به گزارش مردم سالاری آنلاین به نقل از تجارتنیوز، در آخرین روزهای مهر به غیر از بورس که با افت شاخص کل بسته شد بازار دلار روند خنثی داشت و بدون تغییر معامله شد. بازار طلا و سکه نیز با رشد قیمت این هفته را به پایان رساند. این هفته موضوع تحریمهای تسلیحاتی ایران رسما به پایان موعد خود رسید، اما طرفهای غربی از پذیرفتن آن سر باز زدند. این اخبار در کنار تداوم جنگ اسرائیل و حماس مهمترین موضوعات مورد توجه معاملهگران بازارهای مالی بود.
تحلیلگران اقتصادی موضوع رخدادهای خاورمیانه را همچنان در صدر توجه معاملهگران بازارهای مالی میدانند. برخی از فعالان اقتصادی معتقدند اگر تلاشهای سیاستگذار نبود دلار به راحتی در محدوده ۵۳ هزار تومانی پیشروی میکرد و متعاقب آن سایر بازارهای نیز آرایش افزایشی به خود میگرفتند.
بررسی بازدهی قیمت دلار از ۲۷ مهر تا امروز چهارم آبان نشان میدهد اسکناس آمریکایی بدون تغییر و با همان قیمت هفته گذشته معامله شده است. این اسکناس در آخرین معامله روز جاری با قیمت ۵۱ هزار و ۳۰۰ تومان همانند هفته پیش معامله شد. دلار نسبت به مدت مشابه هفته گذشته بار وند خنثی و بدون بازدهی به کار خود پایان داد.
بازارساز طی ماههای اخیر تلاش کرده است با تزریق اخبار مثبت سیاسی و اقتصادی، قیمت دلار را کاهشی کند و یا دستکم در محدودهای پایین کریدور ۵۰ هزار تومانی حفظ نماید. اما کارشناسان اقتصادی روند اخبار بینالمللی را همواره غیرقابل پیشبینی توصیف میکنند و معتقدند روند قیمتها در بازارهای داخلی به همین رویدادها بستگی زیادی دارد.
امروز، پنجشنبه، ۴ آبان هر گرم طلای ۱۸ عیار به قیمت دو میلیون و ۴۷۹ هزار و ۷۰۰ تومان رسید و با رشد ۳۸ هزار تومانی نسبت به مدت مشابه هفته گذشته به کار خود پایان داد. بازدهی طلا در مدت یاد شده رشد ۱.۵۹درصدی داشت.
گفتنی است قیمت طلای جهانی در لحظه نگارش این گزارش به رقم ۱۹۸۴ دلاری رسیده است. انس جهانی طلا این هفته نسبت به مدت مشابه هفته قبل کاهش قیمت ۲۵ دلاری و افزایش بازدهی ۱.۲۸ درصدی داشته است.
این هفته سکه امامی رشد بازدهی ۱.۸۸درصدی داشت. این قطعه با رشد ۵۴۳ هزار تومانی نسبت به هفته آخر مهر به کار خود پایان داد. امروز ۵ آبان سکه امامی با رقم ۲۸ میلیون و ۴۸۸ هزار تومان معامله شد.
در پایان معاملات روز گذشته، کارنامه پنج روزه شاخصهای بورسی مشخص شد. کارنامهای که تنها یک نتیجه داشت و آن هم مردودی شاخصهای بورسی بود. چرا که شاخص کل طی معاملات این هفته بورس با کاهش 1.06 درصدی از دو میلیون و 23 هزار واحد به دو میلیون و دو هزار واحد رسید. شاخص هموزن نیز در این هفته روند نزولی داشت و از تراز 682 هزار و 977 واحد با افت 0.91 درصدی به 676 هزار و 727 واحد رسید.
همچنین بررسی معاملات بورس در هفته اول آبان نشان میدهد بازار سهام طی این هفته به طور میانگین، پنج میلیارد و 940 میلیون برگه سهم حجم خورد و ارزش معاملاتی معادل سه هزار و 609 میلیارد تومان رقم زد. در نهایت باید گفت برآیند معاملات این هفته نیز تغییر مالکیت هزار و 413 میلیارد تومان سهام از حقیقی به حقوقی بود.
این بدان معناست که بیشتر از 1.4 همت پول حقیقی دیگر از بورس خارج و وارد بازارهای موازی شد. روندی که در هفتههای گذشته نیز طی شده بود. تکرار این موضوع تنها یک نتیجه دارد و آن هم تقویت بازارهای سفتهبازی اعم از دلار و سکه و تضعیف تنها بازاری است که به تولید کمک میکند.
نگاهی به معاملات این هفته از آبانماه حاکی از آن است که سهام شرکت گروه صنعتی سدید (وسدید) پس از چندین روز بالاخره به بازار برگشت و صعود قدرتمندی را نیز به ثبت رساند. به صورتی که در یک روز بیشتر از 46 درصد افزایش قیمت داشت و در نهایت بازدهی هفتگی 36 درصدی را روی تابلو نشان داد.
سفار و سدشت نیز به ترتیب دو نماد دیگری بودند که در این هفته به ترتیب 27 و 22 درصد رشد و جایگاه دوم و سوم بیشترین بازدهیهای هفته را از آن خود کردند.
قیمت طلا و سکه برخلاف افت بازدهی بورس در روندی مثبت بسته شد. در روزهای پایانی مهر و روزهای نخست آبان بازارهای مورد بررسی هر سه روند مثبت، منفی و خنثی را داشت. جنگ خاورمیانه بر بازارهای مالی بیشترین تاثیر را دارد.