غلامرضا نوری قزلجه رئیس فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی در همین خصوص به خبرنگار جماران گفت: استدلالی که برای افزایش قیمت میآورند، این است که ثابت بوده و تغییری نکرده است و این در حالی است که اینگونه نیست، در عمل تغییراتی که در بستهها ایجاد شد به صورت قابل توجهی قیمتها پیدا کرده بودند به صورتی که با همان مدیریت بستهها از ۴ هزار تومان به بالای ۶ هزار تومان افزایش پیدا کرده بودند.وی افزود: از طرفی دیگر اپراتورها حق دارند چرا که آنها هم متاثر از این تورم هستند و افزایش قیمت و جهش قیمتی که در جامعه اتفاق افتاده است و آنها به عنوان فعال اقتصادی درحوزه دیجیتال متاثر از این افرایش قیمت هستند. اما راهکار این نیست و به نظر من این موضوع و افزایش قیمتی که حدود ۳۰ درصد اعمال شد باعث کاهش مصرف و متضرر شدن اپراتورها خواهد بود.
نوری به راهکار اصلی پرداخت و افزود: این روش راهکار اصلی نیست. افزایش قیمت و خصوصا فیلترینگ برای کوچک کردن و کم حجم کردن اندازه بازار اینترنت است. فیلترینگ و تهیه فیلترشکن برای مصرف کننده هزینهی دیگر را به مصرف کننده تحمیل میکند، فیلترینگ و موضوعاتی که بعد از بحث صیانت مطرح شده بودند نزدیک به ۵۰ درصد باعث کوچک شدن اپراتورها در حوزه فروش اینترنت شده است و این موضوع هم باز این جریان را تشدید خواهد کرد و اندازه بازار آنها را کوچک خواهد کرد و باز هم به ضرر اپراتورها و عرضه کنندگان خواهد بود. بنده معتقدم که بایستی دولت موضوع فیلترینگ را برداشته و حذف یا تعدیل کند.نماینده بستان آباد افزود: تا بازار اینترنت حجم بیشتری بتواند داشته باشد و در کنار این رضایت مشتری به دنبال دارد چرا که قیمت پایین با مصرف بیشتری همراه است و آن چیزی که مصرف بیشتری دارد هزینه بیشتری را پرداخت میکند، نه اینکه هر کسی مصرف کمتری داشته باشد باید هزینه بیشتری بدهد و به سمتی میرود که مصرف کننده راضی میشود و آن کسی که بیشتر مصرف کند بیشتر هم پرداخت میکند و باعث افزایش حجم بازار میشود و زمانی که بازار بزرگتر شد، طبیعتا آن سود منطقی را که عرضه کنندگان و اپراتورها به دنبال آن هستند به آن میرسند در واقع از محل افزایش مشتری و مصرف به آن سود منطقی خود میرسند.
رئیس فراکسیون مستقلین مجلس ادامه داد: از طرفی با این راهکار مردم راضی میشوند و میگویند که اینترنت افزایش پیدا نکرده است و فیلترینگ برداشته شده است و بخشی از هزینه کم شده است و در نتیجه مصرف بالا میرود. وجود سرعت پایین و فیلترشکنهای موجود که باعث گرفتاری و عصبانیتی که میان کاربران است؛ نیز میتواند جمع شود و میتواند رضایت مردم را به دنبال داشته باشد.نوری در کنار ارائه راهکار به انتقاد از دولت پرداخت و گفت: آن اهدافی که برای فیلترینگ به دنبال آن بودند و اضطراری که در کشور وجود داشت رفع شده است و این هیچ کمکی به کشور نمیتواند کند. برخی به دنبال این بودند که ارتباطات خارجی کنترل شود حال که همه استفاده میکنند و هر کسی که بخواهد ارتباط برقرار میکند و از حوزه امنیتی نیز به نظر میرسد که از نظر توسعه فیلترشکن این مورد کمتر شده است و لذا هیچ سودی برای کشور ندارد الا برای فروشندگان فیلترشکن، دولت باید فیلترینگ را حذف کند و هم آن سود غیرعادلانهای را که فیلترشکنها با پول مردم به جیب میزنند جلوی آنها گرفته میشود و این امر یک رضایت عمومی را به دنبال دارد و هم اینکه بازار در حوزه عمومی اینترنت گسترش پیدا میکند و فعالان اقتصادی در این حوزه هم به یک نقطه منطقی از نظر فعالیت اقتصادی به سود خود میرسند. چارهی کار این است که دولت پای خود را از روی سیم اینترنت بردارد و آن وقت مابقی کارها درست میشود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا مجلس این موضوع را بررسی میکند، افزود: مجلس ۱۰ روزی است که تعطیل بود و من بعد باید دید که چه پیش میآید. ما در آستانه انتخابات انتظار این را داشتیم که دولت، شورای عالی به ریاست رئیس جمهور گشایشی در این حوزه ایجاد کرده و نه آنکه برعکس عمل کند و همه چیز فیلتر شود و همه از فیلترشکن استفاده کرده و علاوه بر هزینه اینترنت، هزینه فیلترشکن را نیز پرداخت کنند و اینکه بتوانیم ۳۰ الی ۴۰ درصد تعرفه آن را بالا ببریم و میتوان گفت که در جهت رضایتمندی مردم کار را پیش نمیبرند.