزایش ۸۷ درصدی ۱۵.۵ درصد کل واردات هند را تشکیل داده است، این در حالی است که در سال ۲۰۱۱ تنها ۹.۴ درصد کل واردات نفتی هند از آمریکای لاتین بوده است. خاورمیانه نیز در سال گذشته میلادی، ۶۳ درصد نفت مورد نیاز هند را تامین کرده است.