به گزارش خبرنگار ایلنا، این جلسات شبانه در شرایطی برگزار میشود که بسیاری از نمایندگان اعتراض و حتی نگرانی خود نسبت به احتمال اتخاذ تصمیمات اشتباه را پنهان نکردند. در جلسه علنی امروز مجلس، کریمی قدوسی نماینده مشهد در اعتراض به این نشستها گفت: نمایندگان از محتوای نشست دولت و مجلس هیچ اطلاعی ندارند و ما باید این طرف و آن طرف برویم، تا از روزنامهها یا رسانهها از برگزاری این جلسات و محتوای مذاكرات مطلع شویم.
نگران مسائل مطرح شده در جلسه دولت و مجلس هستیم
کریمی قدوسی در صحن علنی گفت: ما برخی موضوعات را شنیدهایم که جای نگرانی دارد. احساس ما بر این است که رهبر معظم انقلاب از فضای موجود رضایت ندارند در حالی که ایشان بارها فرمودند بسیاری از مشکلات کشور با همدلی بین مسئولان حل میشود، نگرانیم اگر همین طور پیش برویم، بار دیگر شاهد تکرار تاریخ باشیم.
نادر قاضیپور دیگر نماینده معترض به این جلسات گفت: اگر شما در جلسات مشترک قول میدهید ما نمایندگان اعلام میکنیم همچنان مخالف اجرای فاز دوم هدفمندسازی یارانهها هستیم چرا که نمیخواهیم بنزین یک شبه به دو یا دو هزار و ۵۰۰ تومان تغییر قیمت دهد.
اما این افراد تنها معترضان به روند برگزاری این نشستهای شبانه نبوده و تعدادی دیگر از نمایندگان نیز در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایلنا به بیان نگرانیهای خود پرداختند.
كریمیان: دولت از مسائل بهره برداری سیاسی میكند
نماینده مریوان در مجلس نهم شورای اسلامی گفت: این نوعی لابی گری محسوب می شود كه ممكن است طرح یا لوایحی از این كانال به صحن بیاید.
امید كریمیان با اشاره به این مطلب به خبرنگار پارلمانی ایلنا تاكید كرد: از این جلسات ممكن است عده ای بهره برداری سیاسی كنند و این به صلاح دولت و مجلس نیست.
كریمیان ادامه داد: بلاخره الان عمر دولت دهم رو به پایان است و از هر چه بتواند می خواهد بهره برداری سیاسی كند. دلیل این نشست های شبانه با گروه خاص اگر تعامل باشد كه هیچ، اما اگر لابی باشد قطعا طی روزهای آتی روشن می شود.
كریمیان گفت: نفس قضیه خوب نیست و بهتر است نمایندگان هم مراقب كارهایشان باشند.
تابش: نطر یك عده، نظر كل نمایندگان نیست
نماینده اردكان در مجلس نهم شورای اسلامی اظهار داشت: بهتر بود هیئت رئیسه سلیقه به خرج می داد و اگر میخواست افرادی را انتخاب كند از رای نمایندگان نیز استفاده می كرد.
محمد رضا تابش در گفت و گو با ایلنا تصریح كرد: نظر افرادی هم كه در این جلسات شركت می كنند نظر كل نمایندگان نیست.
تابش ادامه داد: دولت بداندكه آنچه می خواهد در سطح كشور جاری شود باید به صورت قانون در بیاید یعنی وقتی در این جلسات به جمع بندی رسیدند باید در غالب طرح یا لایحه نظراتشان را به مجلس بیاورند.
وی یادآور شد: تصمیمیاتی كه در این جلسات گرفته می شود ضمانت اجرایی ندارد. ممكن است حتی طرحی كه آنها به مجلس می آورند مورد مخالفت نمایندگان قرار گیرد.
كامران: اطلاع رسانی جلسات كم است
نماینده اصفهان با انتقاد از اطلاعرسانی محدود از این نشستها به خبرنگار ایلنا گفت: نمایندگان از این مساله بی اطلاع بودند كه افرادی برای جلسات مشترك انتخاب شدند. این عرف غلطی است كه افراد این طور تفاهم می كنند و جلسه می گذارند.
كامران تاكید كرد: گاهی تصمیماتی كه در این جلسات گرفته می شود حتی در صحن هم تصویب نمی شود بنابراین آنها خیلی دلخوش نباشند. معتقدم در خصوص این جلسات باید بیشتر اطلاع رسانی شود. این روش غلط كه جا افتاده باید این طور اصلاح شود كه اطلاع رسانی دقیقی صورت گیرد.
نماینده اصفهان اظهار داشت: در این جلسات ممكن است تصمیماتی گرفته شود كه اكثریت مجلس با آن مخالفت كنند. نظر این عده نظر همه نمایندگان نیست اما این افراد نظرات خودشان را در این جلسات عنوان می كنند و ممكن است نمایندگان دیگر نظرات دیگری داشته باشند.
حیدرپور: هدف دولت اجرای فاز دوم باشد تیرش به سنگ میخورد
نماینده شهرضا در مجلس نهم شورای اسلامی تاكید كرد: قبل از شروع جلسه علنی در صحن مجلس، باید در خصوص این جلسات گزارشی به نمایندگان ارائه شود.
عوض حیدرپور با اشاره به این مطلب به خبرنگار پارلمانی ایلنا گفت: هیئت رئیسه خودش این تعداد از نمایندگان را انتخاب كرده است و در این خصوص هیئت رئیسه باید توضیح دهد و اطلاع رسانی كند. ما برداشتمان لابی بین دولت و مجلس نیست اما این شایعه را شنیده ام و برای از بین بردن همین شایعه ها است كه می گوییم باید اطلاع رسانی كنند.
وی افزود: اگر دولت با این جلسات در پی این است كه فاز دوم را اجرایی كند پیش بینی ما این است كه با شرایط اقتصادی در سال ۹۲ فاز دوم اجرایی نخواهد شد.
نماینده شهرضا یادآور شد: مجلس با این اقدام مخالف است و اگر دولت با این جلسات به دنبال رسیدن به این هدف است اعلام می كنیم كه عموم نمایندگان این نظر را قبول ندارند. اگر هم طرحی بیاید كه بخواهد مرحله دوم هدفمندی اجرا شود قطعا مجلس با آن مخالفت می كند.
این نماینده مجلس گفت: تعدادی از نمایندگان رفتارشان نشان می دهد كه به دولت علاقه مند هستند و دولت را تایید می كنند اما تایید این تعداد به معنای تایید كل مجلس نیست.
نكو: عدهای در مجلس می خواهند نظر همه را جلب كنند
نماینده رباط كریم در مجلس نهم شورای اسلامی روند برگزاری جلسات را توهین به نمایندگان دیگر ارزیابی و به خبرنگار پارلمانی ایلنا گفت: برگزاری این جلسات و اینگونه انتخاب ها توهین به نمایندگان است.نمایندگان به صورت گزینشی انتخاب شدهاند و این بیاحترامی به سایر نمایندگان است.
نكو ادامه داد: باید انتخاب نمایندگان در كمیسیونها صورت میگرفت و این حركت هیئت رئیسه را من تایید نمیكنم. آنهایی كه رفتهاند شنیدهام میخواهند با دولت لابی كنند و یا اینكه نظر نمایندگان دیگر را جلب كنند تا آنچه را كه میخواهند تصویب كنند كه این اتفاق نخواهد افتاد و نمایندگان تن به این كارها نمیدهند.
كریمی قدوسی: نگران لابی نمایندگان با دولت هستیم
نماینده مشهد در مجلس نهم شورای اسلامی یادآور شد: در مجلس فقط ۵ نفر نیستند كه اقتصاد را میفهمند. همه نماینده ها در شرایط فعلی قدرت تحلیل از اوضاع و شرایط اقتصادی را دارند.
جواد كریمی قدوسی در گفت و گو با ایلنا تاكید كرد: خیلی های دیگر هم مسئولیت اجرایی در كشور داشتند و نشیب و فراز های سیاسی اقتصادی و امنیتی را دیدهاند و به مسائل حكومت داری واقف هستند. بنابراین این نمایندگان هم باید در جریان تصمیمات قرار گیرند.
وی تاكید كرد: اما متاسفانه هم دولت و هم هیئت رئیسه جزئیات این جلسات را از مردم و سایر نمایندگان پنهان و آنها را بی اطلاع نگه داشته است.
نماینده مشهد و كلات ادامه داد: مهم ترین اعتراض ما نحوه انتخاب این افراد است وبه نظر ما باید كمیسیونی در این رابطه تشكیل شود. اینها كه الان در جلسه حضور دارند بر اساس انتصاب هیئت رئیسه است نه انتخاب نمایندگان. این عده ای كه در این جلسات هستند دیدگاه هایشان را در مجلس هشتم دیده ایم و دیدگاهشان تغییر نكرده است و این ساز و كار درستی نیست كه عده ای توافق كنند و عده ای بپذیرند.
عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی اذعان داشت: شائبه لابی نمایندهها با دولت وجود دارد و ما نگران این مسائل هستیم. مجلس اگر در جریان امور قرار نگیرد خوف این مسائل به وجود می آید.
وی ادامه داد: من به لاریجانی گفتم كه شفاف اطلاع رسانی كنید و به عنوان هیئت رئیسه توصیه خود را بفرمایید اما این كار را نكردند. دولت تصور نكند كه هر چه می گوید در این جلسات قرار است همان شود. این جلسات فقط صحبت های عده ای نمایندگان با دولت است و بس.
كوچكی نژاد: توافقات پشت پرده به نتیجه نمیرسد
نماینده رشت در مجلس نهم شورای اسلامی گفت: من اطمینان می دهم كه این طور نیست كه افراد به پشت پرده بروند و با هم توافق كنند و در صحن هم توافقاتشان تصویب شود.
جبار كوچكی نژاد یادآور شد: مجلس نظرش این است كه كسی حق ندارد لابی كند و خودش تصمیم بگیرد.حتما باید نظر كلی مجلس باشد. شائبه های لابی نمایندگان این جلسات با دولت به گوش می رسد و قطعا ما نمی پذیریم كه آنها هر چه خواستند ما انجام دهیم. كسی نمی پذیرد كه عده ای برای همه تصمیم بگیرند.
نماینده رشت با تاكید بر اینكه ما معترض هستیم خاطرنشان كرد: احتمال دارد كه آنها از این پس با نمایندههای نزدیك به خودشان هم جلسه بگذارند. اما باز هم آنها عده ای هستند و مجلس ۲۹۰ نماینده دارد و در نهایت دولت به رای همه نیاز دارد.