ایسنا نوشت:
به گزارش وبسایت یورو نیوز، چین تایوان را بخشی از قلمرو و یکی از استانهای جدا شده خود در زمان جنگ داخلی سال ۱۹۴۹ میداند و بارها تهدید کرده است که در صورت لزوم با استفاده از نیروی نظامی آن را پس خواهد گرفت. این در حالیست که به گفته تسای اینگ ون، رئیسجمهوری تایوان، فقط مردم این جزیره میتوانند برای آینده خود تصمیم بگیرند.
کشورهای غربی، به خصوص ایالات متحده و اعضای اتحادیه اروپا بارها بر اهمیت تایوان از نظر استراتژیک و تجاری تاکید و هرگونه اقدام نظامی از سوی چین علیه این جزیره خودگردان را به عنوان «رویکردی غیرقابل تحمل» محکوم کردهاند.
ارتش چین اوایل آوریل در واکنش به دیدار کوین مککارتی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا و تسای اینگ ون، رئیسجمهوری تایوان در ایالات متحده، مانورهای بزرگ و کمسابقهای را به مدت سه روز در اطراف آبهای این جزیره برگزار کرد.
در پی برگزاری این مانورها، اتحادیه اروپا، ایالات متحده و گروه ۷ بلافاصله به پکن هشدار دادند و از این کشور خواستند تا وضعیت موجود در تنگه تایوان را که این جزیره را از سرزمین اصلی چین جدا میسازد، حفظ کند.
کین گانگ، وزیر امور خارجه چین روز جمعه در این خصوص گفت: «ما اغلب سخنان عجیبی میشنویم مبنی بر اینکه چین نظم بینالمللی مبتنی بر قوانین را زیر پا میگذارد و تلاش میکند به طور یکجانبه وضعیت موجود در تنگه تایوان را با زور یا اجبار تغییر دهد.»
او که در یک همایش دیپلماتیک در شانگهای سخن میگفت، با انتقاد از تعریف ارائه شده از سوی غرب درباره «وضعیت موجود» در تنگه تایوان که به اعتقاد او به معنای «پایمال شدن حاکمیت چین» است، گفت: «این منطق پوچ و پیامدهای آن خطرناک است.»
کین گانگ سپس تاکید کرد که پکن هرگز در مقابل هر اقدامی که حاکمیت و امنیت کشورش را تضعیف میکند، کوتاه نخواهد آمد.
وزیر خارجه چین در ابتدای سخنرانی خود در همایش دیپلماتیک شانگهای بر «پیشینه خوب» کشورش در پایبندی به اهداف و اصول منشور ملل متحد، حقوق بینالملل و هنجارهای اساسی روابط بینالملل تاکید کرده و با اشاره به نقش چین در کمک به ایجاد آشتی اخیر بین عربستان سعودی و ایران، بر موضع پکن به عنوان میانجی در جنگ اوکراین تاکید کرده بود.
پکن از سال ۲۰۱۶، زمانی که تسای اینگ ون، رئیسجمهوری کنونی تایوان و برآمده از یک حزب استقلالطلب در این جزیره به قدرت رسید، فشار نظامی و اقتصادی شدیدی بر تایپه اعمال کرده است. چین از روابط نزدیک میان مقامات تایوانی و برخی کشورهای غربی، به ویژه ایالات متحده طی سالهای اخیر به شدت خشمگین است و این نوع روابط را تهدیدی برای تمامیت ارضی خود میداند.
وزیر امور خارجه چین در بخش دیگری از سخنان روز جمعه خود تاکید کرد: «ما هیچ امتیازی به کسانی که سعی در تضعیف حاکمیت و امنیت چین دارند، نخواهیم داد. بازی با آتش بر سر تایوان با خطر سوختگی همراه است.»
بهرغم تاکید غرب بر حفظ روابط با تایوان و اهمیت این جزیره برای اتحادیه اروپا، اظهارات اخیر امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه اختلافات داخلی بین کشورهای اروپایی بر سر این موضوع و نیز نحوه تعامل اتحادیه اروپا با ایالات متحده در مورد رابطه با چین را برجسته کرده است.
ماکرون در گفتوگوهایی با رسانهها پس از سفر به چین نسبت به کشیده شدن پای اروپا به اختلافات و تنشهای پر شتاب میان ایالات متحده آمریکا و چین بر سر تایوان هشدار داده و تاکید کرده بود که اروپا نباید به مثابه «رعیت» در همه زمینهها دنبالهرو سیاستهای واشنگتن باشد.