وی با بیان اینکه در استان تهران به دلیل وضعیت جغرافیایی، سیاسی و اقلیمی همه حوادث بهجز حوادث دریایی قابلیت وقوع دارد، گفت: از این رو برنامهریزی و مدیریت حوادث بسیار مهم است. ما باید از طریق آموزش از شدت آسیبها و همچنین تا حد امکان از وقوع آن جلوگیری کنیم. در همین راستا نیز قانون مدیریت بحران تکالیفی را بر دوش اداره کل مدیریت بحران قرارداده است که یکی از این تکالیف تهیه نقشه خطرپذیری است.
مدیرکل مدیریت بحران استان تهران با بیان اینکه نقشه خطرپذیری به تفکیک تمامی شهرستانهای استان تهران تهیه میشود، گفت: فرمانداران در تهیه این نقشهها نظارت دارند و باید نقشه نهایی را با مشخص کردن انواع خطراتی که قابلیت وقوع آن وجود دارد، به همراه میزان ریسک و احتمال وقوع آن احصا کنند.
وی همچنین درباره نقشه خطرپذیری شهر تهران که پیش از این تهیه شده بود، گفت: در سال ۸۵ نقشه خطرپذیری شهر تهران ازسوی جایکای ژاپن اجرا شد. حالا تصمیم بر این شد که نقشهها به روز شود. همچنین همانطور که گفتم بناشد تا این نقشهها برای کل استان تهران به تفکیک هر شهرستان تهیه شود.
به گفته یزدی مهر در نقشههای خطرپذیری میزان آمادگی پاسخ به هر مخاطره و برنامههای کاهش خطر نیز مبتنی بر اسناد بالادستی و مقررات کشور قرار خواهد گرفت.
وی درباره ساخت و سازهای غیرمجاز در حاشیه رودخانهها در استان تهران نیز گفت: ساخت و سازهای غیرمجاز در حاشیه رودخانه یا مکانهایی که ظرفیت لازم را ندارند جزو مواردی است که در هنگام حوادث و بحرانها مشکلساز خواهد شد. در این خصوص شهرداریها متولی هستند و ما هم نظارت کافی خواهیم داشت.
مدیرکل مدیریت بحران استان تهران درباره شناسایی ساختمانهای ناایمن در استان تهران نیز گفت: کلانشهر تهران به سبب وسعت، جمعیت، قدمت و ... ساختمانهای نا ایمنی را در خود جای داده که باید نسبت به ایمنسازی آنها اقدام شود. در خصوص برجها و گودهای رها شده که وضعیت ایمنی مناسبی ندارند هم باز این کلانشهر تهران است که دارای چندین مورد اینچنینی است. این موضوع در دستورکار قرار دارد.
یزدیمهر تصریح کرد: در ابتدا موضوع رصد و پایش ساختمانهای بلندمرتبه در شهرداری تهران به عنوان پایلوت شروع شده است. به تبع آن سامانه منتاک که توسط وزارت کشور تهیه شده است و به شهرداران در سطح کشور مکلف شدهاند که ساختمانهای ناایمن را شناسایی و در این سامانه بارگذاری کنند. این کار در استان تهران شکل گرفته، انجام شده و هم اکنون این کار در مرحله شناسایی است و ساختمانها از دو منظر ایمنی سازهای و ایمنی حریق در استان تهران در حال بررسی هستند.
وی ادامه داد: رصد و پایش و بررسی ساختمانها از نظر ایمنی سازهای کمی زمانبر است بعد از جمع بندی رصد و پایش ساختمانها در فاز دوم برای ایمن سازی این ساختمانها اقدام خواهیم کرد اعتبارات لازم نیز از دولت درخواست شده است انشالله بعد از تامین اعتبارات بلافاصله نسبت به ایمن سازی ساختمانها اقدام خواهیم کرد.
حامد یزدیمهر: نباید با زلزله دل مردم را خالی و آنان را دچار وحشت کنیم، اما به هرحال مردم عزیز باید بدانند که احتمال وقوع زلزله در تهران وجود دارد.
مدیرکل مدیریت بحران استان تهران با بیان اینکه ما به دنبال همافزایی دستگاهها در موضوع مدیریت بحران هستیم، گفت: بر اساس قانون مدیریت بحران کشور، هر دستگاهی مسئولیت خود را دارد که باید به آن عمل کند، ما هم در اداره کل مدیریت بحران بر نحوه انجام این وظایف و خدای نکرده موارد ترک فعل نظارت خواهیم کرد.
وی در پاسخ به پرسشی در مورد سولههای مدیریت بحران در سطح استان تهران نیز گفت: این موضوع در دستور شهرداری تهران و دیگر شهرهای استان تهران قرار دارد. البته توجه داشته باشید که سوله مدیریت بحران محلی برای اسکان افراد در هنگام حوادث نیست بلکه بیشتر نقش پشتیبانی را ایفا میکند. در شرایط عادی نیز این سولهها چند منظوره است و با حفظ وضعیت در حوزههایی مانند ورزش و ... نیز مورد استفاده قرار میگیرد. مکانیابی این سولهها نیز با توجه به پراکندگی جمعیتی و دسترسی و ... تعریف میشود.
یزدی مهر درباره آخرین وضعیت منطقه امامزاده داوود پس از سیل مرداد ماه سال گذشته نیز گفت: در این حادثه آسیب دیدگان منازل مسکونی کمتر بودند و رسیدگی به آنها سریعا انجام شد. همچنین قرار شد بخشداری بازار را تملک کند که این موضوع در حال انجام است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت ایمنی بازار تهران نیز اظهار کرد: بازار تهران با پیچیدگیهایی روبهرو است. مستحضر هستید که این استاندار تهران به این موضوع ورود کرده است و ایمنی آن به طور جد در حال پیگیری است. بازار تهران حدود ۱۱۰ هکتار مساحت دارد و ۷۰ هزار واحد نیز در آن مستقر است. این بازار در دوره قاجار بنا شده و در این سالها دچار چالشهای ایمنی بسیاری بوده است. اما نمیتوان گفت که بازار تهران به طورکلی نا ایمن است.
مدیرکل مدیریت بحران استان تهران با بیان اینکه بازار تهران در برخی موارد ظرفیتهای ایمنی لازم را ندارد که باید تامین شود، گفت: تامین تجهیزات برای اطفاء حریق احداث ایستگاه آتش نشانی، اصلاح معابر، ایمنسازی واحدها و ... در دستورکار قرار گرفته و در حال پیگیری است. در این مجموعه برخی از ساختمانها نیز در اختیار اوقاف یا تحت نظارت میراث فرهنگی قرار دارد.
یزدی مهر درباره وضعیت ایمنی تونل نیکپسندی نیز اظهارکرد: تونل نیک پسندی در واقع تونلی است به طول ۹ کیلومتر در زیر زمین که راهآهن تهران - تبریز از آن عبور میکند. این تونل سالها پیش به بهرهبرداری رسید، اما الزامات ایمنی لازم را نداشت، در همین راستا نیز ایمنسازی این تونل در دستورکار قرار گرفت و در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد فرآیند ایمنسازی انجام شده است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره اهمیت زلزله تهران نیز گفت: زلزله تهران برای ما مهم است و اتفاقا همواره باید برای مواجه شدن با آن آمادگی لازم را داشته باشیم. البته نباید با زلزله دل مردم را خالی و آنان را دچار وحشت کنیم، اما به هرحال مردم عزیز باید بدانند که احتمال وقوع زلزله در تهران وجود دارد و از این منظر باید نکات ایمنی را آموزش دیده و نسبت به ایمنی ساختمانها نیز آمادگی لازم را داشته باشند. دستگاههای مسئول نیز در این زمینه مسئولند.
مدیرکل مدیریت بحران استان تهران با بیان اینکه استاندار تهران فرمانده مدیریت بحران در استان تهران است، گفت: این جایگاه به مدیرکل مدیریت بحران استان تهران نفویض شده و در امور فرماندهی مدیریت بحران در استان تهران، مدیرکل مدیریت بحران به عنوان جانشین استاندار خواهد بود