; ?>; ?> احتکارکنندگان اراضی مسکونی تنها ۶ ماه فرصت دارند - مردم سالاری آنلاين
۰
شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۱۵

احتکارکنندگان اراضی مسکونی تنها ۶ ماه فرصت دارند

وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: طبق مصوبه شورای معماری و شهرسازی پهنه هایی که با کاربری مسکونی بیش از ١٠ سال از اقدام به ساخت نکردند ۶ ماه فرصت دادند که خانه سازی را شروع کنند و اگر اقدام پروانه ساختمانی نکنند، شورای معماری و شهرسازی برای تغییر تفطیلی این اراضی اقدام می‌کند.
احتکارکنندگان اراضی مسکونی تنها ۶ ماه فرصت دارند

به گزارش مردم سالاری آنلاین، مهرداد بذرپاش در مراسم افتتاح ۵ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده در کشور با بیان اینکه در بحث نوسازی بافت فرسوده برای امسال کارهای زیادی داریم، اظهار داشت : از ابتدای حضورم در وزارت راه و شهرسازی موضوع تولید مسکن در بافت فرسوده خط تلاش خود قرار دادم. تولید مسکن را وظیفه خود می‌دانیم و یکی از اصلی‌ترین نقاط هدف تولید مسکن در بافت فرسوده است که در حال حاضر ٩ درصد اراضی کشور با ٣٠ درصد جمعیت کشور را دربر گرفته و یک اقدام ضروری است . 

وی با اشاره به سیاست نوسازی بافت فرسوده به جای ایجاد شهرهای جدید و الحاق محدوده‌های جدید، ادامه داد: باید توجه داشت در بسیاری از شهرها ١٠ سال طول می‌کشد که آن شهر هویت پیدا کند تا به آن بتوانیم شهر بگوییم و نباید شهر را محدود به خوابگاه بدانیم. برخی مواقع مجبوریم که شهرهایی را خارج از محدوده‌ها ایجاد کنیم اما وقتی در بافت سرمایه‌گذاری کنیم تولید با قیمت و هزینه کمتر انجام می‌شود. در حال حاضر هزینه تمام شده ساخت یک متر مربع مسکن ۵٠ میلیون تومان است و در محدوده های خارج از شهر ، تولید مسکن نیاز به سرمایه گذاری تاسیس درمانگاه و مدرسه و خدمات شهری و حمل و نقل عمومی و .... دارد اما اگر در نقطه بافت تمرکز کنیم قیمت تمام شده کمتر خواهد شد. 

بذرپاش گفت: اگر حادثه و زلزله رخ دهد اولین جایی که آسیب می‌بیند بافت فرسوده است و جان و امنیت ساکنان بافت فرسوده در خطر است از این رو نوسازی بافت فرسوده چندین هدف را از جمله حفظ امنیت، کاهش قیمت تمام شده و ... توامان محقق می‌کند. 

وی با بیان اینکه در بحث کیفیت زندگی یکی از مولفه‌ها مهم مسکن است و منزلت اجتماعی ایجاد می‌کند، اظهار داشت: نقطه تلاش اصلی در وزارت راه و شهرسازی نوسازی بافت فرسوده است و تاکید رهبری هم نوسازی بافت فرسوده است اما بضاعت‌مان در این حوزه محدود بوده و با محدودیت مقرره‌ و قوانین مواجه هستیم و در تلاشیم که در برنامه هفتم احکامی خوبی در نظر گرفته شود. 

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بسته ١٩ گانه وحی منزل نیست و می تواند تغییر کند و پیشنهاد بهبودی برای بسته ١٩ گانه را پیگیری می کنیم، گفت: با همین مشوق‌ها شاهد رشد ٣٠٠ درصدی مشارکت تا در فروردین و اردیبهشت ماه بودیم که عدد بسیار خوبی است البته بسیاری از اقدامات باید از طریق شهرداری‌ها انجام شود و شهرداری شریک راهبردی وزارت راه و شهرسازی است و چشم امید جدی به کمک شهرداری‌ها در نوسازی بافت فرسوده داریم و از شهرداری‌ها تقاضای سرعت در صدور پروانه داریم.

وی تاکید کرد: همچنین پیشنهاد افزایش وام نوسازی بافت فرسوده را در شورای پول و اعتبار را می دهم.

وزیر راه و شهرسازی گفت: مالکان بافت فرسوده بدانند اگر یک پلاک هم برای نوسازی موافقت نکند بداند امنیت خود خانواده خود و اطرافیان را به خطر انداخته است. البته عده ای از مالکان منابع خوبی برای جابه جایی خانه‌ در مدت زمان ساخت ندارند که از این رو در تهران وام ودیعه اسکان که ۶٠ میلیون بود به ١٢٠ میلیون تومان رسید که روش کلید به کلید را داریم.

وی با اشاره به اقدام وزارت راه و شهرسازی برای مبارزه با احتکار اراضی مسکونی ادامه داد : طبق مصوبه شورای معماری و شهرسازی پهنه هایی که با کاربری مسکونی بیش از ١٠ سال از اقدام به ساخت نکردند ۶ ماه فرصت دادند که خانه سازی را شروع کنند و اگر اقدام پروانه ساختمانی نکنند، شورای معماری و شهرسازی برای تغییر تفطیلی این اراضی اقدام می‌کند.

وزیر راه و شهرسازی همچنین درباره مالیات بر خانه‌های خالی گفت: در حال حاضر مجمتع های بسیاری در منطقه ٢٢ تهران خالی هستند در راستای حمایت از طرف عرضه تمام این واحدها مشمول مالیات خواهند شد.

همچنین در ادامه این مراسم محمد آیینی، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: ۳۰ هزار واحد نوسازی شده که ۱۰ هزار واحد آن در هفته دولت و ۲۰ هزار واحد آن در بهمن ماه بهره برداری می شود.

وی با بیان اینکه سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری راه اندازی شده است، ادامه داد: درحال حاضر دراین سامانه تمامی اقداماتی که در بافت های فرسوده، سکونتگاه‌ها  و حاشیه ها انجام می شود در سامانه ثبت می ‌شود. در بافتهای فرسوده چهار گونه خدماتی که انجام می شد که شامل نوسازی واحدها، نوسازی معابر، تامین خدمات، و توانمندسازی ساکنان است در سامانه درج می‌شود. 

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: در حال حاضر ۲۵ هزار پروژه در بافت های فرسوده در حال ساخت وجود دارد که این تعداد پروژه ها در سامانه با تمامی مشخصاتی که دارد ثبت می شود. هم اکنون می‌توانیم پیش‌بینی کنیم که در ماه آینده چه تعداد پروژه تکمیل و تحویل خواهد شد. 

آیینی گفت: مبنای پیشرفت واحدهای نوسازی شده نهضت ملی بر مبنای تسهیلات نیست بلکه ملاک پیشرفت واحدهای نوسازی شده بر مبنای صدور پروانه تعیین می‌شود.بدین معنا هر پروژه ای که در بافت فرسوده شروع می شود حتما یکی از حمایت ها را استفاده کرده است یا تخفیف پروانه دارد، یا تهسیلات گرفته و یا بسته تشویقی دارد. 

وی از شهرداری‌ها خواست تا روند صدور پروانه ساختمانی را برای تسریع در اجرای طرح نهضت ملی مسکن تسهیل کنند، تاکید کرد:برنامه شرکت بازآفرینی شهری ایران نوسازی سالانه ۲۰۰ هزار واحد است که تلاش داریم تا با مجموعه اقدامات از جمله اجرای بسته تشویقی ۱۹ بندی در نوسازی بافت های فرسوده و سایر مشوق‌ها به این هدف دست یابیم. 

کد مطلب: 196791
برچسب ها: مسکن
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *