نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: شما فکر نکنید یک پزشکی که به کانادا میرود بهترین جای این کشور میتواند مطب بزند، خیر؛ به نظر بنده پزشکان ایرانی در بدآب و هواترین و سردسیرترین مناطق کانادا مشغول به خدمت میشوند و باید بالاخره دوستان پزشک در جریان باشند. اما به دلیل آنکه شرایط و حقوقی که برایشان تعیین میشود به صرفه است، مهاجرت میکنند. از همین رو ما باید دقیقا بر این استراتژی که کشورهای ثالث، کشورهای عربی، اروپایی و آمریکایی طالب پزشکان ما هستند، واقف باشیم.
وی خاطرنشان کرد: سطح تدریس علوم پزشکی در دانشگاههای ما بسیار خوب و در حد قابل قبول است اغلب پزشکانی که از کشورمان مهاجرت میکنند هنگامی که وارد کشورهای دیگر میشوند بعد از گذراندن امتحانات مربوطه به نحو مطلوب جذب میشوند. بنابراین ما این استراتژی را میدانیم و دقیقا هم مقابل این استراتژی باید برنامهریزی خاص خودمان را داشته باشیم تا پزشکان مهاجرت نکنند.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان بیان کرد: هنگامی که یک پزشک در محرومترین قسمت ایران خدمت میکند و در مورد مسئله مالیاتش سختگیری میشود، شما انتظار دارید چه دلگرمی داشته باشد؟ حداقل کاری که میتوانیم انجام دهیم تا یک پزشک مقداری دلگرم شود، این است که درآمدی که دارد کاملا در جیب خودش برود. اینگونه به طبع خدمترسانی پزشکان هم به جامعه بیشتر خواهد شد، مگر غیر از این است که ایجاد شرایط رفاهی برای پزشکان و البته کل جامعه وظیفه ما است؟ وظیفه ما است که برای همه جامعه رفاه ایجاد کنیم، حال قسمتی از این مسئله هم در مورد پزشکان صدق میکند.
وی تاکید کرد: ما رفاه این خدمتگزاران (پزشکان) جامعه را باید به وجود بیاوریم امنیت شغلی و یک زندگی درخور شأن نخبگان فراهم کنیم. پزشکان جامعه ما کسانی هستند که با سطح هوشی بالا در کنکور جزء نفرات اول هستند. البته در گروه مهندسین هم نخبگان زیادی داریم که آنها هم احتمال جذبشان توسط کشورهای خارجی بسیار بالا است. از همین رو باید برای این گونه افراد یک ارجحیتی در نظر بگیریم و در کشور نگهشان داریم.
این نماینده مجلس گفت: میدانم و مطمئنم تمامی پزشکان و تحصیلکردگان که ایران را ترک میکنند تمایل قلبیشان ماندگاری در کشور است اما شرایط اقتصادی خودشان را در نظر میگیرند و اقدام به مهاجرت میکنند.