«سرگئی ناریشکین» مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه امروز (چهارشنبه) به آمریکا و انگلیس توصیه کرد که دست از دخالت دادن خود در امور مربوط به جمهوری اسلامی ایران بردارند.
ناریشکین طی همایش امنیت بینالملل در مسکو، درباره فعالیتهای آمریکا و انگلیس در منطقه غرب آسیا گفت که واشنگتن و لندن باید ایران را رها کرده و به امور داخلی خودشان رسیدگی کنند.به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، وی در اینباره توضیح داد: «میتوان به آنگلوساکسونها توصیه کرد که با درگیریهای داخلی خود مقابله کنند. یا اصلا بهتر است پیش دوست قدیمی خود (شیطان) در جهنم بروید!».
جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی روز ۱۹ اسفندماه سال ۱۴۰۱ در پکن، با میانجیگری چین به توافقی برای از سرگیری روابط دیپلماتیک و بازگشایی سفارتخانهها و نمایندگیهای دیپلماتیک دست یافتند. این مقام اطلاعاتی روسی با بیان اینکه توافق ایران و عربستان سعودی در ماه مارس برای بهبود روابط با میانجیگری چین، ضربه بسیار دردناکی به آمریکا و انگلیس وارد کرد، اظهار داشت: «لندن و واشنگتن این تحولات مثبت در منطقه خاورمیانه را تهدیدی برای موقعیت راهبردی خود و بهمثابه شکست سیاست بلندمدت در خفهکردن تهران میدانند».
طبق این گزارش، ناریشکین ضمن اشاره به اینکه ساختارهای تخصصی آنگلوساکسونها وظیفه تضعیف گفتوگوهای در حال ظهور بین کشورها و بیاعتبار کردن نقش میانجیگری چین را بر عهده داشتند، ادامه داد: «ردپای این کار مخرب هم اکنون در فضای اطلاعاتی جهان به وضوح قابل مشاهده است».
بسیاری از کارشناسان حصول توافق میان ایران و عربستان در پکن، پایتخت چین را نشانهای از کاهش نفوذ آمریکا و سرآغاز دوران جدیدی از روابط بینالمللی دانستهاند.
وی با ابراز اطمینان از اینکه در واقعیتهای جدید ژئوپلیتیکی جهان، بذر اختلافافکنی غرب جوانه نخواهد زد، تصریح کرد: «کشورهای اقلیت غربی میتوانند در تامین امنیت و رفاه در جهان مشارکت داشته باشند، اما نه به عنوان هژمون، بلکه به عنوان مراکز یک جهان چندقطبی به طور برابر با سایر بازیگران».
مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه با بیان اینکه عاقب کشورهای غربی غمانگیز خواهد بود، افزود: «فقط نگرانم که غرور جنونآمیز غربیها چنین فرصتی را بر آنها بسته باشد. شایسته است حقیقت کتاب مقدس را یادآوری کنیم که عاقبت آنها به اعمالشان خواهد بود».
شامگاه دوشنبه نیز «میتو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته بود اگر تعاملات دیپلماتیک ایران با عربستان سعودی بتواند «فعالیتهای شرورانه» تهران در منطقه را محدود کند، آنگاه واشنگتن از آن حمایت خواهد کرد